До астрала и обратно...или какво има "отвъд"

• 105 112
  • 1 709
  •   1
Отговори
# 1 425
  • Тра-ла-ла
Формално и от позицията на 1 живот изглежда, че детето е изкупителна жертва. Но реално то е избрало да се прероди в такива условия, за да усвои някакви опитности и уроци и да помогне на други да научат своите.

Т е. детето не се е преродило със заявка за прекрасен живот, пък видиш ли заради дивотиите на баща си изведнъж да му се промени кармата.

Историята със щъркела ми се струва просто съвпадение.

Последна редакция: сб, 09 дек 2023, 01:16 от Джулая

# 1 426
Замислих се нещо, за което ми е много трудно да си отговоря сама и ще се радвам да чуя ваши мнения...

Защо този, който е невинен и няма грях, плаща греховете на родителите си , за да страдат те? Детето реално каква вина има, защо плаща то греховете за чужди съгрешения, а не ги плаща този, който е съгрешил?
Тук ми се губи чувството за справедливост всякаква в този живот.
Точно тук се получава и голямото разминаване и противоречие с максимата, че плащаме грешките си от минали животи.

извинявам се, че нахлувам така в темата, но много пъти съм си го задавала този въпрос. Къде е логиката и защо наистина е така?

# 1 427
Замислих се нещо, за което ми е много трудно да си отговоря сама и ще се радвам да чуя ваши мнения...

Защо този, който е невинен и няма грях, плаща греховете на родителите си , за да страдат те? Детето реално каква вина има, защо плаща то греховете за чужди съгрешения, а не ги плаща този, който е съгрешил?
Точно тук се получава и голямото разминаване и противоречие с максимата, че плащаме грешките си от минали животи.

извинявам се, че нахлувам така в темата, но много пъти съм си го задавала този въпрос. Къде е логиката и защо наистина е така?
Който е правил света, не е бил човек, така че защо да мерим логиката /абсолютната/ с човешкия аршин, още повече с аршина на отделния живот или на част, аспект от него?
Справедливостта може да се окаже много относително понятие, защото има различни нива на проявление - дори и мерено с човешкия аршин, пак не можем да кажем, че понятието е абсолютно и обективно по съдържание и еднакво възприемано от всички, а по вселенския какво е справедливост...?

# 1 428
На тази тема не си ли говорихме, имам спомен.
Освен това, което казва Кубратова добавям и мои мисли. Първо, двете истории дали са верни? Особено за яйцето? Струва ми се, че са историйки, предавани на децата с цел възпитание. Едно време не е имало книги и интернет, предавали са се устно.
За твоята загуба на слуха, не мислиш ли, че е възможно да си избрала такъв живот ти предварително. Но ако погледнеш нещата от друга гледна точка, имала си шанс да чуваш. В паметта ти са останали някакви спомени за звуци- на семейството, на птичките, смях... Това е богатството. Да загубила си ги но някои хора никога не са ги чували. ( Извинявам се, не искам да ти е тежко, а да обърна гледната точка. Загубата ти е сериозна!)
Не мисля, че имаме капацитет да мерим справедливост, защото не виждаме цялостно, дори когато става дума само за нас. Примерно в края на живота си ще имаме различен поглед за събития, които преживяваме на 7, 27, 57... години. Какво остава, когато се добавят и други хора, че и теориите за предварителните договори и заявки, с които влизаме в земния ни живот, че и прочие.

# 1 429
  • Тра-ла-ла
Абсолютно може да са измислици историите и после повторени 100 пъти...Щъркеловите гнезда са на високо. С вишка ги стигат, когато се наложи. Това дете по електрически стълб ли се е катерило или по покрива на църква?!

# 1 430
Фирмално и от позицията на 1 живот изглежда, че детето е изкупителна жертва. Но реално то е избрало да се прероди в такива условия, за да усвои някакви опитности и уроци и да помогне на други да научат своите.

Т е. детето не се е преродило със заявка за прекрасен живот, пък видиш ли заради дивотиите на баща си изведнъж да му се промени кармата.

Историята със щъркела ми се струва просто съвпадение.
На същото мнение съм и аз. Не изкупваш семейни грехове, душата ти си избира този живот.
Въпреки че какво по-голямо наказание за родителя има от страданието на собственото му дете.
За щъркелите и лястовиците ми изглеждат абсолютно градски/селски легенди, като страшните истории, които си разказвахме като малки.

# 1 431
Да,и аз смятам,че разказите за щъркела и лястовичките,са нещо като легенди,но преди 15-16 г имах подобно преживяване.Работех в хотел.Много скални лястовички си бяха направили гнезда по терасите на хотела.Това беше много боклук и гостите на хотела постоянно се оплакваха.Единия от директорите на хотела,заповяда на общия работник да събори всички гнезда.Една седмица след това автобуса,с половината персонал на хотела претърпя катастрофа.Слава богу всички бяха живи,но повечето със счупени -кой ръка,кой крак.Аз влязох в болницата,като придружител на баща ми(гангрена на крака) .В болницата срещнах друга колежка и тя в ролята на придружител на майка си (отново крак).Снахата на човека,който разтури гнездата (откриха и рак).Самия директор влезе в болница за операция.И всичко това се случва в продължение на 1 месец.В хотела се говореше само за нещастията,които ни сполетяха.След това,няколко лястовички отново си свиха гнезда.Мениджърката забрани гнездата да се рушат,но злото вече беше сторено.Не беше справедливо да пострадат толкова много хора заради грешката на един човек,както не беше справедливо и да пострадат толкова много лястовички.

# 1 432
  • София
Не мисля , че има значение дали историите са истина или измислица, в случая е важен  въпроса който  зададе потребителката. По скоро историите са за илюстрация на това , което иска да каже. Аз също много пъти съм  си  го задавала този  въпрос. Има хора , които много  са изстрадали  в живота си. Какви  са пък тези толкова важни уроци, които да изискват нечовешко  страдание ? Трябва ли  да изживяваш ужасен страх,  за да станеш по-смел?

# 1 433
Не мисля , че има значение дали историите са истина или измислица, в случая е важен  въпроса който  зададе потребителката. По скоро историите са за илюстрация на това , което иска да каже. Аз също много пъти съм  си  го задавала този  въпрос. Има хора , които много  са изстрадали  в живота си. Какви  са пък тези толкова важни уроци, които да изискват нечовешко  страдание ? Трябва ли  да изживяваш ужасен страх,  за да станеш по-смел?
много и различни. ето сама си отговори, може да е нещо толкова малко като в примера (а може и да не е).

# 1 434

Точно тук аз усещам в себе си противоречие, че как душата ми изобщо ще израсте и ще научи нещо , когато тя само плаща грехове и страда , само проблеми решава и като цяло и тя не знае за какво !  За мен човешкият живот е буквално някаква агония и гавра ..

Например аз пък се раждам като нормално дете, здрава, права и всичко ми е наред, а в същото време на 3-годишна възраст поради лекарска грешка , губя част от слуха си и до ден днешен съм със слухови апарати и така и ще си умра. Какъв грях за бога може да има едно 3-годишно дете ?!

Препоръчвам ти да прочетеш книгите на Майкъл Нютън и Долорес Кенън и ще намериш отговор на всички твои въпроси.
Същите ме вълнуваха и мен и благодарение на тях си отговорих и знам защо ми се случват неща,които намирам за вселенска несправедливост,а всъщност това са уроци.Да,за човека са болезнени,но не и за душата.Тя има план за живота,който е избрала и той се основава на уроци,заложени не от сегашния,а от множество минали животи.
Няма как да помниш какво си вършила предишни животи,за да знаеш защо минаваш сега през трудности и болка.
Аз съм писала и преди,че преди кончината на ММ имах ужасен страх от смъртта.Астролози,при които съм ходила в тази връзка са ми казвали,че това е защото в минали животи смъртта ми е била преждевременна,насилствена или от болест и затова в този живот имах това натрапчиво до ужас чувство.След преживяното от внезапната загуба не само,че вече не чувствам никакъв страх,а напротив,убедена съм,че там горе е едно по-прекрасно и спокойно място,в което очаквам да се завърна и да стоя тук в земния план ми е наказание с постоянното решаване на някакви проблеми и страдания,низ от радости и болка.Не ме питай как съм стигнала до този извод,множество случки,преживяно,видяно и сънувано с послания.

# 1 435
Според мен като мислещо и разполагащо със свободна воля и избор на поведение  същество, човек трябва да може да осъзнава кое е урок и защо, тъй като и в този живот трябва да съобразява действията си с определени морални и обществени правила, които може и да са отражение на по-висши, а може и да не са, няма как да знаем със сигурност. Ако не се осъзнава нещо като последица от друго /действие, бездействие - следствие/, то уроците са безсмислени, не се осъзнават като такива и няма да бъдат коректив. Иначе се получава така, че сме просто механични безволеви марионетки. А така ли е?   

# 1 436
Повтарям се,и други пъти съм го писала. Личното ми, повлияно от четива мнение е, че дори когато умът и логиката не разбират поради ограничения от земен произход 😆, душата знае или поне може да си спомня с малко помощ.

# 1 437
Много интересни включвания направихте момичета , благодаря Ви !
Видях , че ми препоръчахте книги , ще ги разгледам и ще почна да ги чета , но на Майкъл Нютон вече ги прочетох нещата и мога да кажа , че в захлас четох и настръхвах , звучи толкова нереално и магично !
Случва ми се , често , че когато послушам интуицията , веднага след това преживявам дежа вюта , а реално никога не съм изживявала такъв момент , миналото не е имало бъдещето като сега , и това е странно за обяснение . Освен ако паралелния свят не води същия живот като мен тук и ако е така , значи тя е по - голяма от мен и аз вървя по нейния път … 😂
Както и да е , живеем живота и се учим от грешките си . Дори Майкъл Нютон е писал в книгите си , че Земята е адът Simple Smile

# 1 438
Вижте, да, съгласна съм, има ужасни неща, които се случват/могат да се случат на всички ни. Обаче ... тук, на Земята има и красота, има и обич, има много неща, които могат да ни радват или носят удовлетворение. Доста от тях са постоянни, всекидневни, просто трябва да обърнем внимание, че са там.

# 1 439
  • България
...
 Дори Майкъл Нютон е писал в книгите си , че Земята е адът Simple Smile
Ако допусна, че има прераждане, споделям мнението, че тук е Адът.
Вижте, да, съгласна съм, има ужасни неща, които се случват/могат да се случат на всички ни. Обаче ... тук, на Земята има и красота, има и обич, има много неща, които могат да ни радват или носят удовлетворение. Доста от тях са постоянни, всекидневни, просто трябва да обърнем внимание, че са там.
Понякога точно това е жестокото.
Помниш, че като дете си се радвал на звездите, планините, но с годините поглеждайки към звездите се сещаш, че си го правил с любими хора, които вече ги няма и отново те боли.

Общи условия

Активация на акаунт