ЮЛИ 2023 щастие ще ни дари, бебчета сладки чакаме да се родят!

• 49 236
  • 710
  •   1
Отговори
# 135
аз се мажа с олио против стрии по 2 пъти на ден от момента в който разбрах че съм бременна

# 136
  • София
Аз като миналия път нямам стрии за щастие, с каката ми се появи една единствена преди да родя точно. От пазара ми остана само бепантен и джинджира и препарат за пране и почвам да пера, от вчера съм в 36г.с. и ми става все по-трудно всичко . Не съм се заринала с дрехи този път, ще купувам в движение, купих и комплект за изписване но ми се струва адски голям, него ще пусна на висока температура дано се свие малко . От снощи ме мъчи една мисъл тъй като спрях да пия магнезия - с това напъване при раждането ще мога ли да си стъпя на краката от крампи ?! Ама това да ми е проблема ...

# 137
Магента, вземи си магнезиев гел и мажи. Много помага за крампите!

Аз също нямам стрии и с тази бременност, мажа се редовно с олиото на Юсерин за стрии, супер добре ми действа на кожата, особено на фона на всякакви други пробвани мазила от типа на Елансил и Авен за АД. Но отделно пия колаген, което според мен много ми помогна този път. Значително по—добре понесох възпаленията на гърба и болките, кожата и косата са доста добре.. ноктите растат бързо, макар да са си все така кекави.

Ние почваме обратното броене до секциото и вече ме присвива яко под лъжичката:(

# 138
  • Варна
Алоето си е вълшебно. И пъпки мажа с него, и на детето рани. Нямам вече домашно и си купувам 99% готово.
Sunlight, кога да стискаме палци?

# 139
Днеска са ме налегнали едни мисли благодарение на глюкомера... Направо се сринах емоционално. Каква е вероятността да ме оставят до термин да бременея с гестационен диабет и да ми се размине секциото?

Да изясня - Нямам нищо против секциото и няма нищо лошо в него. Просто съм с мега страх от операции (най-вече упойката, че ще се окажа алергична или че няма да се събудя след това) и имам спомени майка ми какво ми е разказвала за възстановяването. И не ми се иска 24ч да седя без бебето, искам си го възможно най-скоро при мен.

Последните две седмици бяха тежки - бях болна, режима за гестационния не през прозореца, а направо в черна дупка отиде. Нарочно не бях мерила тогава, за да не се стряскам допълнително. На кръвните в лабораторията миналата седмица на гладно 4.6 измери. Вкъщи на гладно също ок стойности, но сега 1ч след хранене за първи път меря 8. Заседях се и заради контракциите. Реших, че не ми се рискува преждевременно раждане да стане защото някои дни е контракция след контракция. Обаче май автогол си вкарах...

В 34г.с. съм... на 30.06 на преглед при АГ чак и след това имам последен даден час за 07.07 ...

# 140
На мен кокосовото масло не ми помогна - започнах го от третия месец, но все пак си ми излязоха стрии.. за това все пак реших да споделя за откритието си Simple Smile Може с готов гел да излезе по-евтино, но 100% няма да е толкова чист продукта, както ако си го откъснеш ти Simple Smile

# 141
Ако бебето не наддава твърде много не се налага секцио при ГД. АГ също не ми е казвал едното да е предпоставка за другото, ако е контролиран. Четох доста международни препоръки кога се налага секцио и ГД не е сред тях.

8 единици на глюкомер 1ч след хранене не е много. Реалната захар сигурно е 7,2-7,4. Проблема е със системното натоварване, а не при изключения. Аз лежа от 2 месеца и половина и не ми повлия на ГД. Не го мисли, хапвай здравословно и почивай при нужда.

Днеска са ме налегнали едни мисли благодарение на глюкомера... Направо се сринах емоционално. Каква е вероятността да ме оставят до термин да бременея с гестационен диабет и да ми се размине секциото?

Да изясня - Нямам нищо против секциото и няма нищо лошо в него. Просто съм с мега страх от операции (най-вече упойката, че ще се окажа алергична или че няма да се събудя след това) и имам спомени майка ми какво ми е разказвала за възстановяването. И не ми се иска 24ч да седя без бебето, искам си го възможно най-скоро при мен.

Последните две седмици бяха тежки - бях болна, режима за гестационния не през прозореца, а направо в черна дупка отиде. Нарочно не бях мерила тогава, за да не се стряскам допълнително. На кръвните в лабораторията миналата седмица на гладно 4.6 измери. Вкъщи на гладно също ок стойности, но сега 1ч след хранене за първи път меря 8. Заседях се и заради контракциите. Реших, че не ми се рискува преждевременно раждане да стане защото някои дни е контракция след контракция. Обаче май автогол си вкарах...

В 34г.с. съм... на 30.06 на преглед при АГ чак и след това имам последен даден час за 07.07 ...

# 142
Диди, следващия петък, ако не превари Simple Smile

# 143
Ще изпилзвате ли омекотител при прането на дрехите?

# 144
Не. Чувала съм, че не е препоръчително поне през първите 6м.

# 145
На мен кокосовото масло не ми помогна - започнах го от третия месец, но все пак си ми излязоха стрии.. за това все пак реших да споделя за откритието си Simple Smile Може с готов гел да излезе по-евтино, но 100% няма да е толкова чист продукта, както ако си го откъснеш ти Simple Smile
Според мен всичко е индивидуално. Зависи от кожата ти, ако не си склонна няма да имаш, ако си предразположена с каквото и да се цапаш, все тая. Аз се мажа с кокосово, ама от дъжд на вятър и за момента не съм забелязала и една стрия, поне на корема, за другите части не мога да кажа, не ги виждам добре Joy. Струва ми се, че всичко е направено да ни подлъгват и да си даваме парите за едната надежда.

# 146
  • София
За стриите, и аз се мажа от дъжд на вятър с някакво масло ама много ме мързи да се мацам с каквото и да е по тялото по принцип 😀и аз за сега нямам стрии, в 33+3 г.с. Съм, ще видим да не избият като родя…
Имате ли впечатление за този продукт на Мустела? Четох че се използва при смяна на памперс с памучен тампон, особено подходящ след акане ако не можем да измием дупето, интересува ме някой дали го е използвал преди?

# 147
Абсолютно ненужно. Все пак искаме да не алергизираме бебето с  допълнителни аромати и химията, която остава по материята.
Двойно изплакване и прах с кислородни избелители е напълно достатъчно.

# 148
С първото бебе ползвах. Много добре се отразяваше особено като беше тръгнало подсичане.

За стриите, и аз се мажа от дъжд на вятър с някакво масло ама много ме мързи да се мацам с каквото и да е по тялото по принцип 😀и аз за сега нямам стрии, в 33+3 г.с. Съм, ще видим да не избият като родя…
Имате ли впечатление за този продукт на Мустела? Четох че се използва при смяна на памперс с памучен тампон, особено подходящ след акане ако не можем да измием дупето, интересува ме някой дали го е използвал преди?

Миналата седмица беше 2.200 според измерването, 33г.с. тогава. Не помня първото бебе в тази седмица колко беше, обаче като се има в предвид, че последните седмици правят голямото качване... На 30.06 ще видя. Много искам този път да размина и системи и пак секциото. Само нерви и тревоги направо...

Ако бебето не наддава твърде много не се налага секцио при ГД. АГ също не ми е казвал едното да е предпоставка за другото, ако е контролиран. Четох доста международни препоръки кога се налага секцио и ГД не е сред тях.

8 единици на глюкомер 1ч след хранене не е много. Реалната захар сигурно е 7,2-7,4. Проблема е със системното натоварване, а не при изключения. Аз лежа от 2 месеца и половина и не ми повлия на ГД. Не го мисли, хапвай здравословно и почивай при нужда.

# 149
  • София
Mintymohito , а този линимент има ли нужда от почистване предварително с мокри кърпи или замества изцяло и това?

Общи условия

Активация на акаунт