До астрала и обратно...или какво има "отвъд"

• 103 408
  • 1 709
  •   1
Отговори
# 1 545
Не мисля, че сме тук да си играем и забавляваме. За мен всичко е урок, който сме избрали да научим. Нещо като… трудният живот тук е изкупване на нещо, или подготвяне за друг. Лесният е най-добре, но нищо не се случва. Ни духовно израстване,
Нищо.
Аз съм тук за първото Simple Smile
Плюс това, децата, докато си играят и падат, си учат уроците Wink
Никакъв ад не е тук, ад няма. Душата няма емоции, за да е тъмно и мрачно нещо за нея. Емоциите са на хората и ние ги избираме. Не избирате тъмнина и мрак . Трябват "светли" хора Simple Smile

Последна редакция: сб, 06 яну 2024, 11:50 от KPP

# 1 546
  • BG-DE
И според мен ученето на уроци не означава, че трябва да се изключва удоволствието, а точно обратното.

# 1 547
Това мислене, че ученето е страдание, е наложено от религията и социума. Но не е така в никакъв случай. Ние сме деца на Бог и Вселената, децата учат и си патят, чрез забавление

# 1 548
Не знам къде я виждате тая детска забава, ама света хич не е забавен, камо ли по детски. Душата може да няма емоции, но има памет и явно помни много по добри времена, щом тук на Земята определено не и е добре. И ние нищо не избираме(като изключим първоначално зададения модел на избор на душата), просто живеем в света в който сме попаднали по неговите правила, а те са си сурови, дори жестоки. Живот изразяващ се в просто съществуване, консуматорство и затънал в битовизъм, не е точно представата за хубав и забавен живот.

# 1 549
  • Тра-ла-ла
И според мен ученето на уроци не означава, че трябва да се изключва удоволствието, а точно обратното.
Просто уроците не винаги са от типа - да научиш нещо чрез страдание. Уроци могат да се учат и чрез хубави случки и емоции.

# 1 550
За страданията - винаги има и по-лошо. И да, понякога нищо не можеш да направиш, просто те застига нещо, но си казвам, в крайна сметка: и това ще мине. Душевното спокойствие е важно, т.е. някак си да си доволен от живота си -  общо, като цяло. Аз най-виждам смисъл в това постоянно да съм заета - това е моето. Така ми се получава да съм доволна от живота. Grinning И за много неща не се обяснявам - правя ги както ги чувствам и съм доволна, и съм си аз.
Скрит текст:
Например - защо храниш котки; защо си губиш времето с учене; защо метеш/чистиш/правиш едикакво си сега, по този начин; защо бързаш, по-спокойно; и подобни, които засягат мен и моя характер; Отговорът ми е - защото така! Joy

# 1 551
Не знам къде я виждате тая детска забава, ама света хич не е забавен, камо ли по детски. Душата може да няма емоции, но има памет и явно помни много по добри времена, щом тук на Земята определено не и е добре. И ние нищо не избираме(като изключим първоначално зададения модел на избор на душата), просто живеем в света в който сме попаднали по неговите правила, а те са си сурови, дори жестоки. Живот изразяващ се в просто съществуване, консуматорство и затънал в битовизъм, не е точно представата за хубав и забавен живот.
На мен ми е забавен и всеки ден ставам с ново приключение в главата, радваща се на хубавото слънце и на света. На хората около мен също Simple Smile
На мен ми е прекрасно на земята. Душата няма емоции и чувства, за да и е добре или зле. Има си написани и планирани неща, които следва, без да влага емоции. Ние хората ги влагаме.
Съжалявам, че си избрала да се чувстваш по този начин. Можеш още утре да избереш щастието. Лесно е.

# 1 552
О, аз също намирам удоволствие в дребните неща, но глобално света не се забавлява, а терзае, прекалено трудно е в един материален свят препълнен с алчност и безхаберие, лошотия и жестокост. За мен Земята/Природата е красива, и благодатна, и разкошна, но хората, хората развалят всичко. Намирам, че сме излишни и вредни, защото сме лоши и вглъбени в себе си. Този свят е създаден за друго присъствие, което ще го облагороди, а не за алчни и жестоки егоисти които го експлоатират и рушат.

# 1 553
Пак казвам - виждаме това, което е вътре в нас. И аз сэм виждала света и хората по този начин в тежки периоди, в които сэм избирала да съм тъжна и съм си мислела, че няма какво да направя по въпроса и ми е писано да се чувствам така. Напротив - ние избираме как до се чувстваме. Ние сме шефовете, така да се каже. Мозъкът е обучаем и възприема за реалност това, което му зададем.
Аз пък обичам хората и смятам, че са добри и прекрасни. Просто всеки си има своите слабости и по една или друга причина е дал контрола на демоните си, без да знае, че той е шефът и може да избере да живее през сърцето. Според мен светът се пречиства в момента. Една въздишка на успокоение прави. В крайна сметка, един човек не може да спре войните, болестите и т.н. Но може да участва в промяната на света и човечеството към по-добро, като започне от себе си и своите възприятия и избори. Току виж вдъхновил и някой друг и стане предай нататък.

# 1 554
Права си, че Света е започнал да се пречиства. Wink Скоро съвсем ще се пречисти. Wink От хората. Веднъж и завинаги. Sunglasses
Изобщо не виждам на фона на видиотеното човечество и глупостите, които твори ежесекундно, как може да си биеш камшика от всичко и да се рееш като свободен и щастлив електрон. Е, те това е висша форма на егоизъм, но тя няма да доведе до единство. Една птичка може да повлече друга, а тя друга, но това няма да ги направи ято, а просто струпани птички на едно място, които ще полетят, но всяка в нейната си посока, защото всяка ще е щастлива по своему и ще избере своя самостоятелен път. И.. няма да има ято, защото няма да има какво да ги обедини, понеже ще са си щастливи всяка за себе си и всяка със своето щастие. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 1 555
  • Sofia
И аз не съм върл фен на хората, но ще кажа само:
Книги
Музика
Филми

Харесва ми идеята за играта и забавлението.
А ако наистина душата няма чувства, това ми се струва много тъжно (чувство) 🙄

# 1 556
Права си, че Света е започнал да се пречиства. Wink Скоро съвсем ще се пречисти. Wink От хората. Веднъж и завинаги. Sunglasses
Изобщо не виждам на фона на видиотеното човечество и глупостите, които твори ежесекундно, как може да си биеш камшика от всичко и да се рееш като свободен и щастлив електрон. Е, те това е висша форма на егоизъм, но тя няма да доведе до единство. Една птичка може да повлече друга, а тя друга, но това няма да ги направи ято, а просто струпани птички на едно място, които ще полетят, но всяка в нейната си посока, защото всяка ще е щастлива по своему и ще избере своя самостоятелен път. И.. няма да има ято, защото няма да има какво да ги обедини, понеже ще са си щастливи всяка за себе си и всяка със своето щастие. Stuck Out Tongue Winking Eye

Така разсъждаваш, защото в твоите очи човечеството е нещастно. В моите не е. Напротив. И аз избирам да съм част от щастието. Всеки ден аз виждам щастливи и цветни хора. Всеки ден изпитвам такива емоции, чрез хората. Аз нещастни хора не виждам. Виждам объркани, на които трябра да им се подаде малко светлинка само.
За мен пък е егоизъм да се затвориш в черупката си и да слагаш етикети кой колко е нещастен, пропаднал, алчен и т.н. За теб е част от потока.
Отново - всеки вижда това, което е в него Simple Smile Аз приключвам темата
Животът е прекрасен! Светът е цветен! Хората са добри! Simple Smile

# 1 557
И да завършим стихотворението с : Ехеей, мечти! Ако истина казаното можеше да бъде, Човечеството щеше да пребъде!
Ма, няма. Joy, това последното в стил хайку. Joy
Пп Да виждаш света такъв какъвто е, не е черногледство, а реализъм. А, реализмът помага да се справим, защото ни отваря очите за проблемите и виждайки ги можем да потърсим решението им.
Да си заровиш главата в пясъка, може да е полезно в опит да се съхраниш, но не забравяй, че дупето ти стърчи отвън. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 1 558
  • BG-DE
Без значение какъв апокалипсис смяташ, че предстои човечеството ще продължи да съществува, виж за България не съм така сигурна 😊

# 1 559
Аз пък винаги съм била убедена, че след края на света ще оцелеят хлебарките, гласовата поща и българите. Joy Не може да ни се отрече, че имаме страхотен инстинкт за оцеляване. Wink
Пп Апокалипсис, не, но нали не смятате, че планетата е вечна. Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт