Отговори
# 435
Elface, почвай дасе захранваш полекичка и колкото и малко да ядеш, просто яж по-често. За твоето тегло бих ти препоръчала мед с пчелно млечице. Страхотно е за тонус, енергия, супер храна за бебчо, и за наддаване. За моето тегло изобщо не е, но въпреки това хапвам по една супена лъжичка дневно за другите полезни ефекти и се чувствам доста добре. По-добре това или мед и ядки, отколкото празните въглехидрати, които ще те захранят с енергия, но за кратко. Почни да гледаш кулинарни предавания и ще почне да ти се яде какво ли не 😃
Карена, като нашата активна спортистка в групата, да те питам какво мислиш за плуване в много чист басейн (препоръчаха ми един на гърба на Парадайз, темп 30’ и видят там занимания вкл по плуване на бебета. Чистотата била безупречна. Хлорът малко ме притеснява, но от опит знам, че и басейните със солна осмоза пак са с белина, макар и в по-малки количества. Много обичам плуване и водни спортове и ми е трудно изобщо да се лиша от тях. Проверен басейн vs море, бих казала, че нашето е доста мръсно. Майка ми е морско чедо и съм прекарвала сума ти лета по Южното Черноморие. Когато водата е все още чиста (юни) е студена...иначе - знаете.
Смоуки, тя и на мен ми измести термина със седмица напред. Цикълът ми беше 26 дневен ако това променя нещо.

Амии не съм специалист, но пише, че вода, която е 36градуса и нагоре трябва да се избягва. Аз не бих, в толкова топла вода. Иначе следвам една мацка polina_verba в инстаграм, която току-що роди и плуваше през цялата бременност в басейн, но не знам с какви градуси. Simple Smile

# 436
Ние на родителите казахме веднага след теста, на няколко приятелки казах по-нататък и това е.

Черпя ви една закуска ( за пръв път нещо различно от филии за мен) :

Ох златна си! След този пост ми се върна апетита и точно това ще си направя за обяд! HugHeart Май е добре по-често да споделяте смимки на храна! Joy

Радвам се, че моята закуска те е вдъхновила хаха 👌🏻

# 437
  • София, България
Жирафчето, много се радвам, че се появи Heart
Аз точно чесън проядох миналия път след цял живот неядене Joy

# 438
Виждам много мами са с опит вече в това, а тук има поне една първескиня Laughing

Знам че навсякъде е различно, но може ли да споделите, след като родихте - какво направиха с бебето, вземат ли го, къпят ли го веднага, имунизират ли ги или първо идва при вас и го гушкате и стоите заедно някакво време. кога ви го дават да го кърмите, във вашата стая ли е стояло, или го вземат и от време на време през деня ви го носят, какво се случва в тия няколко първи дни? Ами ако е било секцио - отделни ли сте...

Толкова много въпроси са ми в главата, знам че има много време до този момент, но все пак ми е любопитно от сега Grinning

Предварително благодаря на всички, които искат да споделят историята си. Hug

# 439
Жиравче , страхотно ! Пожелавам ти успех , ще го вземеш! Аз имах много голямо желание да кърмя , детето си засука много добре от началото още , но след седмица кърмене вкъщи на преглед в болницата се установи ,че не е качил никакви кг или грамове дори , страшно ме притесни неонатоложката , започнах смесено хранене , отделно педиатърката изписа глюкоза заради съмнение за лека жълтеница , той разреди храненията на 4 часа през деня. Абе стана мазало , много се филмирах и притесних и го запуках с ам , известно време ползвах помпата ,но с нея почти нищо не излизаше и накрая вече цедях по 10 мл общо от двете гърди и се отказах .... Яд ме е малко ,че не потърсих консултат тогава , но емоциите ми бяха в повече. Иска ми се този път да успея да кърмя няколко месеца поне.

Cookies, предполагам във всички болници е различно. Ще разкажа как беше при мен. Родих в окръжна болница Бургас вечерта в 20.02ч. 2019г.През ноща беше в неонатология, беше на кислородна палатка ,че се беше нагълтал с води , там не знам какво точно са го правили, сигурно ваксини , изследвания и на другия ден към 15 часа ми го донесоха и не сме се разделяли изобщо повече. Много ми хареса ,че всяка стая за родилките си има отделна стаичка за бебенцата където има кантар и ги преглеждат , мивка и ги къпят там пред майките , тъкмо да видиш за какво става въпрос , обличат го и го оправят пред теб. За Бургас конкретно знам ,че в другите две болници ги взимат бебенцата в определен час , за да ги свършат всички тези неща и после ги връщат на майките. В окръжна си беше около 19-20 часа вечерта ,когато е свободна сестрата от неонатологията , минава през всички стаи и къпе всички бебета.

# 440
А аз да споделя по темата с храните, че след 5 години вегетарианство днес ядох пилешка супа. Rolling Eyes Никакво друго месо не ми се яде, но тази пилешка супа не ми излезе от главата 5 дни. Аз си бях казала, че ако много ми се преяде няма да се лишавам, и наистина беше много вкусна  Laughing

# 441
  • София
Жирафче супер че си изкарала към НАПК, успех на изпита. Моя приятелка също изкара, в началото беше на разположение за консултации, но след като с месеци и звъняха по нощите жени да и реват и крещят, и то не родилките, баби, майки, понякога съпрузи, се отказа, сега помага само на познати и приятели

Мен кърменето не ми се получи също, положих  усилия, ама и много облекчение имах че не ми се получи че изобщо не исках да кърмя, да скандално, шокиращо, но не го чувствам изобщо моето нещо.Сега пак ще опитам, надявам се с помощта на приятелката ми този път да е успешно, но не ми е самоцел и не страдам от това. Изцеждах давах, и до там. Майка ми беше по-разочарована от мен, че тя се мисли за велика кърмачка хаха, все пак е кърмила и двама ни с брат ми доста време.

cookiess3 много зависи първо как ще родиш. Ако си нормално 2 часа реанимация, ако си секцио 12-24 часа реанимация. Ако си нормално предполагам е много по-лесно да се грижиш за бебе през нощта, аз бях спешно секцио и не можех по половин час да стана от леглото, та бебето беше през нощта при акушерките. Отделно бях ис хемоглобин 70, и едвам гледах. Та за това ви препоръчах Такъв е живота-Шейново, да видите какво може да очаквате Simple Smile

# 442
А аз да споделя по темата с храните, че след 5 години вегетарианство днес ядох пилешка супа. Rolling Eyes Никакво друго месо не ми се яде, но тази пилешка супа не ми излезе от главата 5 дни. Аз си бях казала, че ако много ми се преяде няма да се лишавам, и наистина беше много вкусна  Laughing

Страхотна идея, утре ще направя 😅

# 443
  • София, България
Мацето и аз като теб, така и не успях да кърмя. Синът ми изобщо не можа да засуче, опитвах две три седмици, предлагах му всеки  път, изцеждах по някакви смешни 20-30 мл, които му давах. Това беше, след 3 седмици се отказах. Аз съм си и малко егоист човек и реших, че няма да мъча нито себе си, нито детето. Не се чувствам нито виновна, нито позволих някой да ми вменява вина.
За сега съм решила отново да пробвам, НО и да давам АМ. Мъчно ми ставаше за приятелките ми, които за един час не можеха да мръднат заради кърменето. Едната не беше човек година и половина. Сега е решила с очакваното второ дете да дава АМ и колкото кърми-толкова.

# 444
  • Варна
Мацето,
и аз не успях да кърмя, месец и половина се мъчих, направо толкова болки и пари за кремове, чайове и прочие и накрая нищо... И сега ще пробвам, ако стане - стане. Ако не, здраве да е.
Снощи сънувах, че съм родила и че кърмя изключително лесно Grinning

Cookiess3
Аз родих секцио в окръжна, Варна
Видях го, излязохме с леглото до вратата да го види и баща му и го взеха. На другия ден, понеже родих в 22ч, ми го докараха, но аз още ставах бавно и вечерта поисках да го вземат при тях. Третата ми нощ там вече беше при мен, водех го само за прегледи и т.н.

# 445
Леле Жирафче, това е чудесно ...❤️ Ще бъдеш засипана с въпроси
На мен ще ми е първо бебче, а повечето ми приятелки и близки не са кърмили по една или друга причина, чувала съм колко е ужасно, страшно, болезнено... но аз силно се надявам при нас да не е така и да се справим с кърменето 🙏

# 446
Здравейте момичета,
мина феталната - всичко е наред, не се видяха аномалии или да има съмнения за такива, пуснах и пренаталния тест - резултата след 10 дни. Отдъхнах си малко като мина феталната. Плацентата изцяло се е образувала 11+6 още е долу, но ме успокояват, че ще се вдигне, шийката ми е 34 не се притесни нещо лекарката ми. спират ми по схема прогестерона на инжекции който си бия. Сега една седмица ще бия само по една инжекция и ги спирам. Надявам се да няма проблеми.

# 447
И аз не успях да кърмя, опитах се, но Калоян не поиска да засуче и беше мъка по 3 часа през нощта той реве и не яде. Нямах и почти никаква кърма, 20/30мл а той ядеше по 60/70. Този път мисля, че въобще няма да се опитам. Не е моето нещо.

# 448
Разглеждам сега сайтовете и видях ,че в Хиполенд има 22 процента намаление на количките , ако някой си е набелязал количка и дебне, да знаете 😉

# 449
Здравейте Simple Smile И аз да се включа в темите Simple Smile

И аз си хапвам като преди, нямам някакви особени предпочитания. Гледам да е разнообразно и качествена храна - месо (пилешко,пуешко), риба, различни супи, яйца по рядко, кисело мляко, ябълки... Рядко ми се яде сладко, аз и не обичам толкова, чакам динята и пъпеша. Хляба - пълнозърнест или не - е за предпочитане Laughing

Въпреки че корема ми е по-голям от предишния път, не съм качила повече килограми, погледнах си предния път какво съм въвеждала в приложението си. Това е добре, че не искам да ставам огрмна.

Информация за отглеждането на дете много четях и гледах клипчета предния път - на 1наум правеха често лайвове, поредицата за Шейново, за клиника Малинов и разни такива. Все пак ми донесоха някакво успокоение , че не съм напълно невежа тогава, но като се появи бебето наистина си тръгнаха сами нещата.

Кърменето обаче......бих отново говорила с консултант по кърмене (Жирафче хубаво е че си в редиците ни Simple Smile ) При някои жени върви гладко и без проблеми, при други не. Мен ме стресира педиатърката още първите седмици, че не качва достатъчно бебето и че трябва да дохранвам с АМ. Но педиатрите се водят по разни таблици и искат всичко да е максимално добре. Е, хубаво , ама някои неща си искат време. И като за първи път се подведох, почнах със смесеното хранене, което е огромно изтощение за майката. Кърмиш докато иска, после върви прави и мляко, то вече станало време за другото хранене...Аз междувременно се цедих, за да стимулирам кърмата, ставах и през нощта по2 пъти. Накрая хвърлих помпата и си викам каквото стане. Малката си сучеше, искаше кога малко кога повече АМ, наддаваше си по великите предписания, всички "щастливи". Честно ви казвам не знам как съм го издържала това! Та така 9 месеца и просто реших, че и аз съм важна и спрях.

Сега мисля да се свържа с консултант , може би още преди раждането, и вече каквото стане...

Общи условия

Активация на акаунт