ЮЛИ 2023 щастие ще ни дари, бебчета сладки чакаме да се родят!

• 46 839
  • 710
  •   1
Отговори
# 390
  • Wonderland
То аз в нашата тоалетна хич и няма да видя ако падне нещо. Ама доколкото знам тапата като падне може да минат дни преди нещо да се случи.
Рапунцел, мятай пробиотици и вагинално и орално. За орално мога да препоръчам про10биотик.

Аз имам една кутийка Бактохелт, която бях започнала. Дадоха ми Макмирор вагинални & антибиотик след стерилната урина. Страхотен тайминг, под 2 седмици преди секциото 😮💨

# 391
Снощи като заподозрях тапата да видите как набързо си стегнах багажа за родилното Joy Имам още някои дреболийки да добавя, но ако се наложи сега да тръгна поне имам заготовка. То се оказа фалшива тревога, дори и да е било някаква част от тапата от тогава си имам само дежурния бял секрет. Със сестра ми като си говорихме тя каза, че седмица-две преди да роди е имала точно такъв бял секрет и нещо подобно на тапа да пада на малки парченца. Според нейната акушерка тогава това било съвсем нормално за последните седмици от бременността.

Иначе за пробиотика аз горещо препоръчвам и без да имате проблеми да си вземете да пиете до раждането + няколко месеца след това. И за вас добре, и за бебето също - може да помогне при евентуални колики. Пък и за редовен стомах особено първото изхождане след раждането знаете, че е важно. Като заговорих за изхождане, разбрах, че там където ще раждам клизмата трябва да си я направя сама. Понеже никога не съм правила ако някой има опит нека сподели - тегаво ли е с големия корем? Малко ме притеснява чисто технически как ще си я сложа предвид че бръсненето долу е ужасно трудно (да живее кола маската).

# 392
Момичета, здравейте. Искам да се оплача, че нещо вече ме хващат лудите 😀
Терминът ми е на 3ти юли, а до този момент никакви сигнали за скорошно раждане 😭 нито контракции, нито тапи, абсолютно нищо… всички около мен родиха бебетата си в по-ранни седмици, само аз останах да си чакам ден за ден. Това чакане цял месец за великия момент почна да ме отчайва… някой чувствал ли се е по подобен начин? Все си мислех, че по това време вече ще съм родила   ..

# 393
Аз съм със същия термин и абсолютно същата ситуация. Имах същите очаквания, че ще родя по-рано, но след като се залежах на 8 юни надеждите ми се изпариха... какво да се прави, изнервящо е, всяка сутрин се будя разочарована, че не е тръгнало, защото съм с вътрешно убеждение, че тези неща се случват нощем, но реално няма какво да се прави. Вероятно ще се стигне до окситоцин и това е, не искам и за това да се тормозя, стига ми притеснението с крака ми... така че дишай, не си сама Simple Smile
Терминът ми е на 3ти юли, а до този момент никакви сигнали за скорошно раждане 😭 нито контракции, нито тапи, абсолютно нищо… всички около мен родиха бебетата си в по-ранни седмици, само аз останах да си чакам ден за ден. Това чакане цял месец за великия момент почна да ме отчайва… някой чувствал ли се е по подобен начин? Все си мислех, че по това време вече ще съм родила   ..

# 394
Момичета, с първото раждане бях така - никакви ама никакви симптоми. Ни контракция, ни тапа, нищичко. И така до два дни преди термина. Сутринта бях на тонове - пак нямах грам контракция. Прибрах се, починах малко и като ме почнаха контракции от нищото, лек полек до вечерта, тогава падна и тапата, засилиха се контракциите през нощта и към 5-6 часа сутринта ааайде към родилното с регулярни контракции през 3 Мин. Там ми спукаха водите (не е гадно, въпреки че като видях шилото лошо ми стана) и си родих за норматив ден преди термин. Така че имайте доверие на телата си, пък дори и да се стигне до окситоцин няма страшно, всички ще родим по един или друг начин.

# 395
Моя термин е 1 юли и засега индикации за раждане няма, нито тапата ми е паднала, коремчето ми е високо, нямам пукната контракция освен подготвителните....а всички наоколо само ме питат какво стана, роди ли? Чак ме дразнят вече, все едно аз си избирам кога да стане! В последните вечери само сънувам че раждам или съм родила, та поне на сън, стават нещата. Joy

# 396
Ох дааа и аз постоянно сънувам, че вече съм родила, как го кърмя и разни такива 😀 а пък за въпросите просто… доста ме дразни някой като ме пита “има ли бебе”.. или “айде какво стана”. Опитва се да се прокрадне притеснение, дали може нещо да не е наред, за да не е тръгнало раждането, ама според доктора всичко си е в норма 🤷🏼♀
Аз забравих вече какво съм сложила в багажа за родилното 😀

# 397
  • Варна
Е то може да се ражда до две седмици след термин, не го мислете толкова и да не е на 3ти. При мен примерно ще е по - голяма драма, защото дори главата да е наместена в таза на 5ти и да не ме резнат, ако не родя до термин пак ще режем. И не може и да се предизвиква в моя случай, пък да не говорим и колко ми е неверен терминът. Общо взето ножът все ми е опрян 😀

# 398
Момичета, как изглежда тапата? Имам особен секрет, жълто-оранжев и се изнанадах...

# 399
Като гигантски слузест сопол,  с червени нишки. Има снимки в гугъл, като се напишe mucus plug и излизат. Гадно изглежда и обикновено пада на части, рядко на 1 път, но не е невъзможно.

Момичета, как изглежда тапата? Имам особен секрет, жълто-оранжев и се изнанадах...

# 400
Дами днеска бях на преглед моя АГ ми сервира че се съмнява за прескачане на кръвопотока към бебето и сега се почва по често ходене на тонове и прегледи. Това дали е свързано и с така наречената прееклампсия?

# 401
Дами днеска бях на преглед моя АГ ми сервира че се съмнява за прескачане на кръвопотока към бебето и сега се почва по често ходене на тонове и прегледи. Това дали е свързано и с така наречената прееклампсия?
Аз мисля че има общо(не съм доктор). С първата беременост имах нарушения с налягането в една от артериите захранващи матката и в последствие развих преекламсия. Дали беше от това никой не може да каже!
С тази пак имах но го хванах ме навреме и пих аспирин който помогна. За сега нямам високо кръвно,но го следя защото пак съм рискова. Успокоявам се че ме остана,вече съм 36 седмица.

# 402
Ами май е това, само кръв нямаше, но вероятно е част. Леле, както исках да идва, направо се стреснах и се ослушвам като гърмян заек ...
Като гигантски слузест сопол,  с червени нишки. Има снимки в гугъл, като се напишe mucus plug и излизат. Гадно изглежда и обикновено пада на части, рядко на 1 път, но не е невъзможно.

# 403
Моята тапа първия път беше в розово-прасковен цвят и седеше на нишки. Сега това, което се съмнявам, че може да е тапа е чисто бяло, но пак седи на нишки. Та в общи линии цветът май не е толкова определящ колкото консистенцията. Но както и по-горе написаха падането на тапата не е предпоставка за раждане веднага.

# 404
Така като гледам, доста сме гърмяните зайци в темата 😅🥴 Поне се успокоявам, че не съм само аз някаква аномалия от хормоните хахах

Ами май е това, само кръв нямаше, но вероятно е част. Леле, както исках да идва, направо се стреснах и се ослушвам като гърмян заек ...

На мен ми е интересно,  може ли да изтекът водите без да е паднала тапата и на колко СМ разкритие тръгва да пада. Гугъл не е голяма помощ. При мен първия път падна на  2см разкритие,  обаче вече ме бяха почнали с онези хубавите прегледи та не знам дали не беше от тях падането. Някоя мама ако знае или е чела, ще е голяма помощ. Вкъщи работата не свършва,  а всичко се пада на мен... та задачи има и още не мога да вляза да раждам,че ще потънат нещата.

Моята тапа първия път беше в розово-прасковен цвят и седеше на нишки. Сега това, което се съмнявам, че може да е тапа е чисто бяло, но пак седи на нишки. Та в общи линии цветът май не е толкова определящ колкото консистенцията. Но както и по-горе написаха падането на тапата не е предпоставка за раждане веднага.

Общи условия

Активация на акаунт