Родителите му

• 19 203
  • 430
  •   1
Отговори
# 300
а защо булката/родилката не си е организирала празника, за да няма тази драма? Да, няколко дни след раждането няма да е възможно, в повечето случаи, но когато реши/има време/възможност и т.н. да поеме инициативата и да организира празник по свое усмотрение /и на мъжа и/. Пък свекърва и да си покани който иска, както и майка и.
дори да има две, три празненства- какво толкова. А ако живеят отделно, този проблем няма да го има или поне няма да знае за него
Simple Smile Не те нападам, авторке, на твоя страна съм, но цялата тази драма с това че, никой не те е питал кога кой да бъде почерпен е излишна драма. А това с мъжа ти, е нещо, което хубаво трябва да обмислиш и да си изградиш стратегия занапред, как да процедираш в такива ситуации / в които се изразява така и не те подкрепя /Това, е по-важно.

# 301
Какви дворове, какви халати? А и дори така да е, тя пред свекърите по гащи и халати ли се разхожда? Свекърите със сигурност не са поканили гостите в спалнята на родилката, че да я хванат по гащи или на калъп.

# 302
Пак продължаваш обаче, че и тя следвало да присъства... Вчера питах как точно се очаква, ако тя не иска, да се озове на въпросното събиране? С пистолет в челото ли? Ти каза, че било задължително тя да присъства, ама тя не е казвала в единствения си пост нещо подобно.
Айде стига толкова фантазии. С пистолет на челото. Всички тук сте девето поколение гражданки на Виена, Париж и Лондон, и не знаете какви са обичаите на село, какво е да си млада снаха в чужд дом. И всички имате самостоятелни, наследствени замъци, а със свекървата пиете чай след изрична покана от лакей, със златен мундир, поне две седмици предварително... 😂
Ми, обичайно, свекървата си връща на снахата за униженията, която тя самата е изтърпяла навремето.

# 303
  • София
Твоята рода няма ли да празнува бебето?
Всеки има право да си празнува каквото реши, когато не задължава друг.

# 304
  • София
Може въобще да не иска подобни шумотевици.
Скрит текст:
Аз лично не бих искала. А накрая някой да прави парти за моето бебе ама без моята рода. В къщата, в която и аз живея…

То ясно, че проблемът е къде живеят и мъжленцето, което още не се е еманципирало от мама. Жената си е за секс и за размножаване ама най-много си тачи мамето. Драйфам. Ключарю, къде си?

Точно обратното. Сърди се, че нейните роднини не са се присъединили към шумотевицата.

Въобще това цупене издава много неувереност. "Аз родих, защо Х и У не ме считат за важна и животът им не се върти около моите желания?"

# 305
Кой е казал че жената трябва да е инкубатор? Включително и само за секс?

Боже милостиви напекло ви е слънцето яко.

# 306
Признавам, колкото и да ме е срам: не съм девето поколение гражданка на Виена. Все пак ако свекърва ми (която не живее в замък, оххх) си покани гости, независимо по какъв повод, не държа да ме уведомява.

Да, ако с нея не си говорим, много ясно, че няма да знам за тържеството. Ако обаче имаме нормални човешки отношения, определено ще знам. Не си представям как в пълна конспирация се подготвя "тайната вечеря" на долния етаж, с шушукане и ходене на пръсти. Тук явно няма нормалното общуване, аз не си го представям, но съпругът е казал "тя си е такава" - това какво точно значи? Може да е какво ли не, например, че снахата се е затворила и не контактува.

След като не знам какво всъщност става в тази къща, как да кажа кой прав, кой крив?

# 307
  • София
Кой е казал че жената трябва да е инкубатор? Включително и само за секс?

Боже милостиви напекло ви е слънцето яко.

Някой го е написал в темата ли? Изключително съм  несъгласна с такова твърдение. Смятам че жената може да бъде много повече от това, освен ако сама не се сведе до такава роля. Жената може (и трябва) да участва в осигуряването на дома на семейството си, може (и трябва) да участва в издръжката на семейството си, да участва в организацията и финансирането на семейните празненства (ако изхождаме от темата)...

# 308
а защо булката/родилката не си е организирала празника, за да няма тази драма?
Ми щото свекито взема решенията вместо нея, предварително, тя се грижи за всичко, а нея даже не счита за нужно да я уведоми. Слугинчето от таванската стая, дето съвсем случайно е добило наследник от първородния син, бъдещ крал и адмирал😂
Ми като сте такива дами от висшето общество, на етикеция не са ли ви учили?
Как се изпращат покани, кого, кога и по какъв повод се кани, и най - важното, как точно се поставят ходилата, като правите реверанс пред свекървата и кралица - майка?!?

Последна редакция: пт, 09 юни 2023, 14:06 от Прекрасная Василиса

# 309
  • София
Ми щото свекито взема решенията вместо нея, предварително, тя се грижи за всичко, а нея даже не счита за нужно да я уведоми. Слугинчето от таванската стая, дето съвсем случайно е добило наследник от първородния син, бъдещ крал и адмирал😂

Това къде го пише в темата?

Аз четох много пъти и все виждам, че свекървата СИ организира събиране с нейните СИ роднини и у тях СИ.
С нищо не ангажира "слугинчето".

# 310
Може цялата шумотевица да е продължила 1-2 часа. Голяма работа... Новородените в повечето случаи спят като пънове и хич не им пука за околния свят.

# 311
Да, на всички родилки, които познавам, още първата седмица само партита и роднини са им в главата. Това черпене дори няма нищо общо с бебето и родителите му, хората си черпят, че им се е родило внуче. А ако мога да попитам, защо трябва да черпят и сватовете, те нямат ли повод също да празнуват и от своя страна да си канят гости? На авторката родителите дали пък не са извадили по един бонбон, аджеба, на работа, на комшиите? Викали ли са я и нея и викали ли са сватовете за този бонбон? Или мълчат и даже не споменават, че имат внуче, да не са го раждали те я!

# 312
Ако снахата се грижеше за всичко, нямаше ли да я нагърбят да шета и на тържеството?
Ние не знаем кой за какво се грижи, дали нямат общо домакинство с "долния етаж", младите покриват ли си разходите за храна например или са свикнали да им се поднася.

# 313
а майката на булката какво е направила - организирала ли е празненство, за да почерпи и тя, щом нейните роднини не са били поканени и ако да, поканила ли е свекървата?
аз съм последният човек във форума, който би защитил една свекърва, обаче, мисля че, тук се гледа малко еднопосочно. Да, от учтивост е можела да ги покани, но ние не знаем какви са им отношенията - между родителите. А просто се чудя, защо девойката не пише нищо за нейната майка - тя черпила ли е, и ако да - кого е поканила? Не се заяждам, чудно ми е.

# 314
Може цялата шумотевица да е продължила 1-2 часа. Голяма работа... Новородените в повечето случаи спят като пънове и хич не им пука за околния свят.
хахаххахахахах, това ме развесели. Сигурно е така, ние тук мъдрим разни хипотези, а новороденото едва ми си дава сметка за това

Общи условия

Активация на акаунт