Университети в Германия и други държави с немски език - 20 тема

• 45 091
  • 741
  •   1
Отговори
# 360
Честито на приетите и попътен вятър!!!

Има ли някой, чието дете е преминало през кандидатстването за семестъра в чужбина в Уни Манхайм?
Моят човек тотално е подценил нещата и не е отишъл на нито една запознавателна сесия и сега, разбира се, хабер си няма кои са университетите, на какъв принцип се кандидатства (според допълнителния език или друг), в колко университета може да кандидатства, какъв е критерият за прием?
Ще съм благодарна, ако споделите опит

# 361
И аз да се похваля с прием по първо желание медицина в Мюнхен. Офертата дойде снощи малко преди полунощ след динамично получаване на оферти по предходни желания. Надявам се дъщеря ми да се е справила успешно с потвърждаването на офертата и всичко да е наред. И идва трудният момент с настаняването, но дано и това да се нареди. Успех на всички, които очакват прием!

# 362
  • София
Честито на приетите и попътен вятър!!!

Има ли някой, чието дете е преминало през кандидатстването за семестъра в чужбина в Уни Манхайм?
Моят човек тотално е подценил нещата и не е отишъл на нито една запознавателна сесия и сега, разбира се, хабер си няма кои са университетите, на какъв принцип се кандидатства (според допълнителния език или друг), в колко университета може да кандидатства, какъв е критерият за прием?
Ще съм благодарна, ако споделите опит
https://www.uni-mannheim.de/studium/von-mannheim-ins-ausland/
Дъщеря ми в Манхайм не е ходила, понеже специалностите  с математика и информатика в унито НЕ са със задължителен семестър навън, не че и те нямат право. Но предполагам горният линк ще е в помощ Simple Smile

Голямата ми дъщеря беше на такъв, не го наричам Еразъм семестър, понеже и двата й избора не бяха в Европа,  но схемата  е вероятно доста различна предвид университета в съвсем друга провинция. Само съм сигурна, че се кандидатства за целта сред само партньорски университети, първо по документи, после и със събеседване. Дъщеря ми ходи на интервюта за  американски университет в щата  Georgia  и за южнокорейски в  Сеул. Но май можеше и за повече от 2. Вече съм позабравила, беше отдавна.

# 363
Руслака , много много благодаря !

# 364
Честито на приетите!
На тези, които още чакат - здрави нерви  (най-вече на техните майки).

# 365
  • тук-там
Честито! И успех с общежитията!

# 366
  • София
Честито на приетите!
На тези, които още чакат - здрави нерви  (най-вече на техните майки).

Хайде, бе, верно ли  Simple Smile И децата чакат, и те са под напрежение, и те смятат рангове и шансове..  Heart

# 367
  • тук-там
Така си мислиш ти Wink Нямат общо с лудите си майки Wink

# 368
  • София
Така си мислиш ти Wink Нямат общо с лудите си майки Wink

Ми мойто явно беше толкова лудо, колкото майка си, ако не и повече...Laughing

# 369
Пожелавам всички кандидат медици да  получат оферти час по - скоро. Децата са се запътили към тази хуманна и всеотдайна професия,  а това.чакане тества нервите и търпението им още от входа.

# 370
  • София
Честито на приетите деца!
Успех с общежитието!

Christeli, каква специалност е девойката в Аахен, ако е удобно да попитам?

# 371
  • София
Успех с общежитието!

Christeli си го е  написала назад в темата - медицина Simple Smile

Като така или иначе в последните  мнения все за нея (медицината) се говори, ще споделя нещо. По-назад на база написаното от Тотони и видяното в нета за германец като диплома, ранг в % и позиция за абибесте сметнахмв някъде около 39 500 кандидати. Да, обаче, нещата не са толкова ясни, всъщност. Защото на този етап в ранговете и позициите са включени хора, писали само медицина, и  такива, които са писали  медицина + още някоя от специалностите  дентална/фармация, тоест те пак са си де факто кандидатстващи медицина. Но със сигурност има и немалко хора, които са кандидатствали само фармация или  само  дентална медицина. Те са в тези 39 500 души, но не са реална конкуренция за местата за хуманна медицина. Така че съществува шансът броят кандидати да не се различава съществено от миналогодишния. Това са само размисли, де, при това в сферата на  гаданията, понеже не разполагаме с нужната информация.. През далечната вече 2019 публикуваха броя кандидати на сайта веднага след  изтичането на срока за подаването и обработката на постъпилите  до средата на юли документи...

# 372
Успех с общежитието!

Здравейте, медицина. Само това кандидатства, и в Германия, и във Франция и още на 1-2 места (понеже е и с френски).

# 373
  • София
Успех с общежитието!

Здравейте, медицина. Само това кандидатства, и в Германия, и във Франция и още на 1-2 места (понеже е и с френски).

Ако не е нахално, може ли малко информация, съвсем кратка и базова,  за Франция (може би в скрит текст или на лични) - съседско дете, българче, живее от години в Париж, идва си само лятото тук за малко. И баба му вчера точно ми се похвали,  че ще следва медицина. Знам, че през изминалата година учеше нещо подготвително един вид, извинявам се за лаишкото обяснение. Но онова, което ме изненада, при това неприятно, ако е вярно, е това, че въпреки подбора и сие медицината е платена. Може бабата да не е  разбрала, де.. Говореше ми за някакви минимум 8 000 Евро на година. Но те бабаите са така, майка ми примерно също нищо не може да обясни за медицина или друга специалност в Германия..Stuck Out Tongue

Последна редакция: нд, 30 юли 2023, 13:45 от пенсионирана русалка

# 374
  • тук-там
Да не е на лични, ако може. И за мен ще е интересно какъв е подбора във Франция за медицина.

Общи условия

Активация на акаунт