Родителите му

• 19 230
  • 430
  •   1
Отговори
# 270
Ох, ще кажа на свекърва ми да ми организира парти за рд у тях. Ама без мене.

Естествено, че бебето е личен празник. Ще черпи тоя и оня за моето бебе… и сватбена вечеря ама без другата половина от родата. Цялото нещо е “елате ни вижте и чуйте, щот на село така се прави”.

Да призоваваме вече ключаря!

# 271
Кой е този "тоя и оня", бабите и дядовците за тоя и оня ли ги имаш? Ако ти предстои раждане на дете, с много изненади ще се сблъскаш.

# 272
  • София
Ох, ще кажа на свекърва ми да ми организира парти за рд у тях. Ама без мене.
Неточно сравнение. Те не са организирали нищо на нея. Организирали са на себе си.
Естествено, че бебето е личен празник. Ще черпи тоя и оня за моето бебе… и сватбена вечеря ама без другата половина от родата. Цялото нещо е “елате ни вижте и чуйте, щот на село така се прави”.
Всеки има право да организира празненство в собствения си дом с какъвто повод му е кеф. Ако иска може да празнува рд на японския император или на съседката от третия етаж.
Да призоваваме вече ключаря!

# 273
Аз имам деца, но за мое щастие родата ни не е толкова проста. Никой не си е позволявал такова неуважение, на такива "празници" си се уточняват помежду си. Това нещо касае двама души - да са си организирали празниците на синчето сами навремето. Когато той има ново семейство е уважително да се съобразяват.

"Организирали са на себе си", но бебето не е тяхно. Бебето е родено от майката, айде поне малко уважение в тази посока.

# 274
Ти ставаш майка като родиш, но твоята майка и съответно майката на мъжа ти, стават баби. Да, това е и техен празник. Разбира се, че ще черпят и ще се радват.
То пък големите граждани. Все за нещо убидени, все всичкото лично и тяхно. Затваряйте се в панелките, заключвайте 5 пъти и не си показвайте носа на вън... Да не би случайно някой да ви почерпи или да ви чисти за нещо. Ще вземе някой да ви нарани крехката психика и да ви засегне на Личния ви празник Grinning

# 275
Едва ли някоя зла свекърва черпи за чужди бебета, по-скоро за това на сина си, за внучето от него.

# 276
защо това да е драма, кой кого е поканил, голяма работа. Да, това говори че, няма добри отношения между роднините или поне не са близки. А защо и майката на булката не си направи гости с нейните роднини?! Или самата булка да си направи празненството и да си покани по свое усмотрение гости.На нашата сватба също имахме две празненства. Живеехме в София, а родините ни са от два различни градове, в противоположната част на България. Не можахме да ги съберем и ги черпихме отделно. 
По -големият проблем е съпругът и и неговата реакция. Поне според мен.

# 277
То съпругът е основният проблем. Аз лично се чудя как така е с него 7 години, но явно здрави нерви.

# 278
Всъщност може и да нямат финансовата (или като място) възможност да поканят и двете роди на партитата и - много странно! - поканили са своите роднини, вместо да поканят половината от тях + половината друга рода.
Длъжни ли са да бъдат спонсори на другите роднини?

# 279
Май авторката сякаш се чувства обидена, че не е поканена нейната рода на празниците.
Ама не можеш да накараш някого да харесва друг. Представям си такива вечери дето хората малко не се понасят , имала съм подобни. По-добре сами да си празнуват по отделно

# 280
Празника на детето й е лично нейна отговорност - не на свекървата.
Тя ще го гледа,тя ще го възпитава,тя си решава кога и кого да покани.
Представете ги бяха хванала на 'Калъп" гостите (примерно)
Ей така на свекито й скимва да си прави сметки - без кръчмар,супер неуважително е спряло нея.

Lorelada,абсолютно може и да не искат да вдигат излишен шум.

# 281
  • Далечният изток
Хайде да вземем обратната хипотеза. Авторката си организира годежно, сватбено, бебешко или каквото и да е парти, поканила си е приятели и роднини, но свекърва ѝ се нацупила що не е поканила стрина Николина и деветата братовчедка от Каспичан - нейни роднини, на свекървата, съответно на мъжа на авторката. Какви съвети щяхте да дадете тогава? Щяхте да ѝ кажете - абе я ѝ кажи да  *******, ти си правиш купона, ще си каниш когото искаш, нали?!

# 282
Аз честно казано също бих била обидена. Не го разбирам, защото моите и неговите може да са всякакви, но на такива събития се организират заедно и на мен лично ми е изключително странно. Затова и тук не намираме общ език, всеки си изхожда от неговата ситуация. Но и ние си живеем отделно, де, на никого не съм в къщата. И наистина, не говорим за стрина Николина, а за родителите.

# 283
бих казала нещо на авторката и то е добронамерено.
Радвай се, че родителите му канят гости, за да черпят за внучето си, че организират сватбена вечеря, за да почерпят че, сте заедно с мъжа ти. Дори това да се техните си роднини, пак е добре. Иначе, другият вариант е когато родителите му са толкова недоволни че, сте заедно /незаинтересовани че, имат внуче,  че не само не черпят но и се държат грубо и показват неприемане открито. Повярвай ми, това е по-лошият вариант. Simple Smile

# 284
това е проблема, ако не бяха на горния етаж, въобще и нямаше да чуят, че се празнува нещо.

Общи условия

Активация на акаунт