Родителите му

• 18 766
  • 430
  •   1
Отговори
# 90
ако някой така вземе да си кани гости по повод моите сватба, раждане и тн няма да се вясна там, да са се консултирали с мен ако искат да присъствам.
Даже съвсем демонстративно ще изляза на бар.

Най-много мразя някой да ми налага какво и кога да правя.

Това, че живеят в същата къща със свекървата определено за мен би било един дългогодишен кошмар,дори да сме в добри отношения. Искам си спокойствието, самостоятелността и да не мисля все, че някой може да ми се яви на вратата всеки момент от долния етаж.

П.П. Всъщност не сме сигурни изисквано ли е присъствието им, аз останах с впечатление, че да? Ако не, тогава е съвсем друга ситуация

# 91
  • София
Сватбената вечеря в началото на връзката им - сигурни ли сме, коя е била булката? Mr. Green

# 92
Ами примерно ако не са искали? Или то е без значение....Давай ся да правим ''Сватбени вечери" Младите може да не искат, но никой не ги пита..нали трябва да спазим"обичая".
Като не искат, да не правят. Защо трябва да спират другите?
Че те нищо не са правили,  нито са спирали, щото маминка е решила да прави вместо тях, че и е счела за нужно да ги уведоми за събитието, на което и те  трябва да присъстват, няколко часа преди това.
Все едно аз и мъжът ми правим парти за нашето куче и това, с което сме избрали да се чифтоса... Животинките никой не ги пита, другото куче го водят на каишка, и след партито и същинската част си го взимат обратно...после си получават кученце и кой от къде е...

# 93
Авторката явно се чувства засегната,защото е забравила,че е в чужд дом ,единствения изход гук е да се изнесът тогава ще става както тя иска,аз изрично съм предопредила моя мъж,че не желая да живеем с майка му,тя си има неин начин на живот аз също а и като я виждам ,че като дойде на гости за 5 дни и ми нарежда все едно си е вкъщи кое как къде търпя я само защото е за 5 дни в годината и край,но ако се наложи да живеем заедно сигурно ще се избием🤣 казала съм го и на мм няма как да се разберем ако живеем заедно,но и той не желае защото я познава как обича да властва ,такаче авторката да се стегне и да се изнасят ако ли не да кротува

# 94
  • София
Аз също не останах с впечатление, че от младите се е очаквало да присъстват. Иначе защо ще се прави събирането "тайно от тях"?
Поканили са си гости свекърите и толкова, нито позволение им трябва, нито благоволение, нито ревизия на списъка с гости.

# 95
  • София
Скрит текст:
Ами примерно ако не са искали? Или то е без значение....Давай ся да правим ''Сватбени вечери" Младите може да не искат, но никой не ги пита..нали трябва да спазим"обичая".
Като не искат, да не правят. Защо трябва да спират другите?
Че те нищо не са правили,  нито са спирали, щото маминка е решила да прави вместо тях, че и е счела за нужно да ги уведоми за събитието, на което и те  трябва да присъстват, няколко часа преди това.
Скрит текст:
Все едно аз и мъжът ми правим парти за нашето куче и това, с което сме избрали да се чифтоса... Животинките никой не ги пита, другото куче го водят на каишка, и след партито и същинската част си го взимат обратно...
1. Свекърите не канят роднините си  вместо някого. Канят ги, защото така са решили и имат пълно право на това.
2. Би ли цитирала къде точно в първи пост пише, че се очаква и младите да присъстват?

# 96
Заради такива властни майки,синчетата им стоят още ергени.
Защото '"мама" трябва да хареса булката,че ако не е хареса тежко му и горко му.
Ще има от сорта"тази не е за теб" "ще те остави гладен" "тази жена е змия,внимавай." всякакви други подобни неща,и когато синчето й няма силичка,да и каже че живота си е  негов,ще се получи ето това което става.

# 97
Не видях да са били длъжни да присъстват, плюс това, като не иска снахата, просто казва, че трябва да се погрижи за бебето и няма възможност да отиде на вечерята. Страшна драма значи, че някой си е поканил гости в собствената си къща.....! Тук проблемът е, че всъщност авторката иска специално внимание, да ѝ се обясни колко е важна тя, родителите ѝ също, да ѝ се благодари, че е родила внучето, да ѝ се отдаде чест....

# 98
Ми след като им е казала два часа преди това да дойдат, явно е трябвало да присъстват. Нека авторката се включи и да уточни, тя и мъжът й, трябвало ли е или не е трябвало да присъстват на сватбената вечеря и събирането за бебето 😂 щото съм сигурна, че е било повече от задължително.

# 99
  • София
Свекървата е властна, че кани гости в собствения си дом?
А не снахата, която се опитва да диктува кой да ходи на гости в чуждия дом?
Еха....

# 100
  • Най-красивата страна
Да,свекърите имат право да си организират каквото искат,да канят когото искат.
Но е въпрос на елементарно възпитание да уведомят останалите живеещи в същата къща.
Аз например бих искала да знам какво ще се случва в къщата в която живея.
Даже и да не е моята.

# 101
  • София
Ми след като им е казала два часа преди това да дойдат,
Скрит текст:
явно е трябвало да присъстват. Нека авторката се включи и да уточни, тя и мъжът й, трябвало ли е или не е трябвало да присъстват на сватбената вечеря и събирането за бебето, или не😂 щото съм сигурна, че е било повече от задължително.
Няма такова нещо. Измисляш си. За едното събитие са разбрали неизвестно колко часа по-рано, но не пише някой да ги е карал да ходят. За второто събитие са разбрали в момента, в който гостите са започнали да идват. Отново не пише някой да ги е карал да ходят.

# 102
  • София
Авторката нищо не уточнява, но пък някои потребители имат неограничена фантазия. Все едно четем различна тема.

# 103
  • Deutschland
Може да е нейна къщата, но е обидно да не покани и другите баба и дядо на бебето, щом вечерята е в негова чест.
Иначе свекърви със собствени къщи знаем, наследили ги от родители, баби и дядовци и не вложили нищо в тях..

# 104
Ми щом е гледала странно, и това е направило впечатление на свекървата, явно и тя е трябвало да присъства...
Дето писах по - горе, това не е любопитната комшийка баба Гица, която не си длъжен да каниш и уведомяваш за това, че организираш семейно тържество, и ако намине да види какво става, я каниш от учтивост да се почерпи, а майката и бащата на внучето, които живеят в същата къща. Дори и да не са искали да ги канят, би било редно поне да ги предупредят, че смятат да правят сбирка по повод тяхното бебе, в къщата, в която и те живеят, на която те самите не са поканени.
Простотия на квадрат.

Общи условия

Активация на акаунт