Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 31

• 36 149
  • 754
  •   1
Отговори
# 495
Aisha, пръскане с препарат, завързани да висят CD- та да отразяват и най- успешно  -  някъде в Люлин,, не помня къде, има магазин за борба с вредители, оттам сме си купували надуваеми топки, имат нещо свелоотразително в тях, връзваш две на терасата и спират да кацат
но най- важно е да изчистиш миризмата и да не им мирише на тяхното си място

намерих , има ги и в емаг

# 496
krasimilo, това че видимо е бил с добри мебели, не означава, че не е имало влага...Дори и най-добрите мебели да сложиш, ако има влага всичко заминава...и причината няма да е в наемателите.

Матракът може да е е станал така от многократно напикаване от дете и/или домашен любимец.

# 497
  • София
Всичко е възможно, но детективското проучване установи, че и пода е подпухнал , така че не е от напикаване..

# 498
Всичко е възможно, но детективското проучване установи, че и пода е подпухнал , така че не е от напикаване..

Ако подът е почистван с много мокър парцал, със сигурност ще подпухне

# 499
За влагата не знам, наистина ми е интересно как може да се получи тая гняс по матрака. Все си мисля, обаче, че ако имаше толкова влага, наемателката щеше да изпищи.
А и влагата не може да скъса диван.

# 500
Аз от вида на дивана останах с усещането за домашен любимец. Което би дало обяснение и за матрака, ако е бил ползван без протектор - точно такива петна остават.

# 501
  • София
Без да знаем абсолютно никакви подробности, можем да правим предположения колкото си щем...

# 502
Ако наемателката беше стока, щеше да си извика фирма за пране на матрака, преди да се изнесе. Или да предложи компенсация за вида, в който е. Примерно да плати половината цена. Не го е направила, а е избягала като също е оставила неплатени сметки. За мен това е достатъчно доказателство, че е мърла.
Имахме чудесни наематели, обаче се наложи да продадем имота. Момчето ме помоли да му върна депозита, понеже му трябвал за другия ап. Показа ми платени сметки до края на месец май. Нямаше щети, върнах му депозита. Излязоха сметките за юни(той стоя една седмица през юни). Казах му да ги плати. Отиде човекът, и плати ВЕДНАГА. Ей това се казва човек, който става. Мърлата с матрака, за мен, не става.

# 503
  • София
Благодаря за насоки в борбата с гълъбите.
Аз съм на 12 ет, над мене има още 6. Правиха ремонт на тавана и затвориха някакви дупки, в които гнездели пилците. От тогава летят и кацат някъде по високото. А акото им тече върху перваза на един прозорец. Там няма балкон, няма саксии - само прозорец върху фасадата на блока. Постоянно перваза е оакан, като завали пръска и по стъклата. Чистя постоянно, но пак цапат.

# 504
  • Бургас
Ето такива шипове там, където кацат, също са вариант.
https://praktiker.bg/bg/Zashtita-ot-drugi-zhivotni/ShIP-PROTIV-K … A-PTITzI/p/486502

# 505
Понеже дойде време за подаване на тримесечните декларации, се сетих как приятно ме изненадаха наемателите. Има  някаква нова система блинк, с която за няколко минути получих наема и не струва на наемателя повече от обикновен превод. Досега все отнемаше 2-3 дни, все имаше проблеми с празници. Дано да ви е полезно Simple Smile

# 506
Блинк струва 1.2 при превод на суми около100-150 лв. За по-големи суми може би ще е повече. Но не всички банки го поддържат. Парите идват кажи-речи мигновено.

# 507
Аз някъде гледах, че има някакъв промо период до септември, после ще е платено. Ама не знам колко ще струва.

# 508
Почти всички банки извършват незабавни плащания.
Ето участниците в блинк:
https://www.bcard.bg/about/partners/dostavchitsi-na-platejni-usl … po-programa-blink

# 509
  • Бургас
Много съм доволна от мебели "Виденов". Много клиентски ориентирани и много добра логистика. Монтажниците сглобиха огромен гардероб за нула време, а срещу още 20 лв. подсилиха старата спалня, стегнаха и дивана, който наемателите не знам как са го лашкали, ама гърбът му се беше отделил от корема Simple Smile
За човек ангажиран и с две леви - идеален вариант. Носят, качват, монтират, че чак и спалнята бяха застлали Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт