Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 31

• 36 092
  • 754
  •   1
Отговори
# 630
А двойните паркоместа за платформа, които обикновено са външни (в двора на кооперацията), си имат ток. Нищо че инвеститорите изнасят платформите от обекта след А16. Може да си ги местят от обект на обект, може да си ги заемат между фирмите, а може да има и фирми, които ги дават под наем, докато мине А16.

# 631
Ами не съм чула някой да отдава или наема 2 паркоместа с платформа в нашата страна. Иначе Tintina и rumka833 споменахте, че не ви се занимава с ниски наеми, ама те при паркоместата са си 80-150 лв на брой стандартно за единично такова.  Та как ще им хващате спатиите?

# 632
Аз само казвам, че има паркоместа, захранени с ток. Не съм предлагала, да се дава под наем като двойно паркомясто с платформа.
Гаражите би трябвало да си имат ток.

# 633
  • Бургас
Аз не съм казала, че не ми се занимава с ниски наеми. Все е файда, особено ако капе от повече места. Пък и тревогите са по-малко.
Две паркоместа взех за 20К евро. По 150 лв. на месец - 300 лева. Гарсониерите в Бургас са на 400 наем. Ама вече не мога да купя гарсониера дори за 40К, камо ли за 20. Най-високия наем, който мога да взема от най-хубавия ми апартамент, ще е 800-850 лв. преко сили, ама още не съм го пуснала, за да проверя.
За да купя идентичен такъв и да го ремонтирам, сега трябва да дам минимум 120  К евро.
Ако за тези пари купя 6 паркоместа или гаражи, ще взема от тях по-висок наем, без кахъри и амортизации.

# 634
И аз заради амортизацията не желая. После боядисване, неплатил сметките, не искам този филм. Сега се глася за паркоместа в МанЛи, но там ще очаквам постоянно да са наети, и няма да има амортизация. Дадохте ми чудесна идея да питам за ток, за паркоместата. Благодаря много?

Много ми харесват гаражите на лицето на блока, удобни за влизане и излизане. Обаче четох, че масово се оплаквате, че нарушители спират и пречат. Та, сега нз, чудя се

# 635
И аз заради амортизацията не желая. После боядисване, неплатил сметките, не искам този филм. Сега се глася за паркоместа в МанЛи, но там ще очаквам постоянно да са наети, и няма да има амортизация. Дадохте ми чудесна идея да питам за ток, за паркоместата. Благодаря много?

Много ми харесват гаражите на лицето на блока, удобни за влизане и излизане. Обаче четох, че масово се оплаквате, че нарушители спират и пречат. Та, сега нз, чудя се
Румка
https://www.facebook.com/groups/1084860464903354/?ref=share

# 636

Чак ми стана интересно на каква цена. Защото при нас  (в сградата) ги продават по 25 к.

# 637
И на мен. Ако са до 20 хил. евра бих купила едно за апартамента, който давам под наем там.

# 638
Здравейте, насочиха ме към тази тема. Търся едностаен апартамент под наем в Студентски град-дългосрочно.Моля препоръчайте ми агенция от която сте доволни.

Питай Танграта, той дава едностайни в Студентски

# 639
Здравейте, търся 2 стаен в Младост 2 и 4 в София за сам човек, дългосрочно. Моля за координати на брокер, от който сте доволни. Благодаря предварително ☺

# 640
  • Варна
Седя пред лаптопа и пишейки този пост, се чудя да се ядосвам ли или да се смея. Със смесени чувства съм. Ще кажете, че това е бизнес и няма място за чувства. Вероятно сте прави.
Ето какво съобщение получавам днес (05.08.23.) от чисто новите ни наематели, които подписаха само преди седмица (30.07.23.):

И това са двойката с куче! Всички знаем колко невъзможно е човек с домашен любимец да си наеме квартира!

Вече се чудя аз ли нещо не съм наред, само на хаховци ли попадам, с апартамента ли има някакъв проблем, какво ми убягва???

Качвам снимки на апартамента и по-късно ще ги изтрия, така че знаете... не цитирайте този пост, моля.
Държа да отбележа, че снимките не са професионални, изкривени, разширени, излъскани, изсветлени и т.н. Всичко е точно така, както се вижда. Наемът е 650 лв, имотът се намира на 100 метра над Цветния квартал, юг и запад, много слънчев, първи етаж над много високи гаражи (5 метра). Внасям яснота за варненци. Климатикът е японско Мицубиши, хладилникът е Liebherr, фурна, котлон и ширм са Gorenje. Диванът е с две ракли и се разтяга. Кухнята е с вратички с плавно затваряне. Недостатък на банята е, че има проблем с тръбите зад пералнята и когато се пере, маркучът за мръсната вода трябва да се сложи да се изтича в тоалетната. Обяснявам и показвам детайлно на всеки един оглед и все казват, че са ок с това...

Последна редакция: нд, 06 авг 2023, 20:30 от bubanka

# 641
Не познавам кварталите на Варна и не мога да кажа нищо за локацията.
Коя е тази някоя си, приятелка на друга? Това наемателката ли е, тази, която е подписала договора? Защо звучи така, все едно някой друг, а не подписалият договора щял да се нанася, ама не му/ѝ харесало?
Нищо няма да връщаш - нито наем, нито депозит.

По снимки жилището изглежда повече от чудесно за наематели.

Пробвай и сложи по-висок наем, за да не привличаш несериозни наематели.

# 642
Грешката не е във Вашия телевизор. Това е нивото на съконтрахентите.
Имотът е приличен, обзаведен, гледката е хубава, местоположението добро ( доколкото знам Варна ), Вие сте възпитан и адекватен наемодател, а сте ги приели и с животно. Не е у Вас проблема.
Отговаряте, че това са условията на договора между вас, а 50 % са били и са отишли (предполагам) за брокера.
Не се упреквайте. Не откривам Ваша грешка.
Функционална и социална неграмотност от другата страна.
Много е важно и дали момичето е страна по договора, дали само момчето или двамата. Може просто да са си играли на съвместно живеене и после да им е минал меракът, да живеят заедно, но всичко това е извън предела на Вашата отговорност.

# 643
Пиши на този, с когото е подписан договорът, и питай какво става.

# 644
Ако не искат да се нанасят, не връщаш депозита (целия), връщаш пропорционално част от първия "неупотребен" наем. С такива само ядове ще имаш, обзалагам се!

Общи условия

Активация на акаунт