Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 31

• 36 150
  • 754
  •   1
Отговори
# 480
Happy, нямам подробности, страничен наблюдател във ФБ-групата съм. Но твоето обяснени ми се струва най-реалистично и правдоподобно, набито око имаш за детайлите.

# 481
И аз съм изтървала снимката на паркета. Но нищо няма да ме изненада, предвид че моите бяха изкъртили первазите на ламината в хола, и ги бяга събрали на купчинка.
А за мухлясалия матрак, и аз го видях във Фейсбук и тотално ми се доповръща. Инак, наемателката беше чудесно гримирана и натокана.

# 482
След видяното в една ФБ -група мисля, че скоро много наемодатели ще почнат да вдигат чаршафите на наемателите. Една дама се оплака от некоректна наемателка. Имам скрийншот, матракът изглежда така, все едно е извършено убийство върху него. Под поста се появиха доста закачливи предположения как точно са получени петната. Имашв и такива, които са учудени, че матракът не се сменя след всеки наемател.

Мисля, че видях същия пост. Млада жена с дете, чужденка, напуснала и оставила неплатени сметки, освен погрома. Със сигурност наемодателката е била твърде деликатна да прави проверка на имота, защото това от снимките не може да бъде постигнато с еднократно "усилие".

# 483
  • Бургас
Ох, то май вече ще трябва наистина да събираме чаршафите.
Аз поръчах клапи за дограмата. Само така спасявам от влагата и мухъла вече трето жилище.
Става и с редовно проветряване, ама не е много енергоефективно.

# 484
  • София
Наемодателката е настанила хора в апартамент с влага, както каза Happy- може да е приземен, може и да е мазе.. Това е било очаквано и къде е грешката на наемателите, живяли са в мухлясала среда с риск от болести, алергии и са си плащали за това.
Как по-точно да ги е "контролирала'...като всеки път вдига чаршафите от леглото и обръщала матрака ли...стига. Тя си е виновна и това жилище е негодно за употреба.

# 485
  • Бургас
По тази логика от Дуранкулак до Резово всяко жилище е негодно за употреба.
Има си техники за справяне с влагата и най-малкото - наемателката е можела да сигнализира, като е видяла какво се случва с матрака. Едва ли е мухлясал така за една вечер.
Също както моят наемател можеше да каже, че гълъби са се заселили на терасата, да вземем мерки и да ги прогоним навреме. А не сега да рием курешки с килограми.

# 486
  • София
От една снимка на скапан матрак, как може човек да си направи изводите какво е жилището? Може да няма прозорци за проветрение, може да е долнопробно мазе, снимката е орязана, не се виждат нито стени, нито прозорци. Има ли други снимки за да се види какво е жилището, всеки може да си пуска каквито иска снимки и да обвинява други хора, а страничните наблюдатели да съдят субективно.

# 487
  • Бургас
Аз разбрах, че наемателката била "натокана мадама". Едва ли живее в мазе. Тези, които са следили драмата във Фб-то, да се изкажат Simple Smile
Човек, който наема за живеене мазе, таван и други подобни, си го представям като някой клошар-мизерник.
Иначе едно време е било модерно студентите да живеят по таваните.

# 488
  • София
Не се знае кой в каква нужда е бил и колко му е било спешно да намери покрив над главата си. Също така не се знае колко време наемателката е издържала там-може да е месец-два, че да не е предупредила за проблема. Не се знае дали е мазе, дали има високи подпочвени води, неотстранен теч или просто лошо строителство с неспазени технологични срокове... Нищо не се знае, освен, че има мухлясал матрак и под.

Последна редакция: вт, 11 юли 2023, 18:10 от elix

# 489
. Но нищо няма да ме изненада, предвид че моите бяха изкъртили первазите на ламината в хола, и ги бяга събрали на купчинка.
Когато бяхме наематели, бяхме в имот с най-евтиния възможен ламинат и съответстващите му первази. Те бяха поставени на онези “щипки”, в които някак се защракват отзад. Дупките в стените за съответните щипки бяха два пъти по-големи от колкото беше нужно. От ден едно первазите бяха паянтови на макс. За ъгловите елементи изобщо не коментирам. С малки деца изобщо не беше възможно да се опази. След някакво време просто ги махнахме, за да не се чупи.

# 490
  • София

Също както моят наемател можеше да каже, че гълъби са се заселили на терасата, да вземем мерки и да ги прогоним навреме. А не сега да рием курешки с килограми.

А как ще ги прогоните?
Сериозно питам - имам проблем с гълъби в собственото ми жилище.
Не ги храня, не хвърлям трохи, но цапат много.

# 491
  • Бургас
На терасата имаше два сандъка, сложени с декоративна цел - за саксии.
Точно в тях гълъбите решили да правят гнезда. Пълни бяха с курешки сандъците. Махнах ги. Натории като олуци, разни стари вещи, саксии, са им много удобни в размножителния период.
Сложена е мрежа на цялата тераса, отгоре до долу, за да не влизат. Наблюдавам от няколко дни - откакто ги няма сандъците, не влизат в самата тераса, явно и мрежата им пречи.
Сега ще стържа нацапаното и ще мина с парочистачка, защото миризмата на изпражнения привлича пернатите.
Ще напръскам и с препарат, който гони гълъби.
Ето тук има такива:
https://www.otrovi.com/repelent-sprey-protiv-ptitsi-galabi-prilepi-750ml/

# 492
Не се знае кой в каква нужда е бил и колко му е било спешно да намери покрив над главата си. Също така не се знае колко време наемателката е изържала там-може да е месец-два, че да не е предупредила за проблема. Не се знае дали е мазе, дали има високи подпочвени води, неотстранен теч или просто лошо строителство с незпазени технологични срокове... Нищо не се знае, освен, че има мухлясал матрак и под.

Elix, това е едната гледна точка, наистина.
Но имаше снимки на жилището преди и след година и няколко месеца обитание. Диванът беше видимо нов (или малко ползван). След напускането беше в петна и скъсан. Две деца отгледах, покрай тях и няколко съседски - диванът ни е виждал какви ли не мъки, но даже ордата деца не успяха да го скъсат.

# 493
  • София
krasimilo, това че видимо е бил с добри мебели, не означава, че не е имало влага...Дори и най-добрите мебели да сложиш, ако има влага всичко заминава...и причината няма да е в наемателите.

# 494
А как се казва фб групата, ако може да споделите?

Общи условия

Активация на акаунт