тъмни петна в стъфките на краката

• 704
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте , да ви попитам как мога да премахна тъмни петна от горната сгъфка на краката - в бикини зоната.
Преди нямаше такива тъмни петна . Възможно ли е да ги премахна с някакви компреси или мазила .
Моля препоръчайте ми нещо . Много ми е грозно и не знам как да ги понамаля поне .  По принцип тая зона ми е много чувствителна след бръснене .

# 1
  • Sunshine state
Обърнете се към дерматолог да предпише някакъв избелващ крем. Преди време махах тъмно петънце от носа с хидрокинонов крем и изчезна напълно. Не е препоръчително обаче да се прави лятото, понеже кожата става фоточувствителна от него.
Относно бръсненето - помислете сериозно за лазер. Аз така си реших проблема.

Последна редакция: пт, 09 юни 2023, 15:28 от Pupitka

# 2
Тези пета са напълно нормални и се появяват с годините от триене на кожата и много други фактори.
Не всеки има парички за лазер, но мога да препоръчам изпитано Glycolic Acid 7% Toning Solution. Слага се вечер след душ, обилно с памуче, без измиване. Става дори и за подмишници. При мен ефекта беше след около 4 седмици редовно ползване.

https://theordinary.com/en-us/glycolic-acid-7-toning-solution-ex … iator-100418.html

# 3
Тези пета са напълно нормални и се появяват с годините от триене на кожата и много други фактори.
Не всеки има парички за лазер, но мога да препоръчам изпитано Glycolic Acid 7% Toning Solution. Слага се вечер след душ, обилно с памуче, без измиване. Става дори и за подмишници. При мен ефекта беше след около 4 седмици редовно ползване.

https://theordinary.com/en-us/glycolic-acid-7-toning-solution-ex … iator-100418.html

Ами миналата година не ми беше толкова тъмна кожата там . Нямам идея как се е получило . Мисля, че се получава от бръсненето . Бръсна се с дамска пяна и дамско бикче от розовите . Обаче ме е срам да се покажа така пред приятеля ми , а и на мен ми е грозно .
ПС ; Благодаря за предложението !!

# 4
Трябва да си направите изследване на инсулина и на кръвната захар.
Тъмните петна по сгъвките е признак за инсулинова резистентност.

След това дерматолог - да отхвърли микоза и да ви изпише избелващ гел. 

Общи условия

Активация на акаунт