Родителите му

• 18 767
  • 430
  •   1
Отговори
# 105
Може да е нейна къщата, но е обидно да не покани и другите баба и дядо на бебето, щом вечерята е в негова чест.

И? Могат да си канят, когото си решат, по какъвто повод искат. Няма нужда от разрешение или необходимост да канят странични хора.

Иначе свекърви със собствени къщи знаем, наследили ги от родители, баби и дядовци и не вложили нищо в тях..

Ти сериозно ли?!?

# 106
  • София
Обидно е, разбира се. Да не се правим на ощипани, че всичко е точно.
Обидно е, че и мъжът сигурно е знаел, ама си е мълчал пред миУто, че не знае как да каже.

# 107
А баш. Точно влизах да напиша, че сто на сто мама е казала на синчето информативно "В събота ще каним гости за бебето", обаче той се прави на умряла лисица.

Авторката ако иска да продължим дискусията и евентуално да и дадем съвети за подобряване на отношенията, не е лошо да влезе, все пак, темата е нейна. Много е досадно така, един пост и хайде.

# 108
Тук продължава да се акцентира върху свекърите, а истинският проблем е в отношенията между двамата млади. Авторката пише "Истории много и в повечето случаи освен ,че не им казва нищо (мъжът й), даже винаги ги защитава и изкарва мен виновата". Тя просто не си пасва като типаж с възрастните и това няма да се промени. Даже и с мъжа й не си пасват явно. Трябва двамата да се разберат помежду си - дали да приемат статуквото и да продължат да живеят по същия начин или да се изнесат от "къщата на раздора".

# 109
  • София
Ми щом е гледала странно, и това е направило впечатление на свекървата, явно и тя е трябвало да присъства...
Скрит текст:
Дето писах по - горе, това не е любопитната комшийка баба Гица, която не си длъжен да каниш и уведомяваш за това, че организираш семейно тържество, и ако намине да види какво става, я каниш от учтивост да се почерпи, а майката и бащата на внучето, които живеят в същата къща. Дори и да не са искали да ги канят, би било редно поне да ги предупредят, че смятат да правят сбирка по повод тяхното бебе, в къщата, в която и те живеят, на която те самите не са поканени.
Простотия на квадрат.
Трябвало е само според авторката. И на мен родинини на мъжа ми се опитаха да ми дават наклон, но за моя дом решавам аз. Пък те да си гледат както искат, не ми пречи.

Съгласна съм, че проблемът е между авторката и мъжа ѝ, но тя си го е избрала.

# 110
Дори и да имат основателна причина да не канят сватовете, мамин путьо трябва да го обясни това на жена си, вместо да я оставя в небрано ложе, тя току що родила, седи си на терасата да речем по къси гащи и потник, и се изсипват гости да празнуват в чест на нейното дете, а тя нищо не знае... И после да вика - ми тя тая мойта жена си е такава.
Простотия до шия. И от тяхна, и от негова страна.

# 111
  • София
Ами тя го избрала. Че и дете от него решила да роди. Никой не ѝ е виновен за нейния избор.

# 112
Колкото са виновни те,толкова е виновен и той.

# 113
  • София
Може да е нейна къщата, но е обидно да не покани и другите баба и дядо на бебето, щом вечерята е в негова чест.

Не е обидно някой да ползва определен повод, нито е задължително да кани друг.
Тези приятели са си на свекърите, не са на сватовете и гостито не е в чест на бебето, а е повод да се почерпят.
По същата логика сватовете могат да си поканят у тях техни си приятели. Младите могат да си поканят свои приятели.
Все едно на празнуването, което повечето мъже правят с приятели в деня на раждането, задължително да присъства и родилката.
И никъде не видях да са задължили младите да присъстват. Авторката е видяла от балкона на техния етаж, че свекърите чакат гости.
Защо да трябва да искат разрешение с кого и по какъв повод ще се виждат у тях си!?

# 114
Все едно свекърва ти да живее във вашата къща,с мъжът ти нищо не знаете ,и изведнъж някакви гости идват поканени от свекървата.
Е,как ще се почустваш тогава? Определено няма да е приятно.
Без да си казал предварително или изкоментирал.

# 115
Абе колкото и да защитавате свекърите, такова поведение за мен не е нормално, ако за вас е. Че те утре ще почнат и решения за нейното дете да взимат вместо нея, без дори да считат за нужно да я уведомяват. А ако се изнесат да живеят на друго място, свекървата като нищо може да реши да се премести да живее у тях без да я пита изобщо, ей така, уж да й помага за детето, а всъщност да я контролира и надзирава. А муньото ще продължава да си мълчи.

# 116
  • София
Все едно свекърва ти да живее във вашата къща,с мъжът ти нищо не знаете ,и изведнъж някакви гости идват поканени от свекървата.
Ако свекървата живее в моята къща и се опита да ми държи сметка кога и кого каня на гости в моята къща, ще си имаме сериозен скандал. Не стига, че живее в къщата ми, ами и наклон да ми дава... Много нахално.

# 117
Ако свекървата живее в моята къща и се опита да ми държи сметка кога и кого каня на гости в моята къща, ще си имаме сериозен скандал.

Точно това имах предвид.Дори и тя да си кани гости без да е питала,теб или мъжът ти пак.

# 118

Ама не е все едно, защото в случая свекървата живее в собствената си къща и може да си кани когото си иска, по какъвто повод ѝ скимне, без да е длъжна да уведомява децата.

# 119
  • София
Ако свекървата живее в моята къща и се опита да ми държи сметка кога и кого каня на гости в моята къща, ще си имаме сериозен скандал.

Точно това имах предвид.Дори и тя да си кани гости без да е питала,теб или мъжът ти пак.
Но авторката не живее в собствена къща, нали. Както и свекървата от твоя пример. И двете живеят в чужда къща.

Общи условия

Активация на акаунт