Чувствам се объркана

• 8 693
  • 260
  •   1
Отговори
# 30
  • SF
Чудесно - просто сме различни Simple Smile
Ами... Да!
Има жени, които на 25 са сами, но после като се развъртят, ще завъртят и твоя мъж! Simple Smile

На 25 и да има гадже, не значи, че и двамата го искат или са си гърнето и похлупака. Може просто да си има някого за компания за излизане и купони, но като брачна двойка да не им се получи.
Жената не е в отношения с никого, от когото да е бременна или да са го пожелали и двамата. По-добре да не й се случва в момента,  колкото да им затвори устите, защото после... мъка!
Имам близка с 2 деца от един мъж, с когото са се срещнали тъкмо на време, по часовника на баба и дядо!!! Цял живот ядове - психопат, нарцис... Все на тези теми говорим, като се видим. Дръпна и децата й и ги настрои срещу нея. Не й е лесно. Но пък като е била на около 30 си е спестила голямото подканяне от родата, че й е време и т.н.
Защо се ожени за него? - Ами защото бях на 30 вече и трябваше!

# 31
Аз никога не съм си представяла, че трябва да си напълно самостоятелна, за да имаш дете и семейство. Трябва да можеш да изкарваш пари, което е различно за всеки как ще го постигне.
То не е задължително. Просто никога не е ясно дали няма да й се наложи в движение да се учи и да търси варианти да е самостоятелна, но вече с едно-две деца. Примери много.

# 32
Да, разбирам, ако се ожениш на 35, не те заплашва нито развод, нито нарцис. Simple Smile

Най-много някоя развъртяла се след 25 годишна да завърти мъжа ти Simple Smile

# 33
  • SF
Не, не го разбирай така.
Разбирай, че и на 15, и на 25, и на 35, и на.... Х5, ако няма човек, с когото да се обичат, няма как да се ожени. Ако не спи с никого, няма как да забременее. И по-добре да ги подбира, отколкото да не ги подбира.

# 34
Изобщо никъде не съм предлагала на сама жена да се омъжи. Изразих учудване само, че за 3 години никой не й е допаднал дори за кратка връзка.

Тоест и на 25, и на 35, ако не излизаш с мъже, пак няма да срещнеш подходящия. Защото не срещаш никого.

# 35
И изведнъж от много подбиране се събужда на 45 с котките.
После майка й ще е виновна, че я оставила да си прави каквото си иска и лелите в БГ мама, също.
Тук говорим за млада жена, която от няколко години целенасочено е сама.
Как утре ще се навие на връзка след като идеята да дели живота си с някой друг я ужасява?
Да, колкото повече време седиш сам толкова повече ти харесва.

Последна редакция: вт, 21 яну 2025, 11:55 от Arielle

# 36
  • София
Да, разбирам, ако се ожениш на 35, не те заплашва нито развод, нито нарцис. Simple Smile

Най-много някоя развъртяла се след 25 годишна да завърти мъжа ти Simple Smile

Не, но ако тръгне да се събира с някого от немай къде, защото на 25 й изтича времето, е доста по-вероятно да не е доволна от избора си, отколкото ако се успокои и подбира внимателно. Аз в никакъв случай не я агитирам да чака до 35, а да не се събира с някой, само и само да има деца. Защото е много лесно да направиш деца, но после ще трябва да живее с този човек или да остави децата си без баща.

Ариел, ти щеше ли да си доволна, ако беше направила деца с бившия ти?

# 37
  • Някъде там
Човек трябва да прави нещата тогава когато е усетил, че е готов да ги направи, а не когато му казва друг. Няма точно време за нищо.
Ако чувстваш, че искаш семейство и деца, просто правиш стъпки в тази посока.
Ако нямаш такова желание, значи не е момента..
За твоят живот си отговорна само ти самата и взимай решенията си сама, без да се влияеш от натиска. Може да послушал нечий съвет, но ако не е дошъл момента, просто ще е грешка.

# 38
Ама какво семейство и деца? Аз за най-обикновена среща говоря. Ако не излизаш с никого, измежду кои мъже по-точно ще избереш правилния?

# 39
2025 и хората са си все едни и същи като през 50-те на 20-ти век.
Напорът на общественото мнение определя цели животи.
Опитай да се научиш да отклоняваш коментарите и намесите в личния ти живот. Ти си на 25, не на 15.
Как и кога ще поискаш ти да имаш деца, семейство не се определя от родителите, приятелите, близки, роднини и външни хора, а от теб.
В противен случай рискуваш да живееш като страничен човек в собствения си живот.

# 40
  • София
Ама какво семейство и деца? Аз за най-обикновена среща говоря. Ако не излизаш с никого, измежду кои мъже по-точно ще избереш правилния?

А, ама естествено, че трябва да ходи на срещи.

# 41
А кой каза че не излиза? Нали авторката писа, че излиза на срещи, но още не е готова за сериозна връзка.

Авторке, живей както искаш. Ако искаш да се омъжиш, омъжи се; ако искаш да живееш живота си, давай.

25 години са в известен смисъл кризисна възраст и е нормално сега да се замислиш какво правиш правилно в живота си и какво не. Но хората са такива същества, че искат всички около тях да живеят по същия сценарий, за да не се чувстват самотни.

Аз пмъжих се на 27, все още нямам деца и не съжалявам. Изживях страхотна младост, да, все още съм млада и имам цял живот пред себе си. Няма смисъл да мислиш сега "какво ще стане след 10 години", всеки си има свой сценарий и не бива да живееш по нечия заповед

Последна редакция: вт, 21 яну 2025, 09:12 от unserwahnsin

# 42

И аз не говоря за семейство и деца.

Лъвица, имах бивш на когото бях готова да родя като бях на възрастта на авторката.
Майка му обаче се намеси със същите простотии как сме били млади и не ни било времето.
Тогава имахме жилище и сигурност и двамата.
Е, той реши да си използва времето пълноценно - преди 1-2 години ми писа във фейсбук - още беше сам.

# 43
  • Някъде там
Самата авторка казва, че я притискат за семейство и деца.
Естествено, че срещите са нещо нормално за жена на нейната възраст.

# 44
  • София
Ариел, мислиш ли, че щеше да си щастива с мъж, който слуша майка си за сериозните житейски решения? Има причина да е още сам, повярвай ми. А ти имаш и друг бивш, от когото смятам трябва да черпиш, че нямаш деца.

Общи условия

Активация на акаунт