Шестокласници 2022/2023 - (пред)ваканционна

• 31 865
  • 763
  •   1
Отговори
# 75
Аз си мисля, че няма да имат смелост за такава кардинална промяна точно сега. Ще се снижават колкото могат, за да няма вой.

# 76
При нас ги накараха да предадат учебниците на 7ми. Ползват електроните учебници, до които има достъп. Днес ще го изпитват по История, за да му оставят евентуално 6. Не знам как става да продължават с изпитванията без да имат учебници. Обяснява ми, че на 15ти няма да учат - предполагам ще отидат само до училището и ще се върнат.

# 77
Ние пък успешно завършихме 6 клас и рано сутринта изпратихме наборите на зелено училище на Пампорово.
След това се зачетох в 7-класната тема и само докато ги четях, и мен ме разтресе. Догодина по същото време не ми се мисли какво ще е. Пък с елементи на "интеграция"... хептен ще се смарандяса положението... да не чува дявола дано. Пу-пу!

# 78
Оф, отказвам да се притеснявам и за това отсега.
Че е прав донякъде, прав е. Ама ако ще се вкарват и другите предмети, трябва да става постепенно. Най-малко трябва да е ясно при започване на прогимназиалния етап, а не последната година.
Иначе госпожицата успя да изкласи с пълно шест. По човек и природа явно не взе предвид изходящото, а по математика я изпитва всеки ден последните 2 седмици и след 6 и на класната и остави най-накрая отличен.

# 79
Тази дискусия се води отдавна и едва ли ще променят изпитите, в смисъл - да са с интегриран тест по всички предмети. И без това стресът е огромен, и за деца, и за родители.

# 80
Значи, ако искат да си измерват нивото по всичко и да си отчитат статистики, да го направят, както беше преди - НВО по всички предмети, но поотделно и пак за вход в гимназиите да се ползват само БЕЛ и МАТ, а не да ми интегрират изпити.
И аз съм на същото мнение, още повече че то беше така и после ги махнаха, щото много им се видя.

# 81
Не бързам да изпадам в паника от едно субективно мнение, споделено три месеца преди касаещата ни учебна година, в политическа обстановка като настоящата. Това е тема, която се разисква от години и се съмнявам да успеят да предприемат подобни промени до началото на учебната година.

# 82
  • София
Има напън от училища сами да си правят изпити и сами да си приемат децата.
За НПМГ знам от вътрешен източник, искат и математиката сами да си организират даже
Денков , хем е техен човек, ги е отрязал че няма право да разреши още докато беше министър на образованието. Затова НПМГ си организират състезания по химия, физика и т.н. ,  но по математика няма как

Последна редакция: пн, 12 юни 2023, 16:04 от Cabo San Lucas 40

# 83
Има напън от училища сами да си правят изпити и сами да си приемат децата.
За НПМГ знам от вътрешен източник, искат и математиката сами да си организират даже
Денков , хем е техен човек, ги е отрязал че няма право да разреши още докато беше министър на образованието. Затова НПМГ си организирант състезания по химия, физика и т.н. ,  но по математика няма как
НМПГ преди много години си имаха техни отделни изпити абсолютно независими от НВО  - всички се явяваха на математика, който изкараше 3, се явяваше на втори изпит по профилиращия предмет. Върти ми се нещо, че точно споменаваният по-горе директор счете, че тези изпити са дискриминационни и една година имаше прием само с НВО, който доказа, че не е добра идея и от НПМГ се пребориха изпитите им за профилите, за които няма НВО, да се трансформират в национално състезание и да има допълнителен  подбор освен НВО.

# 84
НПМГ имаха вътрешен изпит по математика, който отпадна с приемането на новия закон, който влезе в сила за учебната 2016/2017 г. Всъщност щяха да отпаднат всички вътрешни изпити, ако не беше #НеПипайМоятаГимназия. Не че сега Чакалов не се води национално състезание...Joy Но училището си извоюва правото да ползва резултатите от него, както и тези от някои олимпиади като балообразуващи.
Допълвам се, че дочетох  merilen. Точно във връзка с кампанията, която споменах, си спомням едно обсъждане, на което присъстваха и Денков ( в защита на гимназията), и гореспоменатият директор като зам. министър на образованието. Ще оставя на вас да предположите кой от двамата си тръгна почти разплакан.

Последна редакция: пн, 12 юни 2023, 16:20 от Анонимен

# 85
Силно стиснати палци утре за седмокласниците в темата и извън нея Flowers Four Leaf Clover

# 86
И аз надникнах в Седмокласната тема. Силно стискам палци на децата, и желая спокойствие на родителите. Дано Вариант 2 им донесе много късмет и да са доволни.
Моята бъдеща седмокласничка блажено спи и нехае Simple Smile

# 87
  • Пловдив
Четете ли? https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/14683149
За втора дата съм ок, но все се надявах да избутам и малкото с този формат....

# 88
Тъкмо влизах да пусна линк с новината и с едно "Аз нали ви казах..."
Не, крайно недоволна съм, че ще се окажа права. За нашия набор от това по-зле - няма накъде.

# 89
Аз сматам, че ако ще се правят такива промени е коректно да се знаят още когато учениците са в 5 клас.

Общи условия

Активация на акаунт