Родителите му

• 19 199
  • 430
  •   1
Отговори
# 315
И всичките присъстващи носят подаръци всякакви за бебето, отиват при родителите ,е то спи още. Не вярвам да ги откаже снахата.

# 316
Да, ако с нея не си говорим, много ясно, че няма да знам за тържеството. Ако обаче имаме нормални човешки отношения, определено ще знам.
Ето тук е разковничето на цялата драма, сапунка, сага или не знам и аз вече какъв жанр се води тази история Smile Явно в тази къща като цяло не се комуникира добре и съквартиранЧИЧИ не са в най-добрите отношения. За това, сигурна съм, вина имат и двете страни. Така че има два изхода: 1) Продължават си така и си търпят странностите.  2) Младите се изнасят скорострелно.

# 317
Дори малката булка да не говори на свекървата, все ще забележи епични приготовления - голямо готвене, пристигане на поръчки предишните дни, украси, това онова. Предполага се, че поне с един мъжов роднина е в нормални отношения и ще изтече информация и по този канал, най-малкото някой ще попита какъв подарък да купи Simple Smile
Ако гледаме реалистично, нали.

# 318
Авторката, няма право да бъде обидена, защото хората не са направили нищо лошо. Поканили са гости в дома СИ. Когато имаш претенции, е редно да мислиш преди това, когато искаш да имаш мнение купуваш дом/отиваш на квартира. Ама тука нали е готово, що пък да се харчим. Мисля, че всяко младо семейство трябва да има дом, преди изобщо да съжителства с някого, какво остава за бебе. Дори да няма пари, то поне да има жилище или да е под наем, самостоятелен. Иначе винаги ще има обидени, засегнати, недоволни...

# 319
Проблем е, че живеят заедно, голям проблем. Но бих искала да уточня нещо, понеже изглежда всички тук сте от големи градове. В малкия ми роден град (да не говорим в някое село) трудно млади биха имали къде да се изнесат. Там масово, ама МАСОВО хората живеят под един покрив (поне) две поколения.  Обикновено по този начин - в къща на няколко етажа. И обикновено къщата не е на свекървата, а преди това е живяла с нейната свекърва там. И не винаги означава, че хората са мързеливи, просто жилища под наем на такива места не се намират и всичко опира до строеж на къща, а мисля знаем с какви средства се строи къща в днешно време. Приемайки да живеят с някого би следвало и двете страни да се уважават, но тази свекърва много вероятно е била мачкана по същия безумен начин и от нейната, та го счита за нормално. Съжалявам, за мен цялата тази ситуация е пълна простащина и показва липса на елементарно човешко възпитание. Мъжът, възпитан от същите тези хора, е пълен муньо и думата няма. Авторката има вина, че е родила дете на такъв слабохарактерен мамим муньо. Вярно е за ключ темата.

# 320
  • Най-красивата страна
Според мен е въпрос на възпитание в тази ситуация свекърите да уведомят младото семейство,че мислят да организират парти.
Аз ако съм на мястото на свекървата и искам младите да останат да живеят в къщата ми,ще кажа примерно
,,Пенке,мисля да организирам едно парти за бебето,ще ми помогнеш ли,,
Ще я питам дали иска и тя да покани някого...,,

Не е толкоз трудно.Нали тази жена трябва да свикне в новата къща,да я почувства като свой дом..

Аз мисля,че повечето млади жени биха предпочели да живеят отделно .
Проблемът  е точно в Мунчо,който ,,Къща си има,, и за какво да се набутва с наем или кредити...Обикновено той е този,който не ще да се изнася.

# 321
Ако не каня 20 души от неговата рода на всяко празненство, значи мачкам зетя? Може пък да нямам пари за целта, и да нямам място, защото не живея в замък?

# 322
  • Далечният изток
Ама те 7 години живеят заедно.... Тепърва ли да свиква?!
Според мен просто не си говорят двете жени, не от днес и не от вчера. Само че авторката иска мъжът да вземе страна в конфликта между двете, но изборът му не ѝ харесва. Сигурно си е мислила, че като се роди детето, мъжът ще скъса пъпната връв със своята майка, ама не би.

# 323
  • София
Никой не мачка авторката. Даже уважават личното ѝ пространство. Нито са я ангажирали да прислужва, нито са я ангажирали финансово... Отделни семейства са, всяко си има своя личен живот. Идеално.

# 324
поне в едно се обединихме - виновен е съпругът, тук поне нямаме различни мнения

# 325
Ама те 7 години живеят заедно.... Тепърва ли да свиква?!
Според мен просто не си говорят двете жени, не от днес и не от вчера. Само че авторката иска мъжът да вземе страна в конфликта между двете, но изборът му не ѝ харесва. Сигурно си е мислила, че като се роди детето, мъжът ще скъса пъпната връв със своята майка, ама не би.
[/quote

Искрено се посмях с пъпната връв😂😂

# 326
Е, за какво пък да е виновен?
Този "проблем" е напълно неоснователен. Свекърите се събрали с приятели, пък тя се почувствала засегната, че не е център на света! .....мъжът ѝ дали ѝ е казал или не, все тая.

Честно казано, аз не виждам проблем тук, освен желанието за величие на авторката, която дори не благоволи да коментира отговорите.

Никой не мачка авторката. Даже уважават личното ѝ пространство. Нито са я ангажирали да прислужва, нито са я ангажирали финансово... Отделни семейства са, всяко си има своя личен живот. Идеално.

Напълно съм съгласна!

# 327
После ще каже- Ама аз точно родих пък тя иска да ходя да слугувам на нейната рода. Вечно ще е недоволна.

# 328
Моля ви се, кой говори за 20 души? Говорим за родителите на майката.

# 329
  • София
После ще каже- Ама аз точно родих пък тя иска да ходя да слугувам на нейната рода. Вечно ще е недоволна.
Да! Толкова оплаквания има в темата за свекървите "Аз родих, защо не ме оставят на спокойствие и ме занимават?" (с което съм съгласна), тук е "Аз родих, защо ме оставиха на спокойствие?" Joy

Общи условия

Активация на акаунт