Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 31

• 36 129
  • 754
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте,

Може ли съвет какъв климатик да монтирам в апартамент, който давам под наем?
Искам нещо бюджетно. Стаята е 15 кв.м.

# 511
Слагала съм Хайер, доволни.
Последно мотирахме една Мидеа, не знам дали важи само за този модел, но е доста шумен.

# 512
rumba, ние сложихме 2 sang-a.

# 513
  • Бургас
Имам Gree, Daikin, Midea... Абе гледай нещо бюджетно, че да не те е яд, ако го скапят от нечистене.
Все още не съм пуснала моя за отдаване, занимавам се с разни подобрения. Да кажа ли как заварих филтрите на климатиците?
Офертата на основното почистване бе 420 лв.
На наемателя върнах 20 лв. от оставения депозит от 1000 лв.
Наема, който мога да искам сега, е с близо 60% по-висок от този до момента.

# 514
Здравейте,

Може ли съвет какъв климатик да монтирам в апартамент, който давам под наем?
Искам нещо бюджетно. Стаята е 15 кв.м.

Ако в цената не е включен монтажът, предвидете пари и за това. И дано не попаднете на мърлячи монтиращи климатици, които хем ще ви одерат кожата, хем ще трябва да чистите след тях като за световно...

# 515
Може да пишете съобщение на наемателите с напомняне да си ги почистват, за тяхно здраве е Grinning  но наистина има и хора, които не знаят,че трябва да се почистват(имам такива познати) та както беше писала една потребителка при подписване на договор описвате и как да се поддръжка апартамента. За мен като наемател това щеше да е супер полезно,ей така да си знам какво се иска от мен,не че не знам как се чисти,но хазяите пък откъде да знаят това

# 516
  • Варна
20 лева... Grinning Онлайн ги изпрати, нали? Че то за 20 лева в София не си струва да се разкарваш между кварталите.
Какви дреболии оправяш по апартамента?

# 517
  • Бургас
Диди, този апартамент е в Бургас.
Онлайн, естествено. С пълен опис на щети и фактури. Беше надплатил водата, иначе и 20 лева нямаше да види.
Слагам клапи на прозорците против мухъл и влага, още един гардероб поръчах, вратата сменям, че нали някой я беше наритал с крак. Чисти се интензивно, прозорци се мият, пердета се перат, едно стъкло от стара лампа беше строшено, че го търсих по антикварни магазини... Иде е август, не е време за отдаване сега. Тъкмо ще го стегна.

# 518
  • Варна
Диди, този апартамент е в Бургас.
Онлайн, естествено. С пълен опис на щети и фактури. Беше надплатил водата, иначе и 20 лева нямаше да види.
Слагам клапи на прозорците против мухъл и влага, още един гардероб поръчах, вратата сменям, че нали някой я беше наритал с крак. Чисти се интензивно, прозорци се мият, пердета се перат, едно стъкло от стара лампа беше строшено, че го търсих по антикварни магазини... Иде е август, не е време за отдаване сега. Тъкмо ще го стегна.

Леле, защо си го причиняваш? Толкова ли е специална тази лампа? И ако да, то защо си я оставила на наематели?

# 519
по въпроса за климатика:
слагала съм в 2 апартамента, но монтажът се различава, с различни фирми беше.
Едната фирма го монтира по-красиво, като затвори в пластмаса кабелите, а другата фирма постави по-тъмен цвят бяла пластмаса и стои малко криво. Все пак като си разбивате жилището, после не ви е все едно как ще изглежда, затова потърсете по-добра фирма и може да икономисате  малко от  самия климатик. Майсторите  дойдоха с каталог на климатиците, четох и сравнявах параметри, съответно ми бяха означили какви параметри стават за нас конкретно и се стесни търсенето.  
И от двата климатика съм доволна, за сега работят. Нови са. Не си струва да разбивам за секонд хенд климатик.
Съветът ми е,
 да искате снимки на монтирани климатици преди да изберете.

Последна редакция: пн, 24 юли 2023, 23:40 от Pepina_n3

# 520
Ако някой има климатик от последните 2-3-4 години, моля споделете колко платихте за монтирането. Благодаря!

Последна редакция: пн, 24 юли 2023, 23:34 от bgladybg

# 521
Зависи от много неща, най вече от тръбният път ( много се качила цената на медта ) Доколкото си спомням м/у 150-300 лв. варираше ( но дали с ДДС или без ?!?! ) Май и етажа даже ме питаха кой е, не знам дали заради това че няма асаньор сградата.

# 522
Аз монтирах миналата година 18ка и монтажът ми излезе през носа. На рекламата едни цени, на живо други. Тампоните против шум били на по-висока цена заради големия климатик. Фактура, разписка - йок. Супер недоволна съм.
Мисля, че към 380 ми излезе монтажът по спомен:
250 услуга монтаж
50 тампони против шум
80 ваничка за събиране на водата от конденза
Не е имало допълнителен тръбен път или вкопаване. Имаше 20тина см кабели в пвц коридор, който мисля ми подариха, иначе и той се плаща.
Оказа се, че климатикът е чукнат фабрично или при транспорта, монтажниците изобщо не споделиха и чак след като го монтираха казаха "мислехме, че знаете". Та мн тегаво с тия климатици. Сервизът после беше Пан сервиз, и те нямаха хора, 2 месеца ги чакахме.
От Клима Симеонов монтирахме 2 климатика преди 2 години, закупени от Зора с безплатен монтаж - от единия екип бяхме доволни, от другия - не.
Но от опита ми с тези 3 климатика вече купувам само от Техномаркет/Зора/Технополис с включен монтаж, защото "частниците" омазват яко, а вземат същите пари

# 523
Имам Gree, Daikin, Midea... Абе гледай нещо бюджетно, че да не те е яд, ако го скапят от нечистене.
Все още не съм пуснала моя за отдаване, занимавам се с разни подобрения. Да кажа ли как заварих филтрите на климатиците?
Офертата на основното почистване бе 420 лв.
На наемателя върнах 20 лв. от оставения депозит от 1000 лв.
Наема, който мога да искам сега, е с близо 60% по-висок от този до момента.

Аз щях да те влачат две години по съдилища и щеше да ми върнеш депозита заедно със съдебните разноски. 400 лв. за чистене на филтър на климатик? Ами един амортизиран климатик не струва толкова.

# 524
  • Варна
Някой май не може да чете... 400 лева са за основно почистване на целия апартамент, не на климатика. Joy
Тръгнала по съдилища да влачи, то така става, да. Simple Smile

На мен досега не ми се е налагало да купувам и монтрам климатик. Все наследяваме някакви хубави при покупка на жилище. Сещам се обаче, че бях много недоволна от една профилактика. Свалиха да мият някакви части в банята и силните им препарати разядоха покритието на сифона.

Общи условия

Активация на акаунт