ЮЛИ 2023 щастие ще ни дари, бебчета сладки чакаме да се родят!

• 46 879
  • 710
  •   1
Отговори
# 375
И нашата Габриела се роди днес в 14:44 , 2900гр и 49см . Бързо, лесно и е много сладка !

Честито 🥰🥰🥰 да е жива и здрава!

# 376
Момичета, един малко смешен въпрос - имате ли усещането, че долу ще се разглобите? Нямам никакви симптоми,  с 2 см разкритие съм, без болезнени контракции, но долу явно съм се разширила и боли супер неприятно при движение. Аз вече не знам от коя болка да се оплаквам - от глезена ли, от прасеца в шината ли, от разширението долу и тази болка в срамната кост... А и малко по-нагоре от там пак боли при движение...

# 377
3 Фази на раждането
1.Ранна летална фаза
- Най спокойната с продължителност от няколко часа до няколко дни
- не регилярни маточни контракциина 5-20 мин.с продължителност до 40 сек.
-Разкритие от 0-4 см.
-храна,вода,разходка и сън- ДА
- може да се изпитва тежест,болки в кръста,менструални болки, ходене по голяма нужда може да се спука мехура.

2. Активна фаза
-ритмични маточни контракции на всеки 5-7 мин. С продължителност до 1 мин.
- разкритие от 5 до 7 см.
-никой да не говори по време на контракции
-Дишане- валсово дишане
/вдишва се 4
Задържаш до 4
Издишаш шумно/
- седене на топка  
-търсене на място/поза
-взимане на душ

КОГА ДА ТЪГНЕМ КЪМ БОЛНИЦАТА
                        1-4-1
1-маточни контракции по 1 мин
4-през 3-4 мин./тръгване към болницата,ако е второ раждане/
1-близо 1 час/ само за първо раждане,ако е второ пропускаме тази стъпка/
  3. Транзиция
-маточни контракции през 1 мин. по 1 мин.
-дишам пуф-паф /издухваш само без да поемаш въздух и чакаш спонтанни напани/.
- желателно е да си прав
  Следва Раждане 🥰

# 378
Аз!
Даже понякога е толкова рязко разглобяването, че ако не внимавам мога да падна. Вече два пъти падам и се научих да ходя с ръцете напред леко, и ако нещо стане те да поемат удара. Миналата седмица паднах 2 пъти и почти си изкълчих глезена. Сякаш изведнъж губя контрол над ставите и се разглабят от раз, и тогава тръгвам я да падам я да изтърсвам нещо. Даже в седнало положение усещам процеса 😬🫣 Като пате в паници ходя 😅

Момичета, един малко смешен въпрос - имате ли усещането, че долу ще се разглобите? Нямам никакви симптоми,  с 2 см разкритие съм, без болезнени контракции, но долу явно съм се разширила и боли супер неприятно при движение. Аз вече не знам от коя болка да се оплаквам - от глезена ли, от прасеца в шината ли, от разширението долу и тази болка в срамната кост... А и малко по-нагоре от там пак боли при движение...

# 379
Оле, моля те много внимателно,  аз именно с глезена закъсах, ужасна ужасна мъка е, особено неизвестността от това счупен ли е или не... и патериците, китайско мъчение!!!
Аз!
Даже понякога е толкова рязко разглобяването, че ако не внимавам мога да падна. Вече два пъти падам и се научих да ходя с ръцете напред леко, и ако нещо стане те да поемат удара. Миналата седмица паднах 2 пъти и почти си изкълчих глезена. Сякаш изведнъж губя контрол над ставите и се разглабят от раз, и тогава тръгвам я да падам я да изтърсвам нещо. Даже в седнало положение усещам процеса 😬🫣 Като пате в паници ходя 😅

# 380
Честито на родилите мамчета Simple Smile

# 381
Честито на всички родили, искрено ви завиждам Simple Smile и пожелавам да сте много здрави, наистина това е най-важното!

# 382
Уж внимавам ама ... Китките ме болят повече, те отнасят обикновено. Пазя корема на всяка цена и само се изнервям, че Билата до нас не пускат ескалаторите. Стълби ли са - кошмар в двете посоки.

Оле, моля те много внимателно,  аз именно с глезена закъсах, ужасна ужасна мъка е, особено неизвестността от това счупен ли е или не... и патериците, китайско мъчение!!!
Аз!

# 383
  • Wonderland
Много съм объркана от последната микробиология:

“Не се изолира”, “липсват”… “микроскопски данни за бактериална вагиноза”??? АГ ми каза да взема някакви вагинални таблетки и започвам, но не разбирам, а АГ не даде никаква допълнителна информация.

За разкош ми изскочи и ешерихия коли в стерилна урина…та утре и за това ще му звъня.

Последна редакция: ср, 28 юни 2023, 01:10 от Rapunzzell

# 384
Мимчето, много полезна информация, благодаря!

Аз имам подозрения, че тапата ми е почнала да се разпада. Имам засилено бяло течение, което си е течение, не тапа, но сякаш на моменти имам и един по-специфичен гъст секрет пак бял. Предния път тапата ми беше бледо розова/ прасковена и излизаше на талази като почнаха контракциите, определено нямаше как да се сбърка. Сега този секрет не е точно като предния път, но наподобява по консистенция. Тая нощ ще се услушвам като гърмян заек Joy По принцип падналата тапа сама по себе си не е причина да търча към спешното, нали?

Рапунцел, явно има някакви бактерии активни в момента. При мен предишната бременност също имаше точно накрая, слагах някакви глобули и после не съм имала проблем. Не ми попречи да си родя естествено. Така че не се притеснявай, но звънни утре да уточните нещата с аг-то, за да си спокойна.

# 385
Много съм объркана от последната микробиология:

“Не се изолира”, “липсват”… “микроскопски данни за бактериална вагиноза”??? АГ ми каза да взема някакви вагинални таблетки и започвам, но не разбирам, а АГ не даде никаква допълнителна информация.

За разкош ми изскочи и ешерихия коли в стерилна урина…та утре и за това ще му звъня.

При последния преглед направи малък гаф при взимане на проби за изследвания и подозирам, че всичко това ми се стовари от възпаления, които ми причини. Направо съм бясна…
Ох, болна тема ми е тази БВ. От началото на бременоста я имам и няма отърване от нея поне при мен. И аз чакам контролата след последното лечение с един куп глоболи. Имам предчувствие че ще е много зле, че ми се появи слабо,но с миризма бяло течение след поставяне на лактажин. Ще видим какво ще правим, как ще лекуваме  за пореден път.

# 386
Рапунцел, нямаш лактобацили и оттам се е стигнало до бактериална вагиноза, щд се наложи поставяне на глобули с лактобацили. Не ми се вярва от по грубо взимане на секрет да се причини БВ.

# 387
И аз бях с бакетриална вагиноза и кандида и левкоцити в урината - изписваха ми полижинакс и гино певарил многократно. Но така и не се изчисти до 7мия месец, когато се наложи да пия антибиотик поради възпаление на евстахиевата тръба.
Тогава изчезнаха бактериите и урината се изчисти, но сега пак съм с една неприятно бяло течение и ми писна тотално вече....

# 388
zuhta, заради самата тапа, че е паднала няма защо да тичаш. Предния път само звъннах на АГ да кажа, така се бяхме разбрали. Тогава си седях 2 седмици с 2см разкритие преди да падне неделя сутрин. Знам, че тапата може да падне седмици преди да започне самото раждане. Единствено,  че лекарите казват, че тогава няма какво да пази амниотичния сак от бактерии и някои решават по бързата процедура да приключат. Ден след тапата като падна бях на преглед за разкритие и ме вкараха на другата сутрин.

Вече ако почнат контракциите, тези по-силнате и водите изтекът - тогава вече бегом към спешното.

Аз имам някакви подозрения, че тези дни ще тръгне тапата при мен. Вече всеки път като ходя до тоалетната се оглеждам ококорено, но я няма за сега.  Още малко да поседи... и бебето вътре. 😅 Не че ще ми мине паниката дето се заформи, но все пак....

# 389
  • Варна
То аз в нашата тоалетна хич и няма да видя ако падне нещо. Ама доколкото знам тапата като падне може да минат дни преди нещо да се случи.
Рапунцел, мятай пробиотици и вагинално и орално. За орално мога да препоръчам про10биотик.

Общи условия

Активация на акаунт