Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 31

• 36 094
  • 754
  •   1
Отговори
# 615
  • Варна
Нещо си се объркала. Наемът изобщо не е нисък. Напротив - маскимално висок за двустаен в краен квартал във Варна, не лукс. 650 лв.

Изобщо не съм за един депозит отгоре. Той или се връща, или покрива щети. Не остава за мен да си го харча 😆

Просто ми допаднаха хората. Бяха готови да ми дадат препоръка и от предишния им наемодател. Там съседите са ужасно шумни. Ние отчасти заради тях се изнесохме. Така че няма начин някой да им прави проблеми за шум точно. За щетите - наясно съм, че вероятно ще има, но и без това част от интериора там е със забележки и така или иначе ще подлежи на смяна в някакъв момент. Настилката е предимно теракот. Бих страдала само ако кучето нагризе гардероба или вратите, но  депозитите биха стигнали за тях. Масите и столовете са с метални крака.

# 616
Аз не искам куче заради напиканото и пропилата миризма следствие на него, която е трудна за отстраняване. Коментирали сме го и тук.

Хепи има предвид да се слжи още някой лев отгоре за наема ако ще има животно..така я разбрах аз.

# 617
  • Бургас
Хепи, подземни са, да.
Големите кучета не пикаят, нито ядат мебели. Възрастните имам предвид. Те по цял ден спят. Освен ако не са възпитавани правилно и не са научени на хигиенни навици. Но ръселът е холерична порода, дано не лае много.
Диди, наистина късмет ти пожелавам с новите наематели. Да не би и предишните да са се изнасяли заради съседите?

# 618
Tintina, дано местата са подземни, че външните масово се възприемат като общи и безплатни и наемателят не се задържа много, въпреки ниската цена.
Didi168, според мен правиш грешка, че на ниския ти наем и многото кандидати, взимаш хора с домашен любимец. .. с домашни животни имаш минимум пребоядисване, някой изяден перваз, ръб
HappyHeartbeat не разбрах за паркоместата, какво значение има ? Стана ми любопитно. Моите са гаражи - влиза се от улицата. За момента ги ползваме ние, но мисля да ги задържим за отдаване под наем като се изнесем. Иначе от сега апетити от съседите за купуване имаме.
Нямала съм никакви поражения от наематели с домашни любимци, имала съм 4 пъти такива наематели. 3 от тях с кучета с изградени хигиенни навици, един път взеха в последствие. Може да е въпрос на късмет, знам ли. Виж котки не допускам - заради диваните и пердетата. Плюса е че понеже трудно се намират хазяи които се съгласяват на кучета - задържат се по дълго.
След семейства с деца винаги се е налагало да пребоядисвам ( драскано по стените, резки на масата за хранене, следи от подметки в целия коридор )
Хубавото на търговските помещения е, че не им трепериш много. Няма какво да ти повредят.
Вече съм решила в паркоместа да инвестирам и тях да давам под наем.
Стига да се намерят за закупуване, и да не са на космически цени.
И аз имам малко офис помещение, според мен е идеално е за салонче, и точно за това съм имала огледи ( за наем и за продажба ) - писнало ми беше от въпроса тока битов ли е или промишлен. Най-накрая се ядосах и си го направих склад. За 200 лв не си заслужаваше нервите с някакви кокони.
Да не би и предишните да са се изнасяли заради съседите?
И аз си го помислих, защото аз съм се изнасяла по тази причина.

# 619
  • Варна
Не знам. Лични причини каза момичето. То шумовете са от почти денонощно тропане с пети, търкаляне на лимки и крясъци по децата. Все неща, за които не мога да направя забележка. Блокчето почти се напълни само с млади наематели. Да се спасяват.

# 620
Casual, за външните паркоместа ха някой е забравил бариерата вдигната, ха веднага са се наместили някакви външни "само за малко" (Хепи,Глово,детска кухня,майстори,гости,някой от съседната сграда,проф.домоуправител, асансьорен техник и прочие) . Анти паркинг системите не са дуракоустойчиви и лесно сдават багажа. Отделно тарикати паркират на 2 паркоместа, между двете системи. И съответно ако си наемател, изобщо няма да се занимаваш постоянно да гониш кой  ти е заел паркомястото, освобождаваш и взимаш подземно и да се оправя наемодателят.

# 621
За паркоместата: едно е колата да е на студ и пек навън, друго е да слезеш с асансьор до закрито парко място и да не се налага да стържеш като луд лед от прозорците или да се напъхаш в купе-сауна посред лято Simple Smile

# 622
HappyHeartbeat аааа тези проблеми ги имаме и с гаражите, обаче пък ако няма "препядствия на аварийки" по ми харесва да излизам от гараж, отколкото от подземен паркинг. Такъв имам под офиса , някакви си направиха стени да си ги оградят, няма никаква видимост кой идва от по долното ниво, някакви откачалки карат със супер неразумна скорост. Добре че поне не сме с асансьор.

# 623
За паркоместата: едно е колата да е на студ и пек навън, друго е да слезеш с асансьор до закрито парко място и да не се налага да стържеш като луд лед от прозорците или да се напъхаш в купе-сауна посред лято Simple Smile
Дали ще стържеш стъклата или рампата все тая, дори стъклата са по-лесни 😁

# 624
  • Burgas, Bulgaria
Здравейте, насочиха ме към тази тема. Търся едностаен апартамент под наем в Студентски град-дългосрочно.Моля препоръчайте ми агенция от която сте доволни.

# 625
  • Бургас
Още не са пуснати сградите с паркоместата, та като ги отдам, ще пиша. Едната сграда е с асансьор за колите, което леко ме притеснява, ама каквото - такова.

# 626
Дали ще стържеш стъклата или рампата все тая, дори стъклата са по-лесни 😁
Не ми се е налагало и не познавам някого, на когото се е. 😁 Може би защото са общи части, за които плащаме поддръжка.

# 627
При местата за паркиране най-добре да са такива с възможност да се инсталира електрическа зареждачка, защото това е бъдещето и то съвсем близкото бъдеще. Повечето хора не се замислят в момента за такива неща, но е неизбежно.
Не ми се е налагало и не познавам някого, на когото се е. 😁 Може би защото са общи части, за които плащаме поддръжка.
Може, аз непрекъснато чувам зимата хора се оплакват от непочистени рампи в София и по форуми все се пита как да се поддържат, защото се правят под солиден наклон.

# 628
  • Бургас
Аз се замислих и даже питах единия строител, но се оказа, че трябвало да се променя проектът на сградата в частта ел. и да се изважда някакъв друг вид ток. Което ставало с допълнително заплащане и нови съгласувания. И те нямало да го правят за тяхна сметка, ако аз искам - да си ги платя.

# 629
Някои рампи имат навес и пачти не ги вали сняг,  по принцип може да се сложи и подгряване

Общи условия

Активация на акаунт