До астрала и обратно...или какво има "отвъд"

• 105 044
  • 1 709
  •   1
Отговори
# 1 485
  • Тра-ла-ла
Не случайно сте си избрали тези семейства с тези условия Blush

# 1 486

... всяка майка и съпруга, която няма граници и се жертва за семейството е такава в очите на близките си. Защото тя се е обезценила и обезличила в собствените си очи.
...
Сега не бих си и помислила да я занимавам с моите проблеми. Но и знам как мога да ги реша сама.
...
Чак толкова да пренебрегнеш себе си не е здравословно. Ще се разболееш я от едно, я от друго. Отделно, че не може да се говори за щастие в такъв случай.

А ролята на родителите я възприемам така - да направят така, че децата им да са самостоятелни и щастливи. За да са спокойни, че децата щу могат да се справят сами със всичко. Един мой скъп учител ми беше казал, когато ме видя с количка /с бебе/ за първи път: Децата трябва само да се обичат. Запомнила съм ги тези думи. Grinning

...
От контекста на целия ми пост е видно, че визирам крайния индивидуализиъм, в който за другите, дори и за децата и семейството, няма място, не здравословният, който /всъщност се нарича индивидуалност, а не индивидуализъм, точно защото са различни по съдържание понятия/  съставя и пази интегритета на отделната личност.  
Аз, Кубратова, те разбрах така - не е здраво семейството, защото всеки дърпа чергата към себе си /краен индивидуализъм, за мен - чист егоизъм, без изобщо да помислиш за другия/, т.е. карат/спорят кой какво да прави от къщната работа /да кажем/, държат си сметка, а не действат екипно, с мисъл за другия, какво да помогнат, ако има нужда. Един вид - кой ще командва. Не става така. Затова се разпадат връзките и семействата.

Последна редакция: вт, 12 дек 2023, 16:48 от ina.ina

# 1 487
Аз нищо не разбрах Grinning Grinning

# 1 488
Видях едно видео във Фейсбук преди малко.Еми.....!! Как да не се ядосаш! Един ходжа настоятелно и разгорещено обясняваше как да празнуваш нова година било "грях"...😶😳И че Дядо Коледа бил поп 🤯...Пази Боже някой да се заслуша в глупостите,които дрънка и най-лошото...да им повярва!
Другата глупост,която изтърси беше "защо уважаваме християнските празници"? Те да не би да ни честитят Рамазан Байрам?! Ужас,какво разделения всява! И това е набожен човек ли???!
Бога ми на 29години съм..Не е минал един наш празник,който българите да не ни честитят! Както и аз на тях! По празници фейсбук сттаницата ми се пълни със поздрави.Отделно всеки срвщнат ме спира по улици и магазини да ми честити.По Коледа и Велик ден е обратното.Аз честитя! Какво говори този??? Май значението на думата " уважение" му е непозната!!Ядосах се..!!

# 1 489
хабиш си енергията да се ядосваш на този човек
не ти е никакъв, че да се налага да контактувате
очевидно не си в тази ситуация и познатите ти са на друго ниво...

# 1 490
Слава Богу,да! Не се налага да общувам с такъв,но ме дразни защото разпростанява лъжи и всява разделение! И хората му вярват,защото е ходжа.Тарталясва пълни глупости.
Утре други ден се срвщам с някой,някъде и почва да ми говори такива простотии и да си налага мнението и да казва,че това,което правя аз е грешно.Давам пример от скоро.
Бяхме на погребение..Майката и бащата изпращат детето си по пътя му и го виждат за последно..Една баба като се разкрещя на момичето да не тръгва след след ковчега!! Тя нямала "право" да ходи,защото била майка..И ако отиде на гробищата,нямала да си има друго дете! Било на проклетия...🤯🤯 Детето умряло,ама майката нямала да умира и тя заради нея..! Ма едни глупости бълва...Ама вика,крещи..🤯 Е казвам ви полудях...Щях да я изям с парцалите..Като я захванах и аз....Стой та гледай..!! Хората душата ги боли,тя им дава наклон какво да правят,че и команда дава да не ходят родителите на гробището.Имаше 100души и всеки и мълчи...Аз не издържах! Попитах я тя каква е, да им се бърка в чувствата и емоциите!! Да ги остави да правят каквото чувстват и усещат за правилно!  Те са родирели на това дете! Ако не я изпратят и видят за последно,цял живот ли да мислят за това,че не са го направили!! И тя ми отговори да не съм и давала акъл,защото тя била възрастна и знаела,аз съм била "зелена".Аз и отвърнах,че може да съм зелена ама имам повече акъл от нея.Язък,че е върастна! Родителите естествено тръгнаха към гробищата.И бабката си изяде зъбите от яд и си тръгна.После всички,които бяха там казаха,че са съгласни с мен! Даже не исках да ги питам,защо по дяволите тогава мълчаха и никой не прекъсна откачената баба?!!

# 1 491
Хена, нали точно затова казвам пилееш си енергията. Нито ще промениш бабата (тя така е възпитана, за нея това е правилно и вярва, че помага също като теб!), нито някой друг. Също не носиш отговорност дали другите ще преценят адекватно ситуацията или ще се водят по фалшив източник на информация.
Отговаряш само и единствено за себе си (и дете) и къде насочваш вниманието (енергията следва вниманието).

Не, че не го правя и аз но е хубаво да осъзнаваме коя борба е излишна.
На пръв поглед това може да се възприеме като индивидуализъм, един вид не искаш да помогнеш на другите (да си отворят очите) ама то не става, като си кажеш ти какво мислиш.
,,Очите се отварят" чрез възприятията на преживяващия.

# 1 492
Аз знам,че не мога да променя никой. В случая ме раздразни за това,че се бърка,налага мнението и се кара.. И не оставя хората да си решат какво да правят! Аз не съм отишла никъде да соча с пръст кой какво да прави и в какво да вярва.Нито пък да казвам,че само моето нещо е вярно.

# 1 493
тя мисли че знае и помага!, ти мислиш че знаеш и помагаш!
сблъсък

# 1 494
Тя мисли ама,да беше измислила и как да го поднесе,как да подходи.Някък по меко,с уважение към скръбта и болката на хората.С това,което каза...тя омаловажи смъртта на детето,болката на родителите.Викаше като обезумяла.Реагира много рязко в случая и то в такава среда,където не трябваше.

# 1 495
ок, мнението ми остава същото...
ако поразсъждаваш... (ти като й се развика какво стана...)

Жалко родителите и без друго са били в трудна ситуация.
Ти казваш:
"...да беше измислила и как да го поднесе,как да подходи.Някък по меко,с уважение към скръбта и болката на хората..."
"Като я захванах и аз....Стой та гледай..!!"
"После всички,които бяха там казаха,че са съгласни с мен! Даже не исках да ги питам,защо по дяволите тогава мълчаха и никой не прекъсна откачената баба?!!

(другите са мълчали от уважение към покойника и защото това е решение на родителите!
Така чета ситуацията, извинявам се ако те обиждам.)

# 1 496
  • Тра-ла-ла
Казано е да не съдим. Не знаем кой с каква мисия се е преродил, какви уроци има да учи и чрез какви опитности. Разбира се това не значи да останем безучастни в този живот. Ясно, че при добрите хора често се задейства желанието за справедливост. Ти си реагирала, другите са си мълчали. Минало заминало. Хората не можем да ги променим. Бабата ще си остане зла гадина. Мълчаливите овце ще си блеят. Всеки по пътя си.

# 1 497
не мисля, че бабата е "зла гадина"
тя е възпитана в традиции и суеверия, в които съвременните хора не вярваме
крещяла е, за да предпази родителите от зло в бъдеще, наистина от нейна гледна точка да няма бъдещи деца това семейство сигурно е по-ужасно...
затова казах, въпрос на възприятия на ситуацията

# 1 498
Не се извинявай не ме обиждаш! 🌹
С равен и сериозен тон и казах тези неща.Не съм повишила тон.Попринцип не повишавам тон на тскива места,нито някъде другаде където ме вбесяват.Говоря сериозно и с такъв тон,че човека пред мен да разбере,че ме е раздразнил.Това винаги помага и аз действам по такъв начин.Отколкото хората грам да не чуят какво казвам от викане.
А,другите не мълчаха от уважение към покойника.А,от страх да изкажат мнение различно от на някой друг,защото знаят,че ще бъде отхвърлено.А,никой не иска да спори за такива неща.

# 1 499
Добре се е намесила. Това, че трябва винаги да се премълчават неправилните неща, само и само за да не станат конфликти или за да не се натоварваме, не винаги е правилно. И не води до никъде. Винаги съм била против това, че възрастните винаги трябва да се слушат, дори и явно да не са прави. Просто защото са по възрастни. Няма такова нещо. На стария човек като греши спокойно, но твърдо му казваш, че не е прав, аргументираш се и продължаваш по правилния начин. То така ако всеки навежда глава пред старцитe, никога няма да се тръгне напред за нищо.

Общи условия

Активация на акаунт