Шестокласници 2022/2023 - (пред)ваканционна

• 32 276
  • 763
  •   1
Отговори
# 255

Да, имах предвид тестовете за определяне нивото на детето. Имаше ли при вас верни отговори, дори написани едно към едно, но отбелязаникато грешни?

Да имаше, по БЕЛ една трета от отговорите бяха така - заради един вид тире, а в отговора ползван друг вид, заради интервал, който не е зададен в отговора...
по мат според мен имаше и една задача с грешно зададен отговор.

# 256
  • София
В бъдещата седмокласна тема пиенето ще започне по-рано и ще приключи много по-късно Joy

# 257
Ми направо да почваме от сега, викам. То и тренинг си трябва Joy

# 258
Това е абсолютно безумие. Няма никакъв смисъл в подобно решение. Седмица по-късно няма да доведе до по-добра подготовка....
Ядосах се от сега.

# 259
Един въпрос извън дискусията: знае ли някой видео уроците на Просвета, само по техните учебници ли са?

# 260
  • София
В интерес на истината, ако трябва непременно да се "реформира", предпочитам изпити една седмица по-късно, отколкото интегрирани изпити. Joy

# 261
Или изпити първия срок, пък после втория again Simple Smile
Една седмица все ще я прежалим някак си.

# 262
В интерес на истината, ако трябва непременно да се "реформира", предпочитам изпити една седмица по-късно, отколкото интегрирани изпити. Joy
Да, поне да приоритизират реформите, че да ги получаваме на дози Rolling Eyes

# 263
  • София
Иска ми се да си бях останала неразбрала. Дано само с това да си останем като промяна, че лятото е пред тях и не се знае какво още ще измислят.

Аз не съм спирала да пия от предишния седми клас....

# 264
Леле,  в седмокласната тема не смогвам да ги изчета Simple Smile Разбра ли се вече дали ще имаме достъп до пощата им? Нямам търпение да я почна щерката с пробните изпити. Много беше доволна, че успя да реши повечето задачи от тазгодишната матура по МАТ.

# 265
Да имаше, по БЕЛ една трета от отговорите бяха така - заради един вид тире, а в отговора ползван друг вид, заради интервал, който не е зададен в отговора...
Същото беше положението и при нас по БЕЛ - тиретата му изиграха шега. Още няколко въпроса не бяха добре дефинирани във формата и не му признаха отговора за верен. Той започна да придобива самочувствие по БЕЛ (на единия пробен беше първи по точки) и беше много възмутен от резултата. Писах им на Междучасие за проблема. По Математика още не го е правил - много е зает Sweat Smile. Не знам защо ги пратиха тази година тези тестове и искрено се надявам да не правят и те така модерното разпределение на децата по тестове. Аз лично си държа на преподавателите - той си е свикнал с тях, а и дисциплината в групите е добра. Ходи веднъж с друга група и се оплака, че групата била ужасно шумна и не слушали учителя. С госпожата по математика е от 5ти клас, тъй като сме в квартално училище и ми беше важно да не се натрупат пропуски по материала. А и на него самия математиката му е интересна. Беше проявил инициатива тази година и се записа на Кенгуру и изкара приличните 91 точки без да реши една задача.

Хвърлям и аз по едно око на седмокласната тема и от сега се питам как ще издържим на напрежението и как ще успеем да не стресираме децата.... При нас мантрата е: "Ти нямаш някакви големи пропуски. Втора година отделяш по 4+ часа за курсове и домашни, имаш вече опит с пробни изпити и т.н.". Дано само не го "тресне" пубертета другата година - все още е най-нисък в класа си и няма "характерните" тинейджърски промени.

Последна редакция: чт, 29 юни 2023, 15:27 от jsed

# 266
Ми направо да почваме от сега, викам. То и тренинг си трябва Joy
Аз започнах още от сега,   чеее като чета седмокласната изпадам в шок.

# 267
Същото беше положението и при нас по БЕЛ - тиретата му изиграха шега. Още няколко въпроса не бяха добре дефинирани във формата и не му признаха отговора за верен. Той започна да придобива самочувствие по БЕЛ (на единия пробен беше първи по точки) и беше много възмутен от резултата. Писах им на Междучасие за проблема. По Математика още не го е правил - много е зает Sweat Smile. Не знам защо ги пратиха тази година тези тестове и искрено се надявам да не правят и те така модерното разпределение на децата по тестове. Аз лично си държа на преподавателите - той си е свикнал с тях, а и дисциплината в групите е добра. Ходи веднъж с друга група и се оплака, че групата била ужасно шумна и не слушали учителя. С госпожата по математика е от 5ти клас, тъй като сме в квартално училище и ми беше важно да не се натрупат пропуски по материала. А и на него самия математиката му е интересна. Беше проявил инициатива тази година и се записа на Кенгуру и изкара приличните 91 точки без да реши една задача.

Хвърлям и аз по едно око на седмокласната тема и от сега се питам как ще издържим на напрежението и как ще успеем да не стресираме децата.... При нас мантрата е: "Ти нямаш някакви големи пропуски. Втора година отделяш по 4+ часа за курсове и домашни, имаш вече опит с пробни изпити и т.н.". Дано само не го "тресне" пубертета другата година - все още е най-нисък в класа си и няма "характерните" тинейджърски промени.

Хехе, ми той готов почти!
Нашата от 4 клас не е ходила по математика ни на олимпиади, ни на кенгура, ни на нищо. Смятам обаче, че е по-логична някакси там, но БЕЛ и е профила сега. Много се мотае, последната задача я реши за две минути, щото времето свършваше, други оставила, изобщо щом ножа не е опрял до кокала, не си дава зор. Надявам се да се укротят тези хормони наесен, че не знам...

Последна редакция: чт, 29 юни 2023, 15:40 от Lolinata

# 268
Нямам търпение да я почна щерката с пробните изпити.
той половината материал не е взет, особено по БЕЛ.

# 269
Нямам търпение да я почна щерката с пробните изпити.
той половината материал не е взет, особено по БЕЛ.
Да, но пък й става любопитно и се опитва да разбере и всичко неясно, особено по МАТ. Тъждествата и еднакви триъгълници не са ги взели, затова й казвам да ги пропуска. Онзи ден си беше пуснала някакви видеа с учител, който разяснява задачите от предишни НВО. Според мен е по-добре да набляга само на материала, който са изучавали, но тя твърди, че така ще по-подготвена догодина и щяло да й бъде по-лесно.

Общи условия

Активация на акаунт