Отговори
# 480
Не се поддавай на такива манипулации . И при мен се правиха на разсеяни ,аз обяснявам ,че имам отлепяне ,че ми е лошо ,те го приемат като физиологично състояние ,което не пречи на работата ми , а аз не съм от тези ,които се скатават и се раздавах на макс .Е ,писна ми и си взел болничен от днес за утре . Оказа се ,че не съм била незаменима-справят се добре и без мен  , а моето отлепване се закрепи след 2 седмици лежане. Не си заслуважа риска и дискомфрта .
Момичета, да ви кажа какво стана днес с шефа. Нали знае, търси ми заместник и едно момче дойде на интервю и евентуално ще почне. Като си тръгна момчето, шефа ми каза, ама ти като го обучиш ще останеш в офиса да работиш нали? И аз бях в шок, а му казах, че искам да излизам в болничен направо..
Отказах му, но имам чувството,  че не ме разбра или се направи и сега ще настоява да остана в офиса, а седнала не мога да стоя по цял ден... много ми стана криво

# 481
Аз пък ще ходя на море, това ме крепи в дъждовното лято, иначе съвсем ще се депресирам покрай постоянната умора и други симптоми 😅

Аз все още не съм минала ФМ и БХС, но сега на 19-ти като мина и ще искам разрешение. Много много ми се иска да отида. Заради самото моренце, самата атмосфера.

Ако искате може и на вила на балкана да идем вместо на море 😁 да си хапваме, да си гукаме.

Аз като съм с термин в края на месеца и все си мисля, че моите симптоми, тревоги и въпроси си вървят с години назад 😂😂 в случая  са около 3/4 седмици, но не са малко ..

# 482
  • Somewhere beyond the moon and stars
Аз имам може би тъп въпрос, ама ако не стане това с кърменето, колко АМ се дава примерно за ден/седмица или за колко време стига 1 опаковка... просто нямам идея и няма и кого да питам, понеже всичките ми приятелки кърмеха до последно..

Много зависи от вида, размера на опаковката и възрастта на детето. Доста различни са на брой и количество млечните хранения според месеците на детето.
При мен, голямата кутия на Аптамил да е отивала средно за 1 или 2 седмици. Като много груб ориентир.

# 483
Дано да съм добре и да си отидем на морската почивка. Обожавам морето, чакаме го с детето буквално цяла година

# 484
Момичета, не ми се смейте, имам нужда от съвет 😅 Мислих, че имам някаква бактериална, заради доста сериозен дискомфорт, пуснаха ми изследвания - всичко е чисто. Иии се сетих, че два дни преди да се появи болката ходих с едни потници тип боди и корема ми явно ги е повдигал и съм се протрила. Ама съм се протрила звеерски, едва ходя, вкъщи съм с боксерките на мъжът ми. КАКВО мога да си взема, за да облекча болката? С вагизан крем дали би имало ефект?

ПС: Подарявам бодита 🫠  Шегата настрана, внимавайте с такива дрехи и по-добре не си го причинявайте 😁

# 485
  • София
Момичета, по повод морето все повече се разколебавам. След случката със взривения язовир в Украйна, нещата никак не вървят на добре.
https://www.novinite.bg/articles/236835/Bez-plaj-na-Cherno-more- … enata-VEC-Kahovka
Днес говорих с АГ-то. Очаквано нямаше окуражаване за топене ни в морето, ни в басейна. За сметка на това ми препоръча умерена физическа активност като разходки/ или йога/ пилатес.
Какво да се прави - морето е твърде вероятно да разнася отрови, жегата е противопоказна и ще ни избие слънцето по лицата като на петнисти хиени...остава планината, но там трябва да се намери удобна леглова база и да няма друсане по пътя.
За раждането смятам, че медицинските показания си накланят в една или друга посока. Но и по избор да е, секциото с местна упойка като че ли за мен си остава по-доброто решение като на нераждала до сега. За кърмене - бих се опитала и бих кърмила, ако е възможно. Но нямам намерение да поставям рекорди - ще почна да си го захранвам на 4 месеца, после лека-полека ще го отбия.
Карена - пускай си направо болничен и ги уведомявай заедно с епикризата за бременност. Да се оправят. В такъв момент трябва да си егоист, защото никой няма да помисли по-добре за теб и за детето ти от теб самата и близките ти.
Жирафче, супер е, че си имаме професионален консултант по кърмене. Изобщо като разнообразие и обмяна на опит, нашата групичка си е уау отвсякъде 👍🏻😃

# 486
  • София
Джаки, Цикатридина спрей.

# 487
Аз мога да дам съвет за кърменето. С първото, което се роди секцио по спешност, кърменето тръгна трудно, защото беше 7 дни в неонтологията и се налагаше да се цедя, за да има някаква кърма. Нещата много трудно се пилучаваха, когато не си сучи самото дете. После мъките продължиха и у дома няколко седмици. После моя позната ми каза за силиконови зърна, получиха се от раз нещата. Детето започна да суче, но само с тях. Причината беше, че беше захранен чрез шише и си търси гумата.

# 488
  • Somewhere beyond the moon and stars
ЛейдиРоуз,
Благодаря ти! Определено ще пропуснем българското черноморие тази година!

# 489
Здравейте, момичета,
Голяма забава е това с имената, засега отказвам да мисля, ще чакам самО да си дойде името.

Да ви питам, имали ли сте афти в устата и как сте се справили? Мислех, че съм се захапала, но не минава вече 3 ден. Допускам, че е от слаб имунитет, но нещо не смея да взимам, каквото и да било, без да се консултирам, а часът ми е след 2 седмици. Та, нещо безобидно и същевременно ефикасно да препоръчате?

Намажи афтата със сода. Гадничко е, но действа безотказано и е ок за бременни.

Лейди Роуз, на 4 месеца е малко рано за захранване да знаеш. За раждането е добре да сме с отворено съзнание за всички опции, за да няма накрая разочарование от неизпълнени очаквания. Аз до последно се очакваше да съм си естествено предния път, но се наложи секцио по медицински причини. Винаги съществува тази опция и трябва да сме си с едно наум за нея, че иначе доста жени изпадат дори в тежки депресии от това, че не са родили според собствения си план. Най-важното е накрая и бебето, и майката да са добре.

Последна редакция: ср, 14 юни 2023, 23:02 от Bobby_g

# 490
Аз толкова се стресирах в 1вия триместър, че си забравих страха от раждането, дори да ви кажа нямам никакви очаквания какво и как ще бъде, дали нормално или секцио, само да сме живи и здрави и двамата за мен няма значение. Но имам и аз познати в нервни кризи изпадаха, че се налага секцио :/

# 491
  • Бургас
Изписали сте цели 90 съобщения от последното ми влизане Simple Smile
Да се похваля, мина днес ФМ, утре съм на още една ФМ при друг доктор. Всичко си е на място и е наред, много съм доволна, така да се каже камък ми падна от сърцето. Засега предположението за пол е за девойка Simple Smile Единствено каза, че плацентата е ниско и покрива цервикалния канал, както и че имало леко отлепяне и хематом, да продължа утрогестана още 2 седмици допълнително. Пак никакъв секс, повече почивки и лека физическа активност само.

Гледам сте обсъдили кърменето. С малката много трудно се получи кърменето в началото, че бях със запушени канали и вдлъбнати зърна, в болницата ми биха окситоцин да се отпушат каналите, но без резултат. Накрая се страхуваха от мастит и искаха да ме цепят. Но се прибрахме в къщи с бившия и той започна да смуче за да отпуши каналите и се получи. Само дето малката в болницата беше само на АМ защото със запушени канали не й пускаше нищо и тя протестираше и не искаше въобще да засуче. При всяко кърмене първо я мъчих на гърда със силиконовите зърна, като се изнервеше вече много дохранвах с ам. Малко по малко се случиха нещата с много упоритост от моя страна и до края на първия месец бяхме махнали ам и беше изцяло на кърмене на поискване. От тогава нататък стана пристрастено кърмаче. Накрая малко насилствено с баща й я отказахме малко преди да навърши 2г, защото трябваше да се връщам на работа. Искам да кажа, че с кърменето ми беше супер удобно, навсякъде съм кърмила, хич не мисля за манджи, за млека и тн. Сега ще направя всичко възможно отново да успеем. А и си е бюджетно, каквото и да си говорим. През толкова и други перипетии минах с кърменето, правих в началото консултации с консултанти по кърмене от ла лече лигата, ходих няколко пъти на техни срещи, доста неща научих. Така и не изкарах сертификат за консултант, но им бях писала като решат да направят курс в Бургас да ме имат в предвид. Та, можете да разчитате и на мен за съвети при нужда. А за бургаските мами и консултации на живо Simple Smile

За раждането ще разказвам някой друг път да не стресираме първескините Simple Smile

# 492
Момичета, като чета какви неща пишете за кърменето, много мъчно ми става. Sad те и в болниците дават грешни съвети, и педиатрите и те... за съжаление от лактация разбират само консултантите по кърмене. То затова НАПК организират и обучения за медицински лица, че това е супер важно, но докато се популяризира идеята, ще мине време... Sad
Това, че ваши приятелки/майки/баби не са успели да кърмят, не означава, че и вие няма да успеете! Препоръчвам на тези от вас, които имат желание да кърмят, да си вземете книгата "Всичко за кърменето" на Хедра, там има наистина цялата информация, която ви е необходима за успешен старт на това приключение! А аз ще съм винаги насреща да отговарям на въпроси, когато дойде времето ❤
Относно раждането, аз имах 2 раждания - мечта. Родих и двата пъти без епидурални, без окситоцин, напълно естествено недирижирано раждане. Родих 4 килограмови мъже без никакви разкъсвания! Вторият особено излезе толкова бързо, с 3 напъна, 20 минути алед като прекрачих прага на болницата с 9 см разкритие 😂 Имахме големи планове да родя във вода, почнаха да пълнят басейна, но младежът имаше други планове и въобще не го дочака този басейн, излезе си 😂 Чувствах се толкова добре след раждането, че ми предложиха да ме изпишат на 2-рия ден, вместо на третия, просто нямаше причина да ме държат, аз си го кърмех, оправях се отлично с него вече като ми е второ и знам какво правя, бях в топ форма все едно не съм раждала... абе на всеки пожелавам такова леко раждане, наистина!
Баткото ме поизмъчи, че нещо имах контракции а не правех разкритие, наложи се да ми спукат мехура, за да почна пак да напредвам (стоях 6 часа на 7 см без напредък), и след това влязох под душа и там нещата вече напреднаха бързо и скоро след това се роди първото ми момченце. ❤ При всички случаи си спомням с усмивка и за двете раждания, имах отложено клампиране на пъпната връв и с двамата, първи контакт (слагат го веднага на гърдите ми и се гушкаме поне 15 минути, докато се роди плацентата или повече), сложих ги на гърда още тогава, докато си бяха с пъпната връв и преди да се роди плацентата, абе всичко беше мечта, наистина нямам търпение за третото раждане и се моля да бъде толкова хубаво като първите две и то!
Ако питате къде е възможна тази идилия - в акушерски кабинет La Vita Nova към болница Свети Лазар, с Олга Дукат 😊

# 493
Момичета, да ви кажа какво стана днес с шефа. Нали знае, търси ми заместник и едно момче дойде на интервю и евентуално ще почне. Като си тръгна момчето, шефа ми каза, ама ти като го обучиш ще останеш в офиса да работиш нали? И аз бях в шок, а му казах, че искам да излизам в болничен направо..
Отказах му, но имам чувството,  че не ме разбра или се направи и сега ще настоява да остана в офиса, а седнала не мога да стоя по цял ден... много ми стана криво

Много безчовечни хора има. Гледа си интереса а насреща му стои човек ама той нехае. Въобще не му се вързвай, казвай му още днес, че излизаш в болничен, занеси документ за бременност и болничен и ги оставяй, ще се оправят. Като се прави на ударен за толкова важно нещо като човешки живот да си бере гайлето сега. ей завират ми л....та като разбера за такива тарикати егоисти !

# 494
Наистина раждания мечта, пожелавам и третото така, жирафче, калто и на всички в групата.

Аз също съм избрала Св.Лазар, но не Ла вита нова опцията, а друга лекарка там и силно се надявам да имам възможността за отложено клампиране, пръв контакт и шанс за засукване веднага... 🤞 Но не бързам, нека спокойно си мине времето до декември, че имам много да се подготвям още Grinning

Общи условия

Активация на акаунт