Родителите му

• 19 233
  • 430
  •   1
Отговори
# 255
Лични празници? Лични? Лични на семейството му? Абе м* му стара, тя е булката, тя е майката. Това си е нейн празник и на мъжа ѝ, а не на свекърите. На този нейн личен празник не е поканено семейството ѝ. Ако съм аз да съм откачила, независимо, че живеят заедно.
Авторката, ако има себеуважение, би се изнесла. Аз поне така бих направила - независимо дали ще бъда последвана от съпруга си.

# 256
Като ѝ е личен празник, ами да го спретне - да плати, да напазарува, да сготви, да посрещне и т.н. Що не го направи?!? Тогава да си покани, когото си желае.

Авторката, ако има себеуважение, би се изнесла. Аз поне така бих направила - независимо дали ще бъда последвана от съпруга си.

Ахааа......при всяко нещо, дето не ѝ харесва, да се изнася, викаш..... Добреее......

# 257
  • Далечният изток
Не видяхме авторката и мъжа ѝ да са си организирали сами някакъв личен празник. Ако те го организират, имат пълното право да си канят когото преценят. Тогава може да си покани родителите и всичките си роднини, ако иска.
В случая свекърва ѝ НЕ организира личния празник на снаха си. Организира си собствено парти. Нека да четем с разбиране все пак...

# 258
Ами да, то това е основният проблем. Трябва да се изнесе, иначе все ще е безгласна буква и ще си организират купони на нейните лични празници, без изобщо да са я уведомявали за това. п
Ама организираш собствено парти за чужд човек - те организират годеж, сина им не се жени за себе си. Логично е да са поканени всички преки роднини. Това с бебето изобщо не го коментирам, аз като родилка изобщо не бих допуснала да го видят след такава изцепка.

# 259
  • Далечният изток
Още веднъж - да си го организира тя.

# 260
Е, кое да организира, то не е обсъдено с нея. Няколко пъти е посочено "тайно". Това е безумно поставяне пред свършен факт.

# 261
Няма булка в тази история. В самото начало на връзката на младите лирически герои, забележете - в началото на връзката им, - старите направили сватбена вечеря...

# 262
  • София
Те не организират нищо не нейн личен празник, а на празник на техния син.

# 263
Ми нейна си е грешката, че се е събрала точно с този син. Изходът е ясен, ако не е пързалка - със сигурност има още стотици такива ситуации с това семейство.

# 264
Те добре, че при Фивър са професионалисти половината рода... Grinning Та не е лошо да драснат едно бързо договорче.

Усещам как приближава ключарят...
Аз говоря за елементарно възпитание, Аида. Не за договори, имоти, дела по ГПК, ЗЗД, имотно и семейно право
Пък не знам що така бгмамите се възбудихте напоследък.  Явно повечето сте на държавна работа, и петък следобед се чудите с кого точно да се заяждате, че почвате от четвъртък рано сабайлем. 😂
П. П. То от един пост, кво точно очакваш да видиш?

# 265
  • Далечният изток
Няма държавни адвокати, работя за себе си. Искам - работя, не искам - не работя. Ама ти си вече свекърва, Василиса, по манталитет. Добре проконтролираш кой какво прави, защо не работи...
А пък въобще в случая не съм коментирала твой пост...

# 266
  • София
Ми нейна си е грешката, че се е събрала точно с този син. Изходът е ясен, ако не е пързалка - със сигурност има още стотици такива ситуации с това семейство.

Те не са й виновни, че се е събрала с него. Да се "отсъбере" и да търси мъж, чийто родители не празнуват неговите празници.

# 267
тук драмата не са родителите му - ами, първо защо живеете у тях, тяхна къща -техни правила. Ако решат да си канят гости техни роднини, и плащат за това, тяхна си работа.А младите, като искат празник и държат да е по техен начин и кой да е поканен-да го организират те самите. Пречи ли им някой те самите да си организират празненство и да си поканят когото искат?!Иначе реакцията на съпруга - не говори добре за него и тук съчувствам на авторката искренно. Права е да се чувства зле и предадена. Изнесете се, и не се сърди за това че, не са поканени и твойте роднини, организирай си ти празниците на които държиш и си покани гости по твое усмотрение. Аз така бих направила и се изнеси - две жени в един дом са много.
и не говоря че това, което е са направили родителите му е -ок, изобщо - не. Това е въпрос на възпитание.

Последна редакция: пт, 09 юни 2023, 12:33 от Crissy

# 268
Личен празник е сватбения ден. Това, което са организирали е почерпка на роднини/приятели, че сина им ще се жени. Слънцето не изгравя специално за златната снаха. Същото е и с раждането на бебе. Хората празнуват, че им се е родило внуче. Личен празник е на снахата, ама друг път Grinning

# 269
Живи и здрави, дано един ден да бъда свекърва.. 😂
Пък синът ми, и бъдещата снаха, със сигурност няма да им се бъркам в живота, нека те сами си го живеят, както сами преценят и си го организират.

Общи условия

Активация на акаунт