Отговори
# 450
Разглеждам сега сайтовете и видях ,че в Хиполенд има 22 процента намаление на количките , ако някой си е набелязал количка и дебне, да знаете 😉

То има яко намаления сега юни месец, ама силно се надявам, че и наесен ще има, защото на мен лично ми е рано ...
Четох темите с количките / много е страшно там/, опитвам се да съм разумна, въпреки многото изкушения в розово, та мисля да ползвам назаем количка за зимата и напролет да си купя хубава лятна... по този повод какво мислите за Киндеркрафт? Гледах и Изиуокър, ама цената нещо ме фрапира...

# 451
Аз знам, че също подлежа на линчуване, но като първескиня, която видя какво психологическо и физическо мъчение бе за моите родили приятелки кърменето, смятам, че ще си го спестя. Бих опитала, но не и с цената на всичко Simple Smile

# 452
Аз знам, че също подлежа на линчуване, но като първескиня, която видя какво психологическо и физическо мъчение бе за моите родили приятелки кърменето, смятам, че ще си го спестя. Бих опитала, но не и с цената на всичко Simple Smile

Абсолютно. Всеки ще ти даде съвет от неговата камбанария.
Определено бих предпоръчала консултант, понеже ти може да се откажеш, защото примерно близките ти казват така или имат лош опит или нещо малко може да се направи и процеса да е по-лек.

Но темата с кърменето е нещо като темата с нормално раждане и секцио. Всеки си има мнение, което не значи, че ще е най-доброто за теб Simple Smile

# 453
Със сигурност ще се срещна с консултант, като наближи момента, но то не е до това което са казвали само, а и мои лични наблюдения как сме на кафе например и бебето ги хапе, дърпа, кървища текът, нея я боли. После поотраснаха децата след 2г. ходи дърпа на майка си блузата навън иска да суче, надявам се консултантите да ми обяснят когато стане време, защото наистина съм в ужас от това което съм виждала 😁

# 454
Както казва една моя позната " ти щом си секцио по твое желание и не кърмиш си много анти майка"
Аз пък съм на мнение,че всеки има право на избор. Аз лично живот и здраве искам да родя секцио и ако не се случва нормално с кърменето,нямам или детето не наддава изобщо няма да се свеня да му дам АМ.
Та за моята позната ще съм анти майка 🤣
Още повече както сме с момченце , живот и здраве , нямам намерение да ходи да ме дърпя на ляво и дясно , като стане голямо. За мен всичко трябва да си има граница и да се случва с време. Една позната кърми сина си и е на 3 и половина .. той върви и я дърпа постоянно "дай"

# 455
Аз не мисля, че майка те прави само как ще родиш или дали ще кърмиш.🙂 На мен ми се иска да родя естествено, защото си мисля, че евентуално възстановяването ще е по-бързо. За кърменето съм За, но не на всяка цена и например няколко месеца. Не мога да си представя, че "бебето" вече прави стъпки и казва думички, а аз още ще го кърмя. Едно момиченце при мен има братче на две години и майката го вземаше след като е обядвал и го кърмеше. Обаче си е нейното дете. Аз мисля, че и като майка съм човек и имам право на свобода и да излизам понякога без детето, а баща му да му дава АМ.

# 456
  • Свищов
За раждането - два пъти раждах нормално и много се надявам живот и здраве и сега да имам този късмет. За кърменето - дъщеричката си успях да я кърмя само 2-3 месеца с много мъки, иначе исках ужасно много, но не се получиха нещата. Сега пак ми се иска да кърмя, но този път съм решила, че няма да е на всяка цена. Ако стане, стане, като не - здраве да е.

Иначе днес бях на ЖК. Докторката ми измери шийката с вагинален ехограф и за сега е 35-36 мм, но е започнала да се отваря. Изписа ми вагинално прогестерон и на 22 юни ще ме приемат в болницата за серклаж.
Освен това ми изписа профилактично нош-па 2 по 1т. и магнезий, защото и казах че от време на време вечер ме боли корема, главно като се преуморя. Та тя реши да се подсигури.
Да попитам тези от вас, които пият магнезий, от колко мг пиете? На мен ми изписаха Магне Доро 500 мг, но в аптеката казаха, че такъв няма и ми дадоха 250 мг. Rolling Eyes

# 457
  • София
О не бива да съдим, аз имам приятелки кърмили до над 2+ г , ако са си ок така, така да си правят, стига да не ми го налагат на мен. Кърменето не е панацея, не е светия грал, за някои жени е приятно, за други не.

Моята откачена душа току-що мина един УЗ, снаха ми беше в ДКЦ-то до нас и го гледа на УЗ, добре си е човека, плува си, маха ни с ръка хаха.

Ивето до 3000 мг съм пила магнезий. Их, от къде се отваря? Конус ли е или отвън? Вземи и колаген да пиеш, една приятелка се спаси от серклаж благодарение на колаген и яко лежане за 2 седмици, има шанс да я възстановиш с терапия.

# 458
Аз пия Магнерич 500, като го свърша може и магнерот ми каза лекарката 2х1 за сега поне Simple Smile

# 459
Аз имам може би тъп въпрос, ама ако не стане това с кърменето, колко АМ се дава примерно за ден/седмица или за колко време стига 1 опаковка... просто нямам идея и няма и кого да питам, понеже всичките ми приятелки кърмеха до последно..

# 460
  • Свищов
О не бива да съдим, аз имам приятелки кърмили до над 2+ г , ако са си ок така, така да си правят, стига да не ми го налагат на мен. Кърменето не е панацея, не е светия грал, за някои жени е приятно, за други не.

Моята откачена душа току-що мина един УЗ, снаха ми беше в ДКЦ-то до нас и го гледа на УЗ, добре си е човека, плува си, маха ни с ръка хаха.

Ивето до 3000 мг съм пила магнезий. Их, от къде се отваря? Конус ли е или отвън? Вземи и колаген да пиеш, една приятелка се спаси от серклаж благодарение на колаген и яко лежане за 2 седмици, има шанс да я възстановиш с терапия.

Колаген пия отдавна и не съм спирала, но не ми се рискува без серклаж. Предишните две бременности пак бях със серклаж, така че и сега ще ми е по-спокойно.

О забравих да се оплача обаче, като едно малко дете, кое най-много ме разстрой. Забраниха ми морето или по точно къпането в БГ морето, като питах за Гърция само дето не ме набиха. Като цяло май не им се понрави къпаето и многото пътуване. А аз съм си морско чедо и това да не ходя на плаж цяло лято за мен е меко казано наказание. Но пак измислих вариант, ще ходя по 1 час сутрин в 8 часа и ще влизам до коляно Grin

# 461
Наистина майката много бързо се адаптира и приспособява към ситуацията с новородено. Радвам се, че в някои болници показват основните нещата. В тази, която раждах дъщеря си, макар и частна, нищо не ми показваха. Тупнаха ми я и се чудех какво ще я правя като се събуди. Е, бързо минава това чудене 🤣 Кърмех я 1 год и 3 месеца. Видях само ползи от кърменето, но и тогава и сега за мен максимума е до 1 год и половина. И тогава се шегувах, че това разбиращо дете, което в моят случай вече и говореше много яде с нас кюфтета на масата, пък после да идва да ми надига блузата да суче. Слава Богу сама се отби без драми.
Има нещо, което и преди и сега така и не успях да приема. Много ми е странно като ви изместват термина. Терминът си е един и той е по МЦ. Дали върви по-голямо бебето или по-малко няма общо с неговото развитие. А и не всички се раждат по калъп. Едни са 47 см, други 53, едни са 3 кг, други 4.

# 462
Аз имам може би тъп въпрос, ама ако не стане това с кърменето, колко АМ се дава примерно за ден/седмица или за колко време стига 1 опаковка... просто нямам идея и няма и кого да питам, понеже всичките ми приятелки кърмеха до последно..

АМто си върви бързо и спор няма, че е скъпо. Особено като се започнат по 5,6,7 лъжици на хранене свършва неусетно. Но е до време. Аз захраних Калоян на 5м и постепенно въведох закуска, обяд и следобедна. На 7м го записах на кухня и сега яде мляко само за вечеря. Иначе за по колко на хранене, относително е колко хапва, през колко часа, има ли нощно хранене, а и количеството се вдига първо на седмица после според детето. Моето винаги е хапвало повечко от описаното.

# 463
  • София
Карена има си мл и брой лъжици на кутията според възрастта, така че се не бой.

Ивето аз отказвам Гърция, Сори ама едно че е много път ми на Халкидики най близката болница е в Полигирос, ходили сме в нея и е доста допотопна, та не ни се рискува. Със серклаж хептен не е а влизане в никакво море , всичко се закача на конеца и от там бели. И аз страдам а водица, миналата година на едното море бях след кюретаж на другото в цикъл! Пукнах и с тампон влизах, аз без море не съм човек, та те разбирам

# 464
И мен ме боли за водата, като една бургаска чайка, но тази година без, след всички истерии, бактерии и сие, предпочитам да ми е спокойно. Това до коленете е като само главичката, по-добре  без него 🤣🤣🤣

Общи условия

Активация на акаунт