Чувствам се объркана

• 8 509
  • 260
  •   1
Отговори
Здравейте, на 25 години съм.
Моят проблем е с парадигмата, че “вече си на 25 години, време ти е за бебе”.
Истината е, че не съм човек, който се влияе от хорското мнение, но напоследък това започна да ми се натрива в носа.
В момента уча, работя, издържам се сама, но от около 3 години не съм обвързана. Преживях тежка раздяла, и за тези 3 години е имало мъже, с които съм излизала, не като да съм си сложила “анатема” да страня от мъжкото съсловие. Но…все още не съм готова да се обвържа и да деля себе си, дома си, чувствата си с някой друг. Все повече си заобичвам компанията си и свободата си. Не знам дали това е от самостоятелното живеене или просто имам някаква защита от предходната си връзка.
И просто ми прави впечатление, че колкото минава времето все повече чувам, че ми е време за мъж, задомяване и деца.
В момента съм се ориентирала към учението и работата, и да си създам един спокоен живот, без да се притеснявам. В никакъв случай не разбирайте, че съм кариерист или пък егоист. Напротив, отделям време да излизам, да се забавлявам, да се запознавам с нови хора, разбираща и подкрепяща съм.
Мисля си, че когато аз самата съм готова за тази стъпка, човекът ще се появи. Просто в момента не чувствам пълния си потенциал за подобни неща.
Пиша, за да си сверя часовника дали наистина на 25 години трябва да се замисля за мъж и деца или просто това са стереотипи на по-голямата час от населението.

# 1
Има един много тънък момент - идея си нямаш колко бързо се изтъркулват 10 години просто ей така пуф!
Из фейсбук някъде май попаднах на един лаф, че "Ако до 25 не се омъжиш после все ти е рано."
Може би хората около теб точно от това се притесняват - да си станеш самодостатъчна и изобщо да спреш да
търсиш връзка.

Последна редакция: вт, 21 яну 2025, 02:41 от Arielle

# 2
В днешно време 25 даже може да е рано. Ами, ти дефакто реален проблем май нямаш. Или подсъзнателно вярваш ти самата, че ти е време или наистина лесно се влияеш... Истината е, че хората ще те одумват каквото и да правиш, дали от скука, дали от злоба... Всеки ще иска да ти налива акъл. Обаче много често тия хора после духват, като имаш реална нужда от помощ...
Според мен трябва да се научиш да защитаваш изборите си в живота.

Ако толкова не можеш да преживееш предишната си връзка, можеш да потърсиш специалист, за да не ти пречи за в бъдеще, когато срещнеш човека за теб...

# 3
И от кой го чуваш това?

Аз на 25 не съм го чула нито веднъж от никой. И на 27 и на 28, и на 29 не го чух.
А това беше много, много отдавна.
В днешно време 25 е много рано.

Майка ти ли го опява това?

# 4
Зависи от средата й... Ако е от по-малко населено място или от по-традиционно семейство, като нищо да й опяват... Mishinkaa да сподели.

Авторке, все пак като се задомиш, ще си е твоето семейство, това дете ще е твоя отговорност, така че не прибързвай от чувство на отчаяние... Че така най-лесно ще сбъркаш... Има време, запознавай се с хора, излизай, развивай се, ще си срещнеш човека.

# 5
Зависи от средата й... Ако е от по-малко населено място или от по-традиционно семейство, като нищо да й опяват... Mishinkaa да сподели.

Авторке, все пак като се задомиш, ще си е твоето семейство, това дете ще е твоя отговорност, така че не прибързвай от чувство на отчаяние... Че така най-лесно ще сбъркаш... Има време, запознавай се с хора, излизай, развивай се, ще си срещнеш човека.
Да, от малък населен град съм.
Аз също смятам така. Имам нужда все още от запознанства, свободно излизане без да се притеснявам за хората вкъщи. На мнение съм, че просто не е сега моментът.
Не отричам, че не искам.

# 6
Стига сте й обяснявали как 25 е много рано.
Утре ще се събуди на 42 и все още ще й е рано.
Изключително грешно мислене.
За това и все по-малко жени се обвързват и създават семейства, защото все имало време - а времето просто си изтича.

# 7
Arielle, аз предлагам вие да й намерите набързо мъж и да й направите едно бебе, че то време няма...

Семейството не е задължително, но авторката е написала, че иска такова, че излиза по срещи, работи за бъдещето си... Какво повече трябва да направи? Като срещне мъжа за себе си, ще станат нещата.

# 8
На 38 съм с почти 17г. дъщеря. Сама си я отгледах и пренебрегнаха учене и кариера. От няколко години чувам от всякакви хора - време ти е за второ дете, изтърваш влака, часовникът тиктака и т.н.т. Манталитета ни е такъв на българите, винаги да се месим в хорските животи, да обсъждаме и коментираме без да знаем. С приятелят ми сме 9г. заедно, нямаме брак, но живеем в 1 къща, щяла съм да го изтърва ако не родя, щял да си намери по-млада... Приказки, простотии... Ами каквото е писано, те бебетата не стават с вълшебна пръчка. Но това да ми определят аз кога ще раждам и т.н.т, не е ничия работа. Те всички цъфнали та вързали...

# 9
Уж не се влияеш, ама много се влияеш.

Ето Злодеида е добър пример как на хората не можеш да угодиш.

А и е хубаво да се научиш такива коментари да пресичаш веднъж и завинаги.

# 10
И аз съм на мнение, че ти имаш вътрешни притеснения по въпроса, затова и те жегва мнението на околните. Аз съм на 25, омъжена съм, но 90% от хората около мен не са, останалите имат по някое и друго дете. Живей си живота и не се тормози с глупости.

# 11
  • пустинята Гоби
Не мога да повярвам, че все още има хора за които 25 са възраст за женене и ей сега ще се изтъркулят 10 години.

Млада си още, свиркай си. Човек, ако знае какво иска, когато му дойде времето, си урежда живота. Да срещнеш правилен човек не става за два дни, затова не пречи да се оглеждаш. По принцип е много полезно да се научиш, че хората цял живот говорят. Научи се да ги игнорираш.

# 12
3 години без връзка, на 25 години. Ужасно ми е трудно да си представя, ако сега си издържала толкова време сама какво наистина може да те подтикне занапред изобщо да се захващаш с някого? Поне на тази възраст хормоните врат и кипят и нещо те "подтиква". После - не знам Simple Smile

Пълно е с хора вече, които не искат нито семейство, нито деца - няма да изненадаш чак толкова никого.

Понеже вече имам пълнолетни деца - толкова са различни от мен като нагласа за живота, че не успявам понякога да ги разбера. Но вече и не опитвам Simple Smile Помагам с каквото може и си трая. И за семейства не мисля да им опявам. Най-много да си мислят това, което е писала авторката на темата.

# 13
Хич не го мисли, сега е моментът да учиш, да градиш кариера, да се развиваш и да положиш основи на живота си като самостоятелен човек. На 36 съм необвързана и без деца. Понякога просто така се стича животът, но изобщо не е задължително да е така. Въпросът не е просто да намериш някой и да родиш едно дете. Важното е да създадеш семейство с човек, който ще е добър родител на децата. Дори един ден да се разминете в приоритетите и очакванията си и да се стигне да раздяла, трябва възпитанието, манталитетът и нагласата на човека да не му позволяват да пренебрегва задълженията си на родител.

Повечето ми приятели, които създадоха семейства преди и около 25 отдавна са разделени, а децата им преживяха и бяха използавни в скандалите между родителите си. Тези, които създадоха семейства след 30 бяха по-улегнали, по-наясно със себе си, изградили по-ясна представа кои качества у човека отсреща са важни за тях и кои са no go.

Последна редакция: вт, 21 яну 2025, 08:14 от Rebel Rebel

# 14
Гледай си живота,има време и за деца. Сега учи,работи и се забавлявай. Цял живот след това ще бъдеш майка и съпруга. Аз родих след 30г и не съжалявам дори за миг. А по повод това,че ти обясняват,ще се си станеш самодостатъчна,не им  вярвай. С правилния човек нещата ще се случат много бързо.

Общи условия

Активация на акаунт