С какво ви дразнят свекървите? - 148

• 39 168
  • 757
  •   1
Отговори
# 435
Опосум, естествено,че търгувам отношението си към децата.Че как иначе?!/това е ирония/.
   Тини, благодаря за другата гледна точка!

# 436
Трябва да се има предвид, обаче, че гледане така, както са ни гледали на времето днес е доста голяма рядкост. Едно време жените се пенсионираха на 55 и почваха да гледат внуци. Сега работят дори след навършване на пенсионна възраст. Така че и да имат желание след работа не могат да направят кой знае колко, а през уикендите и те имат нужда от почивка.

Иначе за взаимоотношенията и близостта с баби и дядовци не зависи толкова дали са го гледали, а дали си допадат. Аз не бях близка с баба ми, тя беше сурова жена с една хладина и дистанцираност, макар че ме е гледала с години и съм научила много неща от нея..  Ако бабата е слънчев и топъл човек дори и само няколко часа забавление от време на време  оставят хубаво отношение

# 437
Е, така де, семейните модели трябва да се спазват.
Ако свекърите се самопоканят - лоша. Ако не го правят - не се канят, ходи се рядко при тях и после...."Ами то детето не ги чувства близки, аз какво да направя". Правилно, ти вече си направила нужното
Това, ако е към мен, свекървата Е поканена от сина си, който ѝ заяви, че като детето ѝ липсва толкова, както твърди, да дойде и да го види у нас. Досега нямаме отговор.

# 438
Много е хубаво за внуците да прекарват време с баба и дядо, но стига и те да го искат. Моите, смея да твърдя, изграждат добра връзка и с двете семейства. Аз също не съм била делена, въпреки че по-скоро имам по-добра връзка с това на майка ми. Но пред мен лошо за майката на баща ми не се е говорило никога, сега като големи вече с майка ми си го обсъждаме и ѝ влизам в обувките, така да се каже.

# 439
Ти нали не искаше тя да идва, а сега като че ли я укоряваш, че не идва.

Честно казано на мястото на вашите свекърви с Карина и аз нямаше да знам какви да правя, да идвам ли, да не идвам ли, да помагам ли, да не помагам ли  Simple Smile[
Е, така де, семейните модели трябва да се спазват.
Ако свекърите се самопоканят - лоша. Ако не го правят - не се канят, ходи се рядко при тях и после...."Ами то детето не ги чувства близки, аз какво да направя". Правилно, ти вече си направила нужното
Това, ако е към мен, свекървата Е поканена от сина си, който ѝ заяви, че като детето ѝ липсва толкова, както твърди, да дойде и да го види у нас. Досега нямаме отговор.

Последна редакция: вт, 04 юли 2023, 14:40 от Iris04

# 440
Аз нямам против да дойде за два, три дни и да знам от кога до кога, а не както обикновено в последния момент ми се казва, че ще дойде утре и после като попитам ММ колко време ще остане, казва, че не му е казала и така седиш в неведение и става цяла седмица гостуването.
Както съм писала хиляди пъти вече, пред него идва да гледа детето, а всъщност повече я интересува турския сериал.

# 441
tiny_lili, точно описа и моите разсъждения по темата. Аз на 60-70 се чудя как ще успея да работя, камо ли да гледам и деца чисто физически. Колкото сме близки - толкова, няма да се бутам в А група, нито да ревнувам, ако предпочитат другата си баба. Да се бутам на младите по домовете съвсем не вярвам да имам желание.

# 442
То тук не прочетох една желаеща някой да ѝ се „бута” в дома… за друго ставаше въпрос.

# 443
Аз нямам против да дойде за два, три дни и да знам от кога до кога, а не както обикновено в последния момент ми се казва, че ще дойде утре и после като попитам ММ колко време ще остане, казва, че не му е казала и така седиш в неведение и става цяла седмица гостуването.
Както съм писала хиляди пъти вече, пред него идва да гледа детето, а всъщност повече я интересува турския сериал.
Май трябва да се изяснят термините "да гледа" се използва неправилно, бабата идва да ВИДИ внучето си, не да го ГЛЕДА.
Разликата в смисъла на двете думи е огромна, отделно Римона и Карина са майки на бебета под една годинка.
За какво гледане от баби може да се говори при толкова малки деца?
Деца под 3 годишна възраст са ИЗЦЯЛО  отговорност на родителите си - 24/7 .
А ,и друго се сетих от по-горните коментари - нечия баба надзиравала внучето / спящо бебе/ за време от 1-1,5 ч., майката твърди, че това не е поета отговорност за живота и здравето на бебето.
Та да питам, защо просто не остави спящото бебе за 1 час САМО,  без човек който да го наглежда?
Когато оставиш детето си само, тогава имаш право да квалифицираш какво точно е "гледане" на дете !!!

# 444
Изобщо не съм майка на бебе под годинка, моля не си съчинявайте по картинка…
И в случая и гледа и види не се случват, защото се гледа телевизора предимно, освен ако не е взета книжка или пък кръстословицата.

Последна редакция: вт, 04 юли 2023, 15:14 от Rimmona

# 445
Май трябва да се изяснят термините "да гледа" се използва неправилно, бабата идва да ВИДИ внучето си, не да го ГЛЕДА.
Разликата в смисъла на двете думи е огромна, отделно Римона и Карина са майки на бебета под една годинка.
За какво гледане от баби може да се говори при толкова малки деца?
Деца под 3 годишна възраст са ИЗЦЯЛО  отговорност на родителите си - 24/7 .
А ,и друго се сетих от по-горните коментари - нечия баба надзиравала внучето / спящо бебе/ за време от 1-1,5 ч., майката твърди, че това не е поета отговорност за живота и здравето на бебето.
Та да питам, защо просто не остави спящото бебе за 1 час САМО,  без човек който да го наглежда?
Когато оставиш детето си само, тогава имаш право да квалифицираш какво точно е "гледане" на дете !!!

Аз имам чувството, че сама си говоря! Не съм го оставяла, ама на какъв език да ви го напиша не знам. Ами не е гледане, при положение, че спи, а тя пие кафе докато ме чака. Кое му е гледала пак питам, че се хващате за един израз и мелите с него. Типично по свекървенски. Не го е гледала и няма да го гледа. Въпроса беше принципен ама то като няма четене дори и на опорната точка, какво да се хабя!

# 446
  • София
Най-малкото е ангажимент, дори да спи. Но и за мен това е гледане.

# 447
Ами защо тогава не го оставиш само, както ти написаха? Не е гледане, но е пазене и си спокойна, че ако се събуди има човек, който ще е нащрек да не се задави, да плаче, да се погрижи ако има нещо.
Хубава работа. Не само гледането е ценно, а да  знаеш, че има някой при него.

# 448
Добре, а какво значи благодарност?
Нахример снахата казва: "благодаря, че стоя един час при бебето".
Това достатъчно ли е, защото имам чувството че се очаква нещо повече от снахата?

# 449
Дори няма нужда да е с думи.Усеща се ,отношение.

Общи условия

Активация на акаунт