Университети в Германия и други държави с немски език - 20 тема

• 45 051
  • 741
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Честити да са момичетата ти, Русалке! Да са щастливи, вдъхновени, успешни и обичани!

Хахаха, какво червено наистина! Явно е така да им държи сетивата в кондиция - учене, учене и учене 😆
Благодаря  Simple Smile

Че тя не учи вече, бре, да се смили Herr  (не му знам фамилията)..

# 436
  • На планетата Земя
Офффф, вярно бее! Още по-лошо тогава. Херът явно има фетиш към червеното, торадорът ни той 😁

# 437
  • София
Русалке ЧРД на твоите близначки.
Моите вчера имаха РД Simple Smile
Аз вече се чудя защо чета в тази тема, след като само едната има шанс да дотика сертификат по немски и да учи там, другата уж щеше да се пробва, но се отказа. Ако така продължат нещата, то след две години може да учат в различни страни... Малката искаше и си избра пък да учи френски език Simple Smile

# 438
  • София
Благодаря, Aila! Честити да са и твоите момичета! Simple Smile
Ако едната не гони немски сертификат, може нещо икономическо да учи в  Германия на английски. И пак ще са в една  държава.  Ако търси обаче нещо техническо, ще е по-трудно, понеже дори и в специалностите с английски се иска някакво ниво по немски.

# 439
  • София
За мое съжаление, като вече почнах леко да се напрягам и двете нямат все още идея какво искат да учат един ден. Септември ще са 11-ти клас.
Избраха според мен безумни профили и двете в СМГ. Тази, която беше приета в СМГ, избра профили рисуване и география, защото харесвала учителите, не че има някаква идея точно те да и трябват за нещо. Другата също избра рисуване, за да не прави нищо и тъй като не се сформира група по немски, тъй като им е втори език избра за четвърти профил физика. А на нея и е трудна физиката и изобщо не мога да се сетя на какво второ ДЗИ ще се яви с тези профилиращи. Исках първата да избере физика, за втората се притеснявам, че избра физика, изобщо нямам угодия Simple Smile Съобразих се все пак с изборът им, да видим какво ще стане.
Близначката, която няма да има нужно ниво по немски ме съмнява да се насочи към технически дисциплини, така че е добра идея това, което предлагаш. Ще разгледам какви са опциите с английски език в Германия по-подробно. А какво е минималното ниво на немски, което все пак биха искали? Тя не е като да не е учила немски и поне някакво прилично ниво, просто не сертификатно може да постигне.

# 440
  • София
Aila, примерно в ТУМ искат за Aerospace и за  Information Engineering  (специалности на английски) DSD1 сертификат за немския  (може и по-висок, разбира се). Тъй като DSD 1 се държи само в определени училища и не мисля, че СМГ е сред тях, трябва да се яви девойката на някой изпит, който също се признава и като ниво  отговаря минимум на А2 -В1, какъвто е случаят с  упоменатия на сайта DSD1. Но трябва да се пита кой точно признават.

# 441
Здравейте мили момичета, първо и аз да се похваля - дъщеря ми ще учи Остеопатия в Идщайн - клон на Фризениус институт или висше училище . Това е нейното най-голямо желание. До тук с хвалбите. Сега следва само рев, защото започваме от 4 септември, а все още нямаме нито стая в общежитие, нито квартира. Дъщеря ми се кандидатира на три места за стая във WG, но досега няма отговор. Сигурно като не отговарят, просто не я искат. Вече незнам какво да правим и къде да се обаждаме. Дали има в близост българи, които да ни помогнат? Този малък град е в близост до Франкфурт, Висбаден, Майнц. Просто ми идва да ревна и да не спирам. Може ли някой да ме посъветва какво да предприема?

PS  Русалке, ЧРД на твоите близначки - да имат много здраве, щастие и късмет, а също и тяхната майка, която тук ни дава винаги най-добрите съвети!!!

# 442
  • Deutschland/HE
Синя лагуна, да търси нещо в Нийдерхаузен, Валсдорф, Бад Камберг, Нийдерселтерс, та дори и Лимбург. Това са градчета по линията на влака и са на 20тина минути път (Лимбург на 35минути). На всеки час през Идщайн има влак Франкфурт-Лимбург, в час пик и по-начесто, а няколко пъти на ден и Лимбург-Идщайн. На Нийдерхаузен има връзка редовно до Висбаден с HLB.
Районът не е студентски, трудно е с квартири изобщо, защото е близо до Франкфурт-Висбаден, добре уреден е за семейства и е с уреден жп транспорт.
Гарата в Идщайн е близо до едната сграда на Фризениус (не знам колко са).
Ако имаш нужда от още информация ми пиши Simple Smile
Успех на девойката!
Те започват учебната година по същото време като училищата в Хесен.

ЧРД на близначките на Айла и Русалка! Да сбъднат и най-смелите си мечти!

# 443
  • София
Благодаря ви, дами Heart
Синя лагуна,  ако не са ви много 445 Евро, вижте тук:
https://vegis-immobilien.de/studentenwohnheime-appartementvermie … dstein-wiesbaden/

Като сума изглежда много за малко градче, да, но за напълно самостоятелен миниапартамент  с площ 27-30 квадратни метра и всички включени в наема разходи, е всъщност супер.

# 444
  • София
Русалче, да са ти живи и здрави девойките!!Много успехи,късмет и дръзновение!!

# 445
Благодаря ви, дами Heart
Синя лагуна,  ако не са ви много 445 Евро, вижте тук:
https://vegis-immobilien.de/studentenwohnheime-appartementvermie … dstein-wiesbaden/

Като сума изглежда много, да, но за напълно самостоятелен миниапартамент  с площ 27-30 квадратни метра и всички включени в наема разходи, е всъщност супер.
Русалке, още февруари сме кандидатствали за тези общежития. До днес няма отговор с предложение. Звъним през ден по телефона. Никой не отговаря. Звънях и на домакинката на общежитието, тя казва че нищо не може да направи, защото жената /раздаваща стаите/ била доскоро болна и не се знае какво е станало със заявленията. Направо пълна анархия с тези общежития.

colibri   много благодаря за отговора и насоките.

Почвам силно да се плаша, къде сме попаднали.

# 446
# 447
  • На планетата Земя
Синята лагуна, поздравления за приема! По квартирния въпрос никак не мога да помогна, но ви желая успех от сърце!

Аила, вярвам, че двете ти момичета ще изберат най-доброто, което да им подхожда.

# 448

Русалке, много благодаря за помоща. За жалост и тук всички стаи в момента са заети.
Обхваща ме такова отчаяние, че няма накъде.

Искам да попитам, когато се кандидатираш за стая във WG, горе долу  след колко дни да очакваме отговор?
Ако не ни харесат, сигурно изобщо и не отговарят?

# 449
  • София
Синята лагуна, пробвайте се  в тази група:
https://www.facebook.com/groups/282891228566542

Общи условия

Активация на акаунт