Отговори
# 525
Не се поддавай на такива манипулации . И при мен се правиха на разсеяни ,аз обяснявам ,че имам отлепяне ,че ми е лошо ,те го приемат като физиологично състояние ,което не пречи на работата ми , а аз не съм от тези ,които се скатават и се раздавах на макс .Е ,писна ми и си взел болничен от днес за утре . Оказа се ,че не съм била незаменима-справят се добре и без мен  , а моето отлепване се закрепи след 2 седмици лежане. Не си заслуважа риска и дискомфрта .
Момичета, да ви кажа какво стана днес с шефа. Нали знае, търси ми заместник и едно момче дойде на интервю и евентуално ще почне. Като си тръгна момчето, шефа ми каза, ама ти като го обучиш ще останеш в офиса да работиш нали? И аз бях в шок, а му казах, че искам да излизам в болничен направо..
Отказах му, но имам чувството,  че не ме разбра или се направи и сега ще настоява да остана в офиса, а седнала не мога да стоя по цял ден... много ми стана криво
И на мен не ми влизатв положение на работа че съм бременна мойте мениджари работя в хладилник 12ч на крак дори един ден холидей не ми дават за да ида на колсутацията си

# 526
  • София
Избрали ли сте имена на мъничетата? Според вас трябва ли детето да се кръщава на роднина, как ще постъпите вие?

Коментирахме го онзи ден, доста подробно, върни се назад да прочетеш Grin

Още си слагам колана, както си му е реда, със сина ми го слагах по следния начин, закопчавам го без да съм седнала, и като седна слагам горната част само, без долната, иначе си има специални удължители. Не бих сядала в кола без колан, нито отпред, нито отзад, както и детето ми никога не се е возило без колан и столче в кола.

# 527
Ние си имаме име за момиченцето, още преди да забременея с първото 😂 просто е много рядко срещано, аз си го харесах от една книга и мм много го хареса като му го казах, и просто винаги сме си знаели, че ако имаме момиче, ще се казва така 😃 Само дето преди това трябваше да мислим 2 мъжки имена, голяма мъка, добре, че единия се роди с името си поне, на 25 декември баш 😃

# 528
Загубих 7 прекрасни години,зада съм вярна и коректна към работодателя си, и накрая ме съкрати без да й мигне окото, и да обясни защо,а ми игра хоро на сватбата и 7 г й пазех гърба,водех й лични дела и й триех сълзите…. Скри се като мишка(известна политическа “личност” е). След тази болка се пречупих и станах егоист-възползвам се от всяка възможност предоставена ми от държавата(заслужена от внасяне на високи осигуровки над 25г). И преди и сега съм шеф на много хора, имала съм много бременни момичета и лично съм ги карала до болница и излизала от важни срещи,зада помогна да не загубят бебето,но никога не ми е минавало през ум да задължа някоя от тях да работи до когато аз искам…
Уведомила си шефа си,пускай болничен на който ще пише “заплашващ аборт” и предаването му е достатъчно доказателство за официалното уведомяване. Но имайте предвид,че има вратичка в кодекса и могат да ви съкратят по всяко време(както мен),без значение бременна или току що родила. Но това сега не е най-важното,а вашето здраве и това на бебето ви!

# 529
На мен ми казаха, че още е рано да се каже със сигурност, но имам тесен таз и ако реша ще е трудно естествено раждане (бях се подготвила за това). Момичетата, раждали със секцио - колко време трае операцията? По време на цялата интервенция ли сте с вързани ръце и крака? Стои ли някой до главата ви да ви говори?

# 530
  • Варна
На мен ми казаха, че още е рано да се каже със сигурност, но имам тесен таз и ако реша ще е трудно естествено раждане (бях се подготвила за това). Момичетата, раждали със секцио - колко време трае операцията? По време на цялата интервенция ли сте с вързани ръце и крака? Стои ли някой до главата ви да ви говори?

При мен отне не повече от 40мин, вкл поставянето на упойката (спинална), беше по спешност, не съм седяла с вързани ръце или крака... седяха ми над главата и ми говореха постоянно.
Беше вечерта в 22, на другия ден следобед станах

# 531
  • София

Мериха ли ти таза? Щото таза се мери чак в 36та седмица.

# 532
Благодаря, MomOfTwo! Честно казано притеснявам се да не се паникьосам, ако се наложи да ми вържат ръцете, предполагам когато избера болница трябва да попитам там каква е практиката. Вероятно зависи от и от лекаря.

Маце, мериха го преди няколко седмици, когато ме записва за женска консултация. Мерките ми се променят осезаемо, така че не съм го приела за финално заключение. Въпреки това съм доста дребна и съм почти сигурна, че може би ще искат секцио.

# 533
  • София
Джаки не се притеснявай, те пускат и малко успокоителни по време на секциото и си малко на черешата 😂. Аз не знаех и бях като на пет ракии, голяма забава ми беше

# 534
Има специални приставки за бременни за коланите на колата. Аз съм с такъв, защото категорично не смятам да рискувам да се возя без колан. Активен шофьор съм и за мен коланът е задължителен.
Аз също се следя при Вецев и имам едно раждане секцио при него в Шейново. Той е уникален, от болницата също съм доволна като цяло, но се заглеждам малко и по условията в Свети Лазар. Някой знае ли тяхната неонатология какво ниво се води?
За имената - кой както го чувства. Не се поддавам на натиск и кръщавам по мое усещане, а не защото някой щял да остане засегнат. Всички с претенции ги уведомявам, че могат да идат да родят вместо мен и тогава ще решават те за името.

Последна редакция: чт, 15 юни 2023, 13:20 от Bobby_g

# 535
И на мен така ми казаха към края на първата бременност, тъй като съм си и дребничка, но сякаш усетих, че доктора го каза за свое удобство, да си фиксира определена дата и сума Smirk
е родих си нормално, с няколко шева, и при първото и второ раждане.
Раждането си е раждане…всеки си решава сам, и аз за второто бях на кантар за секцио. И сега като си говоря с познати раждали веднъж нормално, след това по желание секцио, казват че не биха избрали отново секцио. Като цяло казват, че възстановяването след нормално е много по-бързо.

# 536
Аз много ще се радвам да си говорим за всичко нормално раждане ,секцио,кърмене,адаптирано мляко.Аз съм от хората които много обичат всичко да върви както съм го планирала ,но с времето се научих ,че така не става 😁за това винаги се подготвям за всички  варианти които ми дойдат на ум.Че иначе изпадам в страшни паники(все едно съм на изпит ,а не съм учила).Възхищавам се на жените които не се страхуват от операцията ,аз само като си помисля и обръщам очите.Скоро нали ви разказвах за моя предполагаем апендицит.Еми като ми казаха-няма страшно ,ако има нещо ще те оперираме и ---------- ( първото нещо беше да кажа на ММ да ми даде телефона и почнах да си търся къде правят лапароскопска операция ,доктор,болница,а едва дишах от болки 😁).Около мен има жени раждали по всякакъв начин ,едни имат страхотни спомени други ужасни(аз съм склонна да слушам  всякакви истории)Но най-важното е ,че всички гушкат пухкави бебенца 🥰🌞

# 537
  • София, България
Активен шофьор съм, ежедневно. Коланът е закопчан зад гърба ми и слагам само от горната част.

Това с таза са пълни глупости. Тазът се разширява до последно! Буквално и по време на раждането се отваря още. Изобщо не е предпоставка за секцио, а е редовен номер за сплашване на бъдеща родилка.

Аз съм много против естествено раждане след секцио и не бих си го и помислила, но успех да всички, решили да се пробват и леко раждане Heart

А дали в държавна или частна, не мисля , че е някакъв утвърден стандарт за това кое е по-добре. Познавам всички крайности и доволни от държавна и много недоволни, доволни от частни и много недоволни. Всичко е въпрос на критерии, които искате да покрива болницата Simple Smile
Аз ще раждан там, където е лекарката ми в Софиямед. То е полу-частна. Университетска болница е, заплаща се раждането 2200 лв, а останалата част се покрива от касата Simple Smile

# 538
pivolini То е хубаво да сме информирани , но поне при мен негативната част , болезнената и лошите случки и минали препятствия ме депресират много.
Нощем не мога да спя, цял ден мисля "ами ако и при мен така"
Още изживявам последната негативна ситуация,която се сподели тук , за което ми става много мъчно, но точно тя ме кара да се депресирам и да мисля само лоши неща ..
Поне при мен,може би е по-добре да знам по-малко , за да се чувствам една идея по-спикойна, защото изобщо не съм и изживявам всичко много. За това и не задавам много въпроси. Страх ме е понякога от отговорите.Но за съжаление не всичко е цветя и рози.

# 539
20мин дали имаше моето секцио. Не са ме връзвали, имаше си готина музика. Доктора ми пускаше майтапи 🤣 лекарка над мен ми казваше какво става “извадиха го, режат пъпната, има коса 😂” и така нататък. Имам снимки от залата, но предполагам не са за всички и не знам как да ги направя скрити 🤣

Общи условия

Активация на акаунт