Отговори
# 510
  • Бургас
Аз писах в групата със снимката от ФМ, че ми се вижда името и данните и не искам тук да ги изтипосвам. Скоро ще пиша там и за имената, че се чудим.

# 511
  • София, България
Пишете и във фейсбук, щом ви е по-удобно Simple Smile Аз харесвам формата на форума, иначе се включвам и във фейсбук когато има нещо. Ако ви е лесно и удобно там, пишете, за това сме я направили. Подхващайте някоя тема там и ще потръгне.
По принцип повече за снимки я ползваме, че тук е по-открито, пък там сме си само ние.

За Зебрите имам пресен пример от преди 2 месеца. Беше много доволна жената от цялото внимание, но все пак второ раждане.   Simple Smile в по-голям процент второто естествено раждане ако всичко е наред се случва една идея по-лесно по мои наблюдения. За първо не знам дали бих се доверила на подобно място.
И въпреки всичко, всяка жена трябва да се ориентира там, където се чувства най-добре! При лекар, с който се чувства добре. И по начин, който си е решил, че е неговият. Не насила да се случват нещата. Иначе цвл живот ти остава горчилка от раждането.
Аз родих секцио по мое си желание. И изобщо не съжалявам, възстанових се супер бързо и.ш бях пълноценен човек веднага. Лекарката ми беше леко разочарована, но каза “за мен ще родиш лесно, бебето е малко, но ти си преценяваш най-добре психическите възможности, така че както искаш, така ще бъде”. Та никой не е редно да кара отсрещния човек да се чувства зле, че не е родил или кърмил както “трябва”. Simple Smile

# 512
От няколко дни забелязвам тъмно жълто/бежово зацапване, днес цветът ми се стори по-тъмен и започват филмите. Във вторник бях на преглед, следящата ме не обърна много внимание, по-скоро се опита да ми внуши, че си въобразявам и “ако е кръв съм щяла да разбера”. Гледа гледа, нищо съществено не каза, само плацентата е ниска, но на този етап било нормално. Шийката не се мерила сега, защо съм била питала за това. 14 седмица съм. Искам да попитам, от вашия опит за тези от София, къде най-много ви обръщат внимание, ако се наложи да посетите спешен кабинет заради зацапване. На лично може да ми изпратите от кой лекар сте доволни, който взима нещата на сериозно. Смятам да започвам да се следя на второ място.

# 513
Аз много се зарадвах че има и други които са със секцио или искат такова. Така можем слободно да си поговорим и да се поткрепяме. Във моето опкръжие нямам никого със токова искуство да поговоря на тази тема и да споделяме информации. Всичките са родили нормално и въобще не мислят за секцио. Аз искам да бъде секцио при мен зъщото имам много голям страх от самото раждане от болките, дали ще бъде всичко на ред със бебето. Аз като цяло много лесно се паникъосвам и имам паник атаки, та затова и ММ ме поткрепя в това. Още като бях за пункция и след това за трансфер на ембриона, толкова много треперех, че вдигнах и кръвно и пулсът ми беше много висок едвам ме успокоиха.

# 514
Аз мазничко имам повече в краката, корема ми винаги е бил плосък, въпреки че съм с наднормено тегло и нямах мазнини по корема, та надявам се да усетя и аз тази-другата седмица, имам приятелка с повече мазнинки от мен по корема усети към 17-18 г.с.

Summer.23 аз също съм с паник атаки, и аз мислех за секцио, но в крайна сметка реших за себе си да пробвам нормално, ако стане стане, ако не скалпела и така 😁 не си сама за паник атаките

# 515
И аз съм ЗА секцио. Предишното ми беше песен, надявам се и стискам палци да добутам до финал и това също да е така🤞🏼

# 516
  • София
Аз се глася за VBAC, в болницата много го насърчават, док също, ама да видим Simple Smile все тая ми е как, ама много ми се иска успешен VBAC

# 517
Summer, ще ти разкажа на кратко за моето секцио. Беше по мое желание, но в последствие бебчо беше и с увита пъпна връв. Аз от истории на раждали нормално имах страх, а и няма да забравя преди 10 години лежах в болница за операция на бъбрек с една акушерка, която каза “с тази напреднала медицина, секциото е по-щадящо и за майката и за бебето”.

Та, избрах си секцио и не съжалявам въобще. Да, спиналната упойка не ми се отрази много добре, падна ми кръвното и повърнах, но пък слушах през цялото време какво се случва без никаква болка да усещам. Видях си бебето веднага. След това ми пуснаха системи окситоцин за прибиране на матката. Не е болка за умиране, като човек, който не търпи на болка го казвам. Честно казано, аз от недостатъчно пиене на вода имах главоболие, което болеше в пъти повече. Та на другия ден беше ставането, не е приятно, но се търпи. Аз просто бях гладна и ми стана зле на първото ставане. След като хапнах един кроасан скришом, си станах без проблем 🤣. И си гледах бебето без проблем до изписването.

Подкрепям и двата вида раждане според настройката на майката! Както си се настроил, така ще протече. На мен лично, нормалното беше адски стрес и не бих го избрала. Но познавам и хора родили супер лесно нормално, без разкъсване и шевове, както и такива, при които не е било толкова розово. Каквото и да избереш, ще е правилното, стига да няма медицински причини да е другия вид естествено.

Сега нямам избор и пак ще съм секцио, тъй като ще са минали само година и пет месеца от предишното. Така или иначе, дори и да можех да избирам, пак секцио бих избрала.

# 518
Относно темата за раждането, аз съм първескиня и нямам предпочитания за раждане и от двете ме е страх,така че ще се доверя на лекаря. Аз има други 2 въпроса: Карате ли/ возите ли се в колата без колан вече ии другия е В Частна или държана болница ще раждате?

# 519
tothemoon, аз нямам корем, но долната част на колана много неприятно се впива и от седмица започнах да ползвам само горната част. Колана седи винаги сложен (с или без мен в колата), като седна на седалката се "промушвам" само през горната част, която минава през гърдите. Пробвахме да дръпнем рязко и колана си "работи", та би трябвало да е по-безопасно от изобщо без колан.

На въпроса с болницата, за сега ходя по каса в частен кабинет Салвебис, но лекаря изражда в Шейново. Още съм много объркана какво да правя..малко чувствам и лоялност към този лекар, той е толкова прекрасен и добър, но пък мисълта за Шейново леко ме притеснява (въпреки, че имат най-високото ниво на Неонатология). Мислила съм всякакви варианти - Вита, Токуда, дори и Св. Лазар..но не се навивам за сега.

# 520
При мен няма избор-секцио ще да е,само да стигнем живи и здрави до там. Имам едно предизвикано раждане в 5 месец и беше кошмарно дълго и без упойка(не ме хвана), а съм човек с много практика по болници и висок праг на болка,но сега поне няма да се чудя. И аз съм с паник атаки,ако остана затворена сама без прозорци или ако ми вържат ръцете и краката,така че ще съм и с пълна упойка,за съжаление.
Сега се следя при д-р Вецев и съм очарована от него-взима ме за минути,когато съм по спешност. Изражда в Шейново,а преглежда в поликлиника България.

# 521
Относно темата за раждането, аз съм първескиня и нямам предпочитания за раждане и от двете ме е страх,така че ще се доверя на лекаря. Аз има други 2 въпроса: Карате ли/ возите ли се в колата без колан вече ии другия е В Частна или държана болница ще раждате?

Аз най-често се возя отзад при детето и не слагам колан. В малкото случаи, когато то не е с нас и съм отпред - слагам колан. По време на миналата бременност също слагах колан до последно, последните месдци го придърпвах леко с ръце, за да не ме стяга, но поставях задължително. Да уточна, че рядко ми се налага аз да шофирам , личния ми шофьор (разбирайте мъжО) ме развозва най-често😀

# 522
Аз шофирам почти всеки ден, стига да не ми е лошо. Дори имам две дълги самостоятелни пътувания по 400км. По повод колана - аз го слагам,нямам корем,но определено долната част ме пристяга леко и го издърпвам напред , за да не се описва по корема и ми е комфортно. Правя същото и когато се возя. Разбира се, карам бавничко и внимавам още повече с дупките,колкото и да е сложно по нашите пътища.

# 523
Избрали ли сте имена на мъничетата? Според вас трябва ли детето да се кръщава на роднина, как ще постъпите вие?

# 524
И аз съм мн активна с шофирането и измислих трикче за колана-взех щипка за простор,издърпвам колана така,че да не ми стяга долу и слагам щипката в началото,където излиза колана-на гредата. Така се получава контра за стягането,но същевременно коланът в ефективен при недай Боже удър. Така правя и когато не искам да си мачкам дрехите ☺

Общи условия

Активация на акаунт