Шестокласници 2022/2023 - (пред)ваканционна

• 32 148
  • 763
  •   1
Отговори
# 570
  • София по рождение
Както се казва, ако нещо срещне отпор, няма да се случи. Така, че и ние сме страна в конфликта. И няма да спим. Но, да видим дали.

# 571
Въпреки истерията и абсолютно ненужната паника, която се създаде и продължава като мексиканска вълна от обявяването на резултатите тази година и тези предложения за промяна, виждам много постигнати успехи, амбициозни деца и триумфиращи родители в съседната тема. И не само, естествено.

Не вярвам да успеят да реформират за месец каквото и да било, но вярвам, че догодина ще има още по-мотивирани седмокласници. Ще са истински опълченци отново и отново ще удържат фронта, така че спокойно.

# 572
Много интересно предложение...
Да не местим учителите, да няма видеонаблюдение.
Кое дава гаранция, че квесторите няма да помагат на учениците си тогава?

Едно време аз кандидатствах с два изпита по избор след седми клас в София.
Учех в 26-то тогава СОУ "Йордан Йовков" в кв. Княжево.
Изпит по Биология държах в 55-то в Студенстки град,
а математика в 36-то май като район е Красно село.
Сега децата не ходят в други училища, а местят квесторите и така е редно да остане.
Дата за изпита няма да коментирам...
П.С. Не помня аз 7-ми клас да сме били до 30.6 на училище....а може и да бъркам.

# 573
"Обмисляне на сериозно намаляване на административната тежест при провеждането на изпитите"
"Излишна е размяната на учители между училищата при определяне на квестори - това не води до обективност, а до излишно напрежение"
Scream
Това ли са едни от основните проблеми, свързани с провеждането на НВО, според СРСНПБ (жднб и такава абревиатура имало)?!! И на тези хора чакаме някакви промени в полза на децата...

# 574
  • София
Прочетох линковете и разбрах защо се бяхте вбесили вчера - това са най-скандалните и малоумни простотии, които съм чела скоро. Тази троица е за обесване, учителското съсловие трябва много да се срамува, че това са лицата, които ги представляват. Рядко прости хора, не глупави, ами точно прости.
Аз продължавам да смятам, че никой в МОН няма да се захване да прави нещо по въпроса обаче.

# 575
  • София
Ако ще вземаме модел от чужбина - трябва да се отнемат точки за грешен отговор и точкуването да е така че който отговаря и играе само на тото, да получи 0 точки. и ще стане още по-зле... Нали имало наука за тестовете...

# 576
  • София
...но вярвам, че догодина ще има още по-мотивирани седмокласници...
Интересно мнение, може ли да се аргументирате?
Около мен има триумфиращи деца, но и деца, положили истински усилия и търпящи провал, заради излишния стрес, на който са подложени.

# 577
ЯТ се притеснила, защото говорила с дете, което искало да работи след 12 клас Triumph Е, неее... спирам да чета, още съм на работа, пък рязко ми се прииска да ударя нещо по-твърдо

# 578
  • София
Няма начин МОН да не отчетат дейност. И понеже е най-лесно, ще променят датите на изпитите. За нашия набор нямат нито време, нито капацитет за други промени.

# 579
Около мен има триумфиращи деца, но и деца, положили истински усилия и търпящи провал, заради излишния стрес, на който са подложени.

Дефинирайте провал?

# 580
  • София

Дефинирайте провал?
Никакъв шанс за желаните училища, както и за тези от втори ешелон.

# 581
  • София
Телеграф се появи онлайн. Между другото вчера разглеждах полски и естонски изпити, вдъхновена от цитираното тук. Joy
Официалното предложение до министъра от СРСНПБ.
Е, не може това да са им предложенията! Joy КАжи чес’но! Имам чувството, че е писано от седмокласник - общи приказки, а единствените конкретики са откровено малоумни - да махнем видеонаблюдението и квесторите да са вътрешни. Че да може 119-то да влезе в топ 10 по резултати евентуално. Joy Няма такава интелектуална немощ!

Последна редакция: пт, 14 юли 2023, 20:57 от sanaka

# 582
  • София
Санака, обиди седмокласниците сега Simple Smile На първолак по-скоро им приличат приказките, много вдигна летвата.

На мен наистина главата не ми го побира как тези хора са лицето на съсловието. Ужас, ужас, ужас.

# 583
  • София
Много е тъжно наистина.

# 584
  • София
Спрях да чета предложенията на умниците, защото рЕзко вдигнах кръвно. И, за съжаление, това са "лицето" на учителите. Преди време бях нахлула с казус - случка по ФВС. Оттогава до сега се запознах с тези, които трябва да бдят за интересите на децата - Синеочка е водеща сред тях.
И да не забравя - sanaka, искам да ти изкажа огромната си благодарност към теб за написаното тогава. Тъй като знам, че си юрист, ти ме окрили да потърся правна помощ. И добре, че го направих. Благодаря ти от все сърце Flowers Hibiscus

Общи условия

Активация на акаунт