С какво ви дразнят свекървите? - 148

• 39 176
  • 757
  •   1
Отговори
# 450
Ами защо тогава не го оставиш само, както ти написаха? Не е гледане, но е пазене и си спокойна, че ако се събуди има човек, който ще е нащрек да не се задави, да плаче, да се погрижи ако има нещо.
Хубава работа. Не само гледането е ценно, а да  знаеш, че има някой при него.

Точно така е,стояла е докато бебето спи. Не го е гледала. Гледане е друго. И нали е ясно, че е хопотетична тая ситуация или пак да го напиша?
Няма как да ми се появя някой в годината 3пъти за по час и да ми обяснява, че ми е гледал детето. Мога да благодаря, че е дошла, за да изляза без него набързо. Ама не, че ми го е гледала!

# 451
Ами семеен модел. На подсъзнателно ниво съм накарала дъщеря ми да не обича родителите на баща си. Интересно.
Живеем в едно населено място с тях. Нито веднъж не са дошли да я видят по тяхно желание. Имам бебе на 11 месеца виждали са го точно 2 пъти. От това не губи нито детето нито аз и баща му.
 Та си е до човек. На такива все някой им е виновен, а на старини и длъжен.
Не мисля, че някой ражда деца(аз със сигурност не) с идеята друг да ги гледа.

# 452
Скрит текст:
Трябва да се има предвид, обаче, че гледане така, както са ни гледали на времето днес е доста голяма рядкост. Едно време жените се пенсионираха на 55 и почваха да гледат внуци. Сега работят дори след навършване на пенсионна възраст. Така че и да имат желание след работа не могат да направят кой знае колко, а през уикендите и те имат нужда от почивка.
Иначе за взаимоотношенията и близостта с баби и дядовци не зависи толкова дали са го гледали, а дали си допадат. Аз не бях близка с баба ми, тя беше сурова жена с една хладина и дистанцираност, макар че ме е гледала с години и съм научила много неща от нея..  Ако бабата е слънчев и топъл човек дори и само няколко часа забавление от време на време  оставят хубаво отношение
И моята баба е такава. Честно казано нямам хубави спомени с нея. Зарязвали са ме с дядо ми на два пъти сама с часове, била съм на 4-5 годинки, единият път глътнах някакви хапчета и се наложи да ми промиват стомаха, вторият път щях да запаля къщата с едни свещи. Гледането на дете си е гледане на дете, и за час, и за пет, и за една седмица, защото е отговорност. Иначе щяхме да ги зарязваме сами и да си излизаме.

# 453
Ооо, някои жени само чакат да родят и да метнат детето на някоя баба да го гледа. Има ги и такива.

# 454
Всеки момент, дори и 5 мин. да е в който родителят лично не надзирава детето си , а разчита на друг за това аз лично квалифицирам, като гледане.
Това го казвам от позицията на майка, която навремето е оценявала всеки момент в който някой друг /баба, леля, сестра, приятелка/ е надзиравал детето, докато аз се изкъпя или си изрежа ноктите примерно.
Казвам го, защото има много активни бебета, които не спят повече от 30 мин.  и будуват 3-4 часа.
За спящите не коментирам, там работата е лесна и чудесна, реално майката няма нужда от "помощ" и "гледане".

# 455
Ооо, някои жени само чакат да родят и да метнат детето на някоя баба да го гледа. Има ги и такива.

Да има и такива. Както и такива, които изоставят децата си. Но визирах пишещите в темата.

# 456
  • Пловдив
Абе който колкото и когато иска да гледа деца. Нооооо децата усещат.

# 457
Гледане на 5-месечно бебе си е отговорност. Да, може само да спи, ама може и да реве. Благодарността не е излишна. На мен са ми помагали много в гледането и винаги съм благодарила. Сериозна отговорност си е.
Сега, от 10 дена гледам куче. Аз съм стар кучкар, но това не е моето куче... В петък следобяд сериозно се замислях да ходим на ветеринар, защото кучето се изаака един път рядко и до 18 часа не яде и не пи вода.

# 458
  • Пловдив
А на мен не са ми гледали децата никога. Под никога разбирам никога - няма излизания без децата, или излиза единия или излизаме с децата. Та нямам никаква благодарност.
Е за ВЕДНЪЖ съм благодарна - когато бях в болница с две от децата свекърва ми гледа 10 дни другото дете.

# 459
Благодарността никога не е излишна. На мен пък са ми помагали и то много.

# 460
колко благодарност, хората ти подадат чаша вода  и казваш "благодаря", жест е .  Повече няма нужда.

# 461
Карина написа, че свекърва й е такъв човек, че дори и за час да остане при спящото бебе ще натяква, че й гледа детето и ще очаква благодарности т. е. ще използва това, за да изисква нещо в замяна. Затова не й е оставяла бебето и го е взела със себе си когато й се е наложило да направи нещо за себе си. Това разбрах от нейните постове. Обаче такава дискусия се заформи за нещо елементарно.

# 462
  • Пловдив
Благодарността никога не е излишна. На мен пък са ми помагали и то много.
Динчо - НИКОГА, за какво да съм благодарна? И няма половин-един час гледане, никакво няма. На погребение на баща ми - децата с нас, погребение на баба ми - с децата. И за разлика от на баща ми, което беше в цивилизовани гробища, то на баба ми беше кошмарно - вали като из ведро, селски гробища, по един кален, неасфалтиран път, децата в колата с нас. Аз съм за гинеколог за третото, мъжът ми си пуска отпуска да гледа първите две. ЕДИН път се осмелих да попитам свекърва ми дали ще гледа децата за да излезем с мъжа ми, децата още бяха само две. Свекърва ми се фръцна. Още веднъж я попитах няколко години след това, пак се фръцна, ама на друга страна. Сега децата са на 12, 15 и почти 17, дали са близки със свекървата, как смяташ? Свекърва ми със свекъра идваха на профилактичен преглед в Пловдив преди две седмици, децата са били сами у нас, ако не иска да се среща с мен, знае че аз съм на работа по цял ден, дали са се отбили да ги видят? Ммммм не. А доста се бях ядосала, пък после си викам - то си е за тяхна сметка.

# 463
Даже много сте дали шанс и втори път да питате, аз на първия отказ повече не бих попитала.

# 464
  • Пловдив
Даже много сте дали шанс и втори път да питате, аз на първия отказ повече не бих попитала.
Е бяха минали 5 години.....

Общи условия

Активация на акаунт