Отговори
# 465
За морето и аз бях ядосана на таткото, че отказва да отидем, но като започна да мисля трезво е прав. Разкарване на инжекции, става ми лошо от въздуха, белите от малко стават, липса на читави лекари, като вкараме и кучето в условията .. Да ти се отще.

Но го накарах на запис да обещае най-церемонно, че живот и здраве догодина ако всичко е наред, ще отидем с бебето на море и да няма никакви оправдания! Grinning

Аз днес за пръв път съм станала със задника нагоре - всички и всичко ме дразни..на работа направо искам да ги избия всички, дори дишането на някои хора ме дразни. А попринцип съм много хрисим човек, дано утре да ми е минало, че не е яко..

# 466
За раждането - два пъти раждах нормално и много се надявам живот и здраве и сега да имам този късмет. За кърменето - дъщеричката си успях да я кърмя само 2-3 месеца с много мъки, иначе исках ужасно много, но не се получиха нещата. Сега пак ми се иска да кърмя, но този път съм решила, че няма да е на всяка цена. Ако стане, стане, като не - здраве да е.

Иначе днес бях на ЖК. Докторката ми измери шийката с вагинален ехограф и за сега е 35-36 мм, но е започнала да се отваря. Изписа ми вагинално прогестерон и на 22 юни ще ме приемат в болницата за серклаж.
Освен това ми изписа профилактично нош-па 2 по 1т. и магнезий, защото и казах че от време на време вечер ме боли корема, главно като се преуморя. Та тя реши да се подсигури.
Да попитам тези от вас, които пият магнезий, от колко мг пиете? На мен ми изписаха Магне Доро 500 мг, но в аптеката казаха, че такъв няма и ми дадоха 250 мг. Rolling Eyes

Аз приемам този Магнерот от 500мг 3х2т първите 10 дни и след това 30д 2х2 ще пия.
По-скоро те са нямали, а не че няма.

# 467
И аз пия от на Диор магнерота от положителен тест 2х1 и но шпа макс 2х1. Ако са по-силни болките взимам папаверин вместо но шпа.
Валерита,дано се затвори час по-скоро,но от няколко дни чета за серклажа(и мен ме очаква) и вече съм на мнение,че е едно допълнително спокойствие той и бих си го поискала даже.

# 468

Аз това пия ...по едно на ден ...
АГ каза, че ми е достатъчно, но като гледам на вас какви дози са ви изписали започвам да се чудя 🤔

# 469
На кутиите пише всичко, всяка марка е с различна лъжичка, грамаж и тн. Спокойно, ако се стигне до там, ще се справиш лесно Simple Smile
Можеш от любопитство да идеш до някой магазин и да разгледаш гърбовете на кутиите АМ Simple Smile

Аз имам може би тъп въпрос, ама ако не стане това с кърменето, колко АМ се дава примерно за ден/седмица или за колко време стига 1 опаковка... просто нямам идея и няма и кого да питам, понеже всичките ми приятелки кърмеха до последно..

За кърменето и АМ... За мен беше стрес да кърмя, за това само се цедях (което беше допълнителен стрес) и дохранвах с АМ. После се оказа, че имам трета жлеза (намира се в района на подмишницата), която няма как да бъде изпразнена, а ако продължавам с кърмата, може да си докарам сериозни проблеми, та спрях.
Дори и да нямах този проблем, си бях решила да спра с кърмата, не е за мен. Детето си е живо и здраво, без значение, че е яло АМ до 11 месечна възраст.
Сега дори не си помислям за кърмене 🫣.

За раждането..
(мое мнение от мое преживяване. Първескините особено, не се влияйте по написаното, всеки човек и всеки организъм е различен)

бях много "надъхана" (накарана почти на сила с манипулации и "никаква майка няма да си ако си секцио" , от хората около мен) да раждам "нормално".. оказа се, че ще колабирам от непоносимост към болката .. та родих секцио с пълна упойка .. и бях тотал щета след като се събудих.
 Контракциите за начало на "нормално" преживях, но след 4 часа, бях толкова зле че не можеха да ме накарат да спра да треперя, за да ми сложат упойка в гръбнака, та за това бях с пълна упойка (2ра в живота ми),  след която се събудх в адски болки и мъки, продължаващи през целия ден след раждането (както казах нисък праг на болка).
Та дума да не става за "нормално" раждане при мен 🫣

Разбира се имам и познати , които родиха лесно, без упойки, без шевове, едната описа раждането като "ако знаех, че е толкова лесно, щях да съм родила още преди 3г"..

Желая на всички леко раждане и сами да решавате как да родите и дали да кърмите.
Каквото и да изберете, повече или по-малко майки няма да станете.
В крайна сметка, целта е детето да е живо, здраво и нахранено, а мама да е щастлива, че дребосъците много ни усещат настроенията.

# 470
Момичета, здравейте! Тази седмица по случайност ме гледаха две АГ и двете видяха контракции. И аз усещам тежест и болки. И двете казаха, че е рано за магнезий - 14гс. Не са казали нищо за шийката, чудя се може ли да се измери с коремен ехограф? Казаха, че е нормално, да пия нош па и толкова. А много не мога да почивам, защото с 3 годишно, което в момента не е на градина е просто невъзможно. Та.. малко ми е притеснено.
За кърменето, при мен беше голям зор, но до година и нещо го кърми, изобщо не съм давала АМ. Но като знам какво ми костваше,  не съм убедена, че пак бих си го причинила.

# 471
При мен магнезия е изписан заради силни крампи в прасците и бодежи в сърцето, ако мога да го нарека така.
И аз мисля,че моята доза е доста при положение,че съм 11+4 , но да кажем, че вярвам на АГ , а вече на 21 на феталната , когато сменя АГ и се запиша на ЖЛ алелуя , ще попитам за него. Като гледам при повечето е за контакции и болки. Аз последната седмица нямам и не пия дори но шпа , за разлика от последния месец , в който изпуках сигурно 4 кутийки..

# 472
Аз от 13 след ФМ започнах магнезий заради болки в кръста, така че консултирай се за второ мнение ако твоята АГ не изписва магнезий

# 473
Здравейте, момичета,
Голяма забава е това с имената, засега отказвам да мисля, ще чакам самО да си дойде името.

Да ви питам, имали ли сте афти в устата и как сте се справили? Мислех, че съм се захапала, но не минава вече 3 ден. Допускам, че е от слаб имунитет, но нещо не смея да взимам, каквото и да било, без да се консултирам, а часът ми е след 2 седмици. Та, нещо безобидно и същевременно ефикасно да препоръчате?

# 474
  • София
Клеева тинктура върху афтите мен ми помага веднага. На клечка за уши капваш преди лягане.

# 475
Момичета, да ви кажа какво стана днес с шефа. Нали знае, търси ми заместник и едно момче дойде на интервю и евентуално ще почне. Като си тръгна момчето, шефа ми каза, ама ти като го обучиш ще останеш в офиса да работиш нали? И аз бях в шок, а му казах, че искам да излизам в болничен направо..
Отказах му, но имам чувството,  че не ме разбра или се направи и сега ще настоява да остана в офиса, а седнала не мога да стоя по цял ден... много ми стана криво

# 476
Момичета, да ви кажа какво стана днес с шефа. Нали знае, търси ми заместник и едно момче дойде на интервю и евентуално ще почне. Като си тръгна момчето, шефа ми каза, ама ти като го обучиш ще останеш в офиса да работиш нали? И аз бях в шок, а му казах, че искам да излизам в болничен направо..
Отказах му, но имам чувството,  че не ме разбра или се направи и сега ще настоява да остана в офиса, а седнала не мога да стоя по цял ден... много ми стана криво

Колко време имаш стаж в тази фирма, няма как да те задължи да седиш, говори отново с него ако трябва и му обясни как стоят нещата , максимум няколко дни само да го въведеш в работата и до там.

# 477

Колко време имаш стаж в тази фирма, няма как да те задължи да седиш, говори отново с него ако трябва и му обясни как стоят нещата , максимум няколко дни само да го въведеш в работата и до там.

2години...

# 478
Отивай в човешки ресурси с медицински документ, че си бременна (за да си подсигуриш, че няма да те уволни преждевременно или нещо да се заяде). След което като си пуснеш болничния никой и нищо не може да те задължи да останеш. Не мисли за чуждите тревоги. Трябва да знаят, че предстоят такива периоди и все някога ще ги има. Не всеки е длъжен да работи до 7-ия месец, не всеки и може. Те ще се оправят, важното е на теб да ги е добре!

# 479
Аз пък ще ходя на море, това ме крепи в дъждовното лято, иначе съвсем ще се депресирам покрай постоянната умора и други симптоми 😅

Общи условия

Активация на акаунт