Университети в Германия и други държави с немски език - 20 тема

• 45 130
  • 741
  •   1
Отговори
# 345
Дъщеря ми преди малко получи две оферти за стоматология. И между другото в Аахен стана онзи номер с потвърждението за общежитие, не й го признават. Писала им е нещо, ще видим.

# 346
  • София
Дъщеря ми преди малко получи две оферти за стоматология. И между другото в Аахен стана онзи номер с потвърждението за общежитие, не й го признават. Писала им е нещо, ще видим.
Нищо няма да промени, уви.. Sad Явно си имат бъг в системата.

# 347
Движението в класирането е динамично, не се стряскайте от големите числа Hug

# 348
  • тук-там
С какъв ранг е била горе-долу вашата дъщеря за уни, в които е имала прием?

# 349
Благодаря на майката, която ме спаси. Много ми помогна. Аз се бях и допълнително стресирана, защото се бях и заблудила и за срока на записване. Луда работа. Успех и много късмет на медиците.

# 350
Ако на абибесте стигне до първо желание,  но хипотетично размисли и иска някое от другите, които не е приела, може ли да изчака на АДХ отново да получи оферта? Не сме пред такава дилема, обаче аз да си питам🙂

# 351
Ако на абибесте стигне до първо желание,  но хипотетично размисли и иска някое от другите, които не е приела, може ли да изчака на АДХ отново да получи оферта? Не сме пред такава дилема, обаче аз да си питам🙂
Не може.

# 352
  • тук-там
И по аби, и по адх класирането е по една и съща поредност, затова и само веднъж редим желанията. Ако я приемат на първо желание, няма къде нагоре да се качва.

# 353
Здравейте, имаме приета оферта на аби бесте по първо желание в Аахен!!! Tada

Пожелавам на всички кандидатстващи дечица да успеят да получат желаните оферти! Процесът е много динамичен и според мен дипломи с 1 имат много голям шанс да получат оферти в абибесте до края на координационната фаза за аби другата седмица.

Ще разкажа как мина при нас процесът на офериране, за да не забравя и за да знаят и кандидатстващите след нас.
Трябва да призная, че преди един месец нищо не знаехме за кандидатстването и системата на класиране в Германия и може би съм задала някой и друг тъп въпрос във форума, но наистина, колкото и да четеш и да си представяш как функционират трите правила на координацията, докато не го видиш с очите си, няма как да си сигурен. Сами подавахме документи.

Както писах по-рано, много е важно детето да подреди желанията си според където иска да учи, а не според където мисли, че има най-големи шансове.

В първите минути/часове след публикуване на ранг листите процесът е много динамичен и до известна степен е игра на нерви. Дъщеря ми имаше 12 желания и още в първия час получи оферти за две по-долни желания (8 и 10). Получи имейли и статусът в платформата се смени на "Offer exists". Когато дойде третата оферта от желание 5, първите две изчезнаха и статусът им се смени на "eliminated". В този момент осъзнахме, че за получените оферти има някакъв прозорец от време, в който могат да бъдат приети, въпреки позицията на която са поставени.
На оферта 3 вече исках да си сипя нещо, но реших да остана трезва докрая, за да съм адекватна в случай, че ми се поиска мнението. Много е изкушаващо да се натисне бутонът с червената чавка за приемане на оферти от Манхайм, Дюселдорф, Майнц, Бон и в същото време е много стряскащо, когато не ги приемеш и срещу тях се появи надпис "eliminated". След 3-4 часа системата започва по-бавно да се обновява, пораждат се съмнения, ще дойде ли оферта от номер 1 или не, и дали не пропуснахме нещо. След офертата на желание 5, пристигна от желание 4. После дойдоха 6 и 12 и в тови момент желание 5 стана "eliminated". Дюселдорф замина, а ние чакаме и гризем нокти. Когато пристигна офертата от желание 2, тези от 6 и 12 се елиминираха и ние си облякохме пижамите, но сън не ни лови. Шарите (единственото желание извън нашата географска зона) е само на една ръка разстояние; към 3 часа сутринта имаше около 50 души преди нас.
Към 3:30 БГ време пристигна заветната N1!!! На екрана стоят надписи "Оffer exists" срещу Аахен и Фрайбург. Какво правим? Е, как какво правим, бе маме. Ама? Ама, нама ама (добре, че бях трезва Satisfied), натискай чавката и да лягаме. И така..

Леко си отдъхваме с ясното съзнание, че здравата работа тепърва предстои.

Успех на всички,  а ние се залавяме с жилищния въпрос Smile

Последна редакция: сб, 29 юли 2023, 13:26 от Christeli

# 354
  • София
Честито на новото попълнение на RWTH Simple Smile  Успех с  общежитията/квартирите! Откъде сте, ако не е тайна? Не е нездраво любопитство, ще обясня веднага защо питам..

Ако сте от София, конкретно от НЕГ, в малко по-малка степен от  73-то и СМГ,  в Аахен има много деца оттам и в медицинските, и в чисто инженерните специалности, и в  другите. Ако девойката познава хора, да си пуснат въпросните  пипалата, да си отворят ушите и очите  за освобождаващи се стаи САМО в тези общежития, които на нея са й в списъка.. И  ако има такива стаи, да е я препоръчат на комисията  на етажа/на съответното общежитие с писмо/мейл, помага..

Стискам палци и на краката, и на ръцете за успех и на другите кандидати - ако не  на абибесте, то на АдХ Heart

Последна редакция: сб, 29 юли 2023, 12:23 от пенсионирана русалка

# 355
  • München, Deutschland
Ех, Кристели, много яко разказваш, все едно и аз съм била до вас. 😃😃 Честито, чакането си заслужаваше! Като с много неща в живота, впрочем.

Изкарайте един споковн сън (не мисля, де, ама...) и от утре на линия за общежития, настанявания и планиране на следващите стъпки. 😃

# 356
Честита да е новоприетата студентка Hug Върнах се 4 години назад и една безсънна нощ със същите трепети Heart Eyes
Времето лети ...

# 357
  • София
Честита да е новоприетата студентка Hug Върнах се 4 години назад и една безсънна нощ със същите трепети Heart Eyes
Времето лети ...

Ще да са 3, Елиас Heart. Преди 4 бяхме ние.

# 358
2020-2023. 4-та година предстои, вярно. Иначе, аз броя летата, четвърто лято оттогава Stuck Out Tongue Winking Eye

Официално записва 7. семестър моето германче, мина сесията, доста тежка откъм брой изпити, но е герой Heart Eyes

# 359
Честито на новото попълнение на RWTH Simple Smile  Успех с  общежитията/квартирите! Откъде сте, ако не е тайна? Не е нездраво любопитство, ще обясня веднага защо питам..

Ако сте от София, конкретно от НЕГ, в малко по-малка степен от  73-то и СМГ,  в Аахен има много деца оттам и медицинските, и в инженерните специалности. Ако девойката познава хора, да си пуснат въпросните  пипалата, да си отворят ушите и очите  за освобождаващи се стаи САМО в тези общежития, които на нея са й в списъка.. И  ако има такива стаи, да е я препоръчат на комисията  на етажа/на съответното общежитие с писмо/мейл, помага..

Стискам палци и на краката, и на ръцете за успех и на другите кандидати - ако не  на абибесте, то на АдХ Heart

Много благодаря, да, познаваме няколко дечица, ще пробваме всички варианти.

Иначе, ние сме по-необичаен случай на кандидат-студент в Германия с френски лицей (section allemande, т.е. с немски).

Последна редакция: сб, 29 юли 2023, 12:43 от Christeli

Общи условия

Активация на акаунт