ЮЛИ 2023 щастие ще ни дари, бебчета сладки чакаме да се родят!

• 46 886
  • 710
  •   1
Отговори
# 360
  • Wonderland
Ами аз пък много държах на естествено, защото възстановяването след него е по-лесно. 😀
Но ми се налага да е секцио. И по принцип съм съгласна, но вече отказвам да се плаша повече колко е гадно - имам познати със секцио, които на втората седмица вече са имали разрешение да “тренират” и познати с естествено, които след това доста трудно са се възстановили и обратно. Всичко е до организъм.
За едно сте прави, обаче: в България 85% от лекарите бързат да те пуснат под ножа, да си вземат парите и да приключат за 1 час. Ма какво да се прави… предполага се, че сме ги избрали, защото им имаме доверие… и нямаме и избор в един момент. 😀

# 361
По-скоро е второто. Информация кой лекар какъв е и тнт получаваме или от Интернет?форум, гугъл) или от познати. Като тръгвах първия път да раждам идея си нямахме екип и тнт, че може да избереш. Нито касво точно ще стане. Сега ще раждам където предния път със същия лекар не за друго, ами защото бия шута на 1 точка от неизвестното в уравнението. Пък ще се моля  да мине всичко точно и някой отгоре да бди над мен и бебето, че иначе до там.

Иначе надявам се нито една мама не  ме е разбрала погрешно -  против секциото нямам. Лошо няма и даже в някои случаи има нужда. Имам против безсмислените глупости на лекарите дето така им е по-лесно - да те тикнат под ножа и да приключат за час и го омаловажават. А то не е за омаловажаване. Операция сериозна си е, с рискове повече и от естественото раждане според мен. Пък после организма си знае работата - някой след 2 дни естествено раждане ще може да тича и все едно нищо, друг ще има още път да измине.  Там вече гени, имунна систма и тнт. Същото и със секциото.

Чела съм какви експерименти са си правили в началото на 20ти век с бременните и раждането. Ужасии от всякъде, с много жертви. Пак сме по-добре сега в сравнение.

# 362
И аз бях от майките, които много се гордеем, че сме родили нормално. Сега за второто исках да е нормално на всяка цена (все пак нали веднъж съм раждала). Е като казаха че бебето е седалищно и ще се наложи секцио. Доста трудно го приех. Но в крайна сметка го преспах, премислих и се успокоих.
На последния преглед отново беше застанало главично, но не изключват вариант още да си се върти. Гаранция никой за нищо няма.

Та след този "лек стрес" осъзнах и че родилите секцио всъщност са си преживели много - възстановяване, болки и какво ли още не.

Всяка майка е героиня и раждането според мен си е един голям подвиг - как ще се случи нормално/секцио. Леко/тежко, бързо ли ще е възстановяването или бавно. Често това не е под наш контрол и не зависи по никакъв начин от нас.

Майките трябва да се подкрепяме и да си помагаме, а не да се съревноваваме и да се осмиваме коя е по-добра майка защото е родила нормално/секцио, кърми или дава АМ.

Та в заключение пожелавам на всички мами леко раждане и бързо възстановяване. А как ще се случат нещата - съдба.

# 363
  • Варна
Менструални болки и при мен се появиха след като паднах, но след 10тина мин минаха. С но шпа полека, ако не искате още да раждате, защото в късните седмици изглажда шийката. Има разлика в шийката сега и примерно в 21ва седмица, затова има друго действие.

# 364
Не знам дали навсякъде е така, но във Варна в АГ вече естественото раждане е по - скъпо ( 1580 лв - с избор на екип е това). Докато секциото е 1060 лв. Има няколко лекаря, които си правят само секциото и те си го казват директно. Майка ми е била от онези жени, които много са искали да раждат нормално.. резултата е 30 часа мъки и в крайна сметка секцио. Та, то не е е каквото искаме 😄 ако беше каквото искаме и мъжете щяха да раждат... така де, да си изберем 😄

# 365
  • Wonderland
Менструални болки и при мен се появиха след като паднах, но след 10тина мин минаха. С но шпа полека, ако не искате още да раждате, защото в късните седмици изглажда шийката. Има разлика в шийката сега и примерно в 21ва седмица, затова има друго действие.

Явно това е имал предвид АГ…

@svetlozara98, това пък вече е върха 😂😂😂 нямат срам явно, толкова ли ги мързи да се занимават с естествено, че даже са му вдигнали цената?! Поправете ме, ако греша, но в София на повечето места цените са изравнени или има съвсем малка разлика (секциото е по-скъпо); като изключим страхотните Щерев, разбира се 😂😂😂

# 366
Това ако си неосигурена предполагам? Иначе би трябвало НЗОК да поеме всичко, без избора на екип. Ако само избор на екип струва толкова там направо...  🫣

В Окръжна Варна последно ми казаха, че е 900лв избора на екип. Това беше март месец началото като питах. Дано не е скочило отново 😅🫣 Беше 600 пред 2021... Не знам какво точно се е променило и какви екстри са сложили, че 300лв отгоре да иде или просто защото всичко останало нагоре е тръгнало и клин клин избива. Плюса на избора на екип е, че знаеш кой ще е там и според мен там стигат плюсовете. Казвам го, защото някъде 2-3м след като аз родих, дъщерята на позната на майка ми и тя отиде там и тя да ражда. С единствената разлика, че те нямаха финансова възможност тогава за избор на екип и такова хубаво отношение беше получила и такива обиди за това, че не платила за избор на екип, че едва ли не ако отидеш без избор си последна глуха. Парите явно  купуват и отношението и грижите на хората към теб в болницата.  Не трябва да е така. Никой от нас не е виновен, че заплащането им е такова каквото е, но ти го отнасяш, защото няма явно на кой да си го изкарат. Sad

Не знам дали навсякъде е така, но във Варна в АГ вече естественото раждане е по - скъпо ( 1580 лв - с избор на екип е това). Докато секциото е 1060 лв. Има няколко лекаря, които си правят само секциото и те си го казват директно. Майка ми е била от онези жени, които много са искали да раждат нормално.. резултата е 30 часа мъки и в крайна сметка секцио. Та, то не е е каквото искаме 😄 ако беше каквото искаме и мъжете щяха да раждат... така де, да си изберем 😄

# 367
  • Варна
Потрес... Това в АГ ли? В МД уж засега това са цените
860 Нормално раждане без упойка,
1280 без упойка самостоятелна стая
1260 с упойка,
1680 с упойка и самостоятелна стая
Секцио 1380 лв,
Секцио в самостоятелна стая 1940.

# 368
Светлозара, това да не е за неосигурени лица, защото сумите, които си цитирала са точно сумите, които се поемат от здравната каса. Например в Токуда в София цената за раждане е 4350 лв, но от нея се вади сумата, която плаща касата и в крайна сметка става около 3000 лв. (Което пак е безумна цена, предвид че се доплаща допълнителен пакет неонатология, който също е над 1000 лв, но всеки сам си решава).

# 369
Има логика според мен естественото да е по - скъпо, защото отнема повече време и там акушерката води раждането ( предполагам, че доста голяма част отива и при нея).
Иначе аз лежах в АГ в началото на бременността и понеже ремонтираха патологията.. се оказах на един етаж с родилките. Честно казано никой не се е държал зле с тях, но в коридора като си говорихме само се оплакваха. Това не е хотел 😄 да, гадно е.. неудобно е.. но според мен и голяма част от негативният експириънс на родилките се дължи на бушуващи хормони.
В Окръжна имам родили една позната, на която й говореха как не ставала за майка. Сега дали е така или нещо са я смъмрили, но тя си го е попроменила да е по - драматична историята.. не знам. Да не забравяме, че има фенси болници в София примерно, където раждането е една прекрасна емоция струваща ти между 3 и 6 хиляди лева, но във Варна няма такива болници. Просто го приемаш и това е..

Дописвам - това е цена с избор на екип. Поне така съм разбрала аз. Иначе преди месец изписаха наша роднина - тя ражда секцио с избор на екип, в двойна стая и платиха 1270 лева. Здравно осигурена е.. тя даже е и лекар.

# 370
Момичета и моя бебо се роди днес. 38+3 секцио, самичък тръгна. 3570кг, 51см. Бъдете здрави и успех на всички 💙

# 371
Честито! Жив и здрав юнак и бързо възстановяване на мама! Simple Smile

Момичета и моя бебо се роди днес. 38+3 секцио, самичък тръгна. 3570кг, 51см. Бъдете здрави и успех на всички 💙

# 372
Честито бебче 💙 🙏 да ви е живо и здраво!

Искам да се извиня, че съм подвела с информация. Цената за избор на екип в АГ била 900 лева, а не 1060. Извинете ме!

# 373
Каква козметика и каква рутина ще или ползвате в момента за бебетата?

# 374
  • София
И нашата Габриела се роди днес в 14:44 , 2900гр и 49см . Бързо, лесно и е много сладка !

Общи условия

Активация на акаунт