Данък на имот

• 1 260
  • 26
  •   1
Отговори
# 15
Аида, само някои много малки общини са още "офлайн" - мисля че от порядъка на 10-15 общини от общо 280 или там колкото бяха в България. Всички областни градове със сигурност се поддържат.

# 16
  • на земята
Ами да ,то е извън града и се води нива или и аз не знам точно.
Наследниците сме трима и моята част 1 декар и искам да си платя за него.Ходих и ми казаха ,че няма нужда от декларация.
Искам всичко да ми е изрядно ,пак ще ида в общината освен да питам друг човек.Нещо не са ми ясни нещата как стоят.

# 17
  • Далечният изток
За земеделските земи не се дължи и не се плаща данък.

# 18
  • на земята
За земеделските земи не се дължи и не се плаща данък.
Не знам каква се води ,къде да видя?

# 19
  • Далечният изток
Как разбра, че имате наследствен имот? Някакви документи?

# 20
  • на земята
Как разбра, че имате наследствен имот? Някакви документи?
Да имам,разделена е земята на 3 части.Имам документ от кадастъра и скица.

# 21
  • Далечният изток
Какво пише на скицата?
Какъв друг документ от кадастъра, освен скица?

# 22
И как никой не видя първата информативна част от поста ми - че за да си види данък за своя дял първо разделението на дялове трябва да е декларирано?  И ако никой не е подал декларация 14 данъкът кой знае на кого се води.
Но всички се хванаха за вметнатото между другото учудване, че сега баш точно стои въпросът с данък, което беше хвърлено малко ей така... Още повече, че подобен въпрос подхожда на човек, който тепърва получава имот и беше логично да се предположи, че данъкът вече е платен. Ама хайде.

# 23
  • Далечният изток
Черна станция, айде да четеш, моля те!
Земеделски земи нито се декларират в общината, нито за тях собствениците дължат данъци.

# 24
А къде във въпроса на авторката става дума за земеделски земи??? И ако става дума за такива защо ще иска да плаща?
Уточнението за земята дойде много по-късно, след като бях писала вече онзи пост.
Имала съм земеделски земи и знам какво се прави, та ако беше написано щях да напиша съвсем друг отговор.

# 25
  • Далечният изток
Ами щото и тя не е наясно. Казва - имот.  Както виждаш всички пишем как и къде да види колко ѝ е данъка и как и къде да плати. След като стана ясно, че е нива, писах, че не се дължат данъци.
Ти отново, час и половина след това, продължаваш да пишеш за декларации по чл. 14....

# 26
Не, не пиша за декларация, а обяснявам първия си пост, понеже получих още нападки. Иначе нещата се изясниха сега.

Общи условия

Активация на акаунт