Родителите му

• 19 229
  • 430
  •   1
Отговори
# 285
все още не разбирам, какъв е този наплив да се живее заедно с родителите - без значение кои.
Защо си го причиняват хората? То и без живеене заедно, понякога е трудна комуникацията, а пък заедно -ужас. Аз дори с майка ми, не бих живяла заедно. Обичам я, но сме много различни и със сигурност ще имаме недоразумения, а със свеки - би било още по трудно. Не че, свеки не искаше да живеем при нея , да напуснем София и да отидем в нейния град, да живеем с нея. Предпочетохме да сме на квартира в София. Затова не разбирам, когато млади хора се съгласяват да живеят с родителите, на какво разчитат и как си представят живота така,
  все пак живеем в 21 век!

# 286
  • София
Празника на детето й е лично нейна отговорност - не на свекървата.
Някой спрял ли я е да си поеме отговорността? Нали няколко човека питаха защо не е организирала тя.
Тя ще го гледа,тя ще го възпитава,тя си решава кога и кого да покани.
И това никой не го отрича. Даже вероятно щях да съм първата скочила, ако някой беше казал, че тя няма право да реши кого да кани или не кани в собствения си дом.
Представете ги бяха хванала на 'Калъп" гостите (примерно)
Гостите щяха да ги хванат на калъп, ако калъпът беше на етажа на свекърите.
Ей така на свекито й скимва да си прави сметки - без кръчмар,супер неуважително е спряло нея.
Свекито празнува два празника на детето си в собствения си дом със собствени средства. В случая тя е кръчмарят.

Защо си мислите, че когато някоя жена роди, светът на другите трябва да се върти около нейните желания и чувства?

П.П. Сетих как скоро след сватбата ми майка ми си беше поканила по случая няколко нейни приятелки и някакви братовчеди да ги черпи. Представям си мъжът ми да се беше фръцнал така Joy

# 287
Абе, дами, представете си прясна родилка, със всичките му прелести след това, седи вкъщи, опс, чуждата къща следобед, на втория етаж, бебето спи. Към 18 часа решава да излезе на терасата, както току що се е изкъпала, по халат, да прибере прането. И, изведнъж, оппс - изненада - долу, на двора, маси, столове, чинии, балони, пристигат гости, всички стринки и лели на стопанката на дома, и това всичко, в чуждата къща, по повод на току що роденото от вас бебе..а вие стоите на терасата и гледате глупаво...
Е, явно на повечето от вас би им станало много приятно, особено, ако вие сте малките стопанки на големия селски дом...

Последна редакция: пт, 09 юни 2023, 13:22 от Прекрасная Василиса

# 288
  • Далечният изток
Абе как ще държа сметка на свекърва ми що не е поканила майка ми като си е празнувала нещо бе, ти чуваш ли се въобще?!
Когато синът ми се роди, баща му, сестра му и нейния мъж са излезли на кръчма и са се почерпили. През това време ако свекърите са се черпили за внучето, няма лошо, нито знам, нито някой ме е питал, нито са канили майка ми. Кви са тия разсъждения?! Черпела за моя личен празник, глупости...

# 289
Свекито си е направила сметката, защото тя е кръчмаря Grinning Тя е поканила техните роднини в собствения си дом, тя е платила разходите.
Може да са решили в по- тесен кръг само с родителите на снахата да се съберат. Ама това не се казва дали се е случило. Не се казва на какво разстояние са другите родителите. Дали пък и нейните родители не са черпили, без тяхно знание, ама защото не живеят при тях дори и не знаят, че това се е случило.
Като се замисля ако ме поканят събитие тип семейна сбирка какво ще правя там? Значи 20 човека рода и аз и мъжа ми изтипосани там.

# 290
...

...На другия ден майка му го пита защо съм гледала така странно  а той и казал "а оставете я тя си е такава"(е значи пак аз съм лудата).А на мен той също ми каза ,че не е съгласен ,обаче на нея нищо не смее да каже.Живеем в обща къща ,решават нещо и го правят и изобщо не се допитват до нас дали сме съгласни ,мъжът ми не е съгласен но не смее нищо да им каже.Истории много и в повечето случаи освен ,че не им казва нищо ,даже винаги ги защитава и изкарва мен виновата.
Наистина немога да си намеря място, много ми е тежко и болно  ,че винаги избира да е добрия син,пред това да бъде добрия съпруг.
Никога не защитава мен ,дори и аз да съм права
.Има ли шанс според вас той да се промени и аз и детето да сме му най-важните и веднъж да се осмели да каже на родителите му ,че не са били прави за нещо?
Мунчо ли, мамино синче ли... За мен просто човекът не уважава жена си, но я търпи, "мир да е".
Историята познава много такива случаи, когато мъжът остава привързан към своето родно семейство, а с жената гледа да не се кара, за да няма скандали, но не може и не иска да променя гледната си точка. Не противоречи на майка си не за друго, а защото споделя нейното мнение. Пак си е глава на семейството, но жената не е фактор, забаламосва я с нищо незначещи фрази и явно това действа много успешно.

Наистина е показателно, че за 7 години са имали два пъти разногласия. Два пъти! Това си е абсолютна хармония, мене ако питате. Няма нужда никой никъде да се изнася и нищо да се променя.

# 291
Майките да не забравят, че никое дете не е от непорочно зачатие, то си има и баща. И този баща няма против родителите му да празнуват за раждането на неговото дете.

# 292
Позволи ми да не вярвам, че като са в един дом, тя ще си го гледа и възпитава изцяло, а свеки само ще пие кафенце на сянка и няма да обръща внимание на внучето, а и никога няма да й го възлагат като отговорност.
Не вяр-вам! Виждала съм сума ти баби с внучета и никоя не е успяла да се абстрахира така, все получават своя дял от задълженията, особено ако са на една ръка разстояние. Grinning
Празника на детето й е лично нейна отговорност - не на свекървата.
Тя ще го гледа,тя ще го възпитава,тя си решава кога и кого да покани.
Представете ги бяха хванала на 'Калъп" гостите (примерно)
Ей така на свекито й скимва да си прави сметки - без кръчмар,супер неуважително е спряло нея.

Lorelada,абсолютно може и да не искат да вдигат излишен шум.

Последна редакция: пт, 09 юни 2023, 13:20 от Lorelada

# 293
  • София
все още не разбирам, какъв е този наплив да се живее заедно с родителите - без значение кои.
Защо си го причиняват хората? То и без живеене заедно, понякога е трудна комуникацията, а пък заедно -ужас. Аз дори с майка ми, не бих живяла заедно. Обичам я, но сме много различни и със сигурност ще имаме недоразумения, а със свеки - би било още по трудно. Не че, свеки не искаше да живеем при нея , да напуснем София и да отидем в нейния град, да живеем с нея. Предпочетохме да сме на квартира в София. Затова не разбирам, когато млади хора се съгласяват да живеят с родителите, на какво разчитат и как си представят живота така,
  все пак живеем в 21 век!

Най-вече от глупост. Обикновено мъжът отказва, жената решава, че с времето ще се промени,  вярва, че не е кой знае колко страшно и като дойде  детето/децата вика "Е, сега няма да мога, детето да не остава без баща и прочее",  оплаква се от време на време и годините се изнизват.

# 294
Уф, абе изобщо не става въпрос за кой кого черпи и празнува. Аз, като съм била в реанимация, след раждането, да ме е яд, че мъжът ми се е усрал от пиене с неговите приятели, свекърите са поканили цялата кооперация, а баща ми - половин село?!?
Ми не.
Ама ако свекървата организира събиране в къщата, в която И АЗ живея, по повод моето дете, а пък аз дори не съм уведомена половин ден поне, предварително, ще побеснея.
Не щото съм снесла златното яйце, ами щото това е върховна форма на неуважение и простотия.
П. П. Аида, в единствия пост на авторката не видях, че й държи сметка на свекървата кого, кога и по какъв повод кани в дома си. Единствено видях обида, че организират такива мероприятия, без дори да сметнат да й кажат на нея, предварително. На които събития и тя следва да присъства.
Сега, ако там имат сложни селски драми, а мамин путьо не смее да обели дума пред жена си, е отделен въпрос.

П. П. П. Някои бгмами явно си припознават синчетата в таз мила, семейна, селска идилия.

Последна редакция: пт, 09 юни 2023, 13:36 от Прекрасная Василиса

# 295
Отговорът на цялата драматична история се крие в първия пост. "Живеем у тях".
Взела авторката мъжле, което прави дете, но той всъщност е детето. Разчитат на мама и тате едва ли само зс живеенето в тях.
Изнесете се, поемете си сами грижите за дом и семейство и няма нито да знаеш, нито да ти пука с кой вечеря свекървата и по какъв повод.

# 296
може би и мисленето, аз ще командвам, те ще свикнат да ме слушат, и  те /родителите / ще ни помагат финансово, с детето и т.н.
Глупост! Дори да помагат винаги има цена - вмешателство, дразнене от битовизми и недоразумения, дори породени от разликата в поколенията.

# 297
  • София
Абе, дами, представете си прясна родилка, със всичките му прелести след това, седи вкъщи, опс, чуждата къща следобед, на втория етаж, бебето спи. Към 18 часа решава да излезе на терасата, както току що се е изкъпала, по халат, да прибере прането. И, изведнъж, оппс - изненада - долу, на двора, маси, столове, чинии, балони, пристигат гости, всички стринки и лели на стопанката на дома, и това всичко, в чуждата къща, по повод на току що роденото от вас бебе..а вие стоите на терасата и гледате глупаво...
Е, явно на повечето от вас би им станало много приятно, особено, ако вие сте малките стопанки на големия селски дом...

Хайде пак получи факс...

# 298
Ми то и вие получихте вече по няколко факса, кого, как, с кого и къде какво е било.

# 299
  • Далечният изток
Пак продължаваш обаче, че и тя следвало да присъства... Вчера питах как точно се очаква, ако тя не иска, да се озове на въпросното събиране? С пистолет в челото ли? Ти каза, че било задължително тя да присъства, ама тя не е казвала в единствения си пост нещо подобно.

Общи условия

Активация на акаунт