ЮЛИ 2023 щастие ще ни дари, бебчета сладки чакаме да се родят!

• 46 764
  • 710
  •   1
Отговори
# 510
Значи наведнъж, ок, благодаря!
Аз ще си раждам при следящата ме АГ, така че явно всичко наведнъж в деня на заветното раждане!
Здравейте, явно ще се преносва - някой знае ли как се случват нещата с удължаване на 45-дневния болничен?

Като се роди от болницата издават от датата на раждането болничен,  а за дните от термин до раждането от следящ АГ се взима тогава вече. Поне 2021 така беше, сега не знам дали няма промяна.

# 511
Момичета, вчера на бял свят се появи и нашата принцеса. Сутринта се събудих от изтичане на водите, хукнахме към болницата. Ейй, няма такова нещо, добре че една санитарка ми даде памперс, нямаха край тези води, нито превръзка, нищо не ги спира. Всичко направих компот из отделението. В крайна сметка нямах контракции, нито особено разкритие. След проверка на тонове, решиха да ми пуснат система окситоцин. Тогава се появиха контракции, но не особено силни и отново малко разкритие. Решиха така да ме оставят и евентуално днес отново щяха да пускат система. Последен преглед преди да си тръгне лекарката и като се опитвах да се изправя от магарето и като шурна една кръв, всички се засуетиха и докато се усетя вече ме караха за спешно секцио. В 18.40 извадиха нашата дъщеричка, 3 кг., 49 см. И двете сме добре. Довечера ще ме раздвижват и вече утре се надявам да си ми я дадат при мен в стаята. Успех на всички!

# 512
Еха, приключение е било, честито Малина!

Аз днес бях на преглед и тонове, 2 см разкритие имам. Каза, че шийката се изглажда и подготвя, но още е около 3 см, предстои да се скъсява. Предупреди ме, че след прегледа за разкритие може да имам контракции, зацапване, дразнене и дори части от тапата да започнат да падат. Половин ден мина, а аз нямам нищо от посочените, мога да кажа, че съм доволна Joy Тия прегледи в болницата доста ме озадачават, без ехограф, само “бъркане” както му викам аз и тонове и бам 100 лв. Не ми е толкова за парите, колкото ми е странно, че не следят водите и плацентата. Иначе си ходя при следящата ме, тя всеки път държи да си ме гледа и на ехограф, проверява и за кистата на яйчника на бебето, която изчезна, но за всеки случай.

Вече накрая виждам как всички “бедстваме”, всяка с нейните си проблеми и грижи. Още малко остава и ще си гушкаме бебетата Heart

# 513
malinakupina Честито малко човече и бързо възстановяване!

Излезе ми резултата от микробиологията- всичко точно. Та сега съм малко по- спокойна и чакам петък последния преглед с даден час. И след това в неизвестното ще се гмуркам май😅

# 514
  • Варна
MalinaKupina, казаха ли в крайна сметка от какво е била тази кръв? Честита радост и бързо възстановяване!
Zuhta, ще пишеш и ти скоро май 😀
Бях на тонове днеска, добре са. Акушерката извика АГ да ми погледне обривите и тя каза да съм отивала на дерматолог. Та утре ще ходя при един дерматолог без час. Ама почти съм сигурна какво ще ми каже - не се знае от какво е, мажи с Алергозан.
Сега като бях в аптеката да си взема поредното мазило в отчаянието си, дойде един татко, накупи цикатридина, судокрем и крем за зърна 😀 викам си да взема и аз да купя, че да не стресирам и нашия татко.

# 515
Диди, може да ти бият урбазон. Имам приятелка така я оправиха.
Ние сме добре, свикваме, нагласяне режими на каката, наш, на бебето. Аз съм очудващо добре след секциото. Направо все едно не са ме рязали. Малкият обаче се роди доста слаб, нямаше жълтеница особено, но никакъв инстинкт за сукане. Отделно от някакви нормални шишета не може да изсуче повече от 10мл, та цедя, изкупих пазара, намерихме с какво да го храним. Добре че имам опит от каката и техника да цедя бързо. Често му предлагам гърда, ама да засуче веднъж на 5 пъти и си остава гладен. Болно ми е това пак, малко като личен провал… но поне расте. Почват колики, за сега минава леко… на фона на дъщеря ми. Иначе правихме и сесия за новородено!

ПС: Трудно ми е да следя кой кога е родил, моля на мамите, които искат да са в новата тема да пишат на лично с пол, ден и каквото още искат да добавя като инфо в списъка с родените бебета! Скоро ще се местим в под форум Родени или както се казваше 😍

Последна редакция: пн, 03 юли 2023, 23:01 от ^SunLight^

# 516
  • Варна
Ехааа, прекрасна снимка Heart Eyes

И аз бях днес на преглед, АГ ме проверява за разкритие и каза, че 1 пръст свободно влиза. Може да тръгне всеки момент, но може и да изчака до другата седмица. Иначе госпожицата си е все така дребна - 2420г я изкара днес, та дано да поседи още малко да мине 2,5кг. Ако я мери правилно, де.

Някакво воднисто течение имам. АГ-то се притесни да не са води, ама на ехографа се видяха достатъчно води. Каза, че вероятно е нещо хормонално. Каза, че не били гъбички. Аз бих предпочела да ми беше пуснала пак микробиология, но...

Иначе дори не съм си стегнала багажа, но днес след прегледа малко се постреснах и започнах да го стягам. 😀

# 517
  • Wonderland
А при секцио преди термина после как ставаха нещата със следващия болничен?

Вкъщи е някакъв страшен филм... с моите ешерихия коли (лекувана с антибиотик) и псевдо "бактериална вагиноза" (без да имам никакви бактерии и всичко да е чисто в микробиологията), като добавим трудната ми подвижност вече, последното което ни липсваше, беше травмата на кръста на ММ. От 10 дни вече не го пуска, инжекции, ЯМР-та, сума ти лекарства, не знаем какво се случва, никой лекар не дава адекватен съвет. С напрежението от това, че другата седмица ще трябва да разчитам на него след операция, хич не му е лесно, та сме едни сериозни и напрегнати вкъщи, хич не сме готови в момента, хаха.

Отделно аз утре съм на последни тонове преди операцията и, предвид че последните 3 пъти все бяха съмнителни, даже веднъж повтарях, направо съм събрала багажа и съм готова да ми кажат "оставаш"..

# 518
MalinaKupina, казаха ли в крайна сметка от какво е била тази кръв? Честита радост и бързо възстановяване!
Zuhta, ще пишеш и ти скоро май 😀
Бях на тонове днеска, добре са. Акушерката извика АГ да ми погледне обривите и тя каза да съм отивала на дерматолог. Та утре ще ходя при един дерматолог без час. Ама почти съм сигурна какво ще ми каже - не се знае от какво е, мажи с Алергозан.
Сега като бях в аптеката да си взема поредното мазило в отчаянието си, дойде един татко, накупи цикатридина, судокрем и крем за зърна 😀 викам си да взема и аз да купя, че да не стресирам и нашия татко.
Не е много ясно за кръвта. Ако помните аз идвах по спешност до болницата една седмица преди това, защото ми текна кръв, след като с мъжа ми правихме секс. Та след тези прегледи за разкритие отново имах кръв, както и тапата ми падна и просто го отдавам на това че явно шийката ми е по чувствителна и точно в този момент всяко действие е било травматизиращо. Това си е мое обяснение, защото докторката която ме преглеждаше, ми каза че не могат да определят от къде кървя, но нямаше как да ме оставят цяла нощ така.

# 519
А при секцио преди термина после как ставаха нещата със следващия болничен?

Застъпва /прекъсва 45 дневния мисля.  После с третия се изравняват нещата до 135 дни.

malinakupina ако е било много количеството може да е било от отлепяне на сака/плацентата. А може и някакво разкъсване по-сериозно да е станало.

# 520
Ще го видя тоя Dexem repair. Направо умирам вече. Разпространява се на всички места, на които лежа като спя - бедра, гръб, а също имам и по ходила и пръсти. Сутрин ходилата ми са подути там, където са пъпките. За капак днес съм само на тонове, няма да минавам през лекарката. Вчера в спешното не ме гледаха на видеозон, а пък то ако е тая холестаза ли как се казва, трябва да се видят водите и да се пуснат чернодробни.

От темата за термин август съм, но ви чета и вас. Имах същия сърбеж около 20 дни, точно с два вида пъпки (в началото като ожулено от коприва, а после като ситен обрив, но без зачервяване). Започна от бедрото и се разпространи по цялото тяло. Бях в 6 ти месец. Не спях нощем от сърбеж, по краката и дупето беше ужасно. Появиха се и мехурчета между пръстите на краката. Цялото ми тяло беше в рани от разчесване. Направих консултация с дерматолог и алерголог. Алергологът ми каза, че това е на хормонална основа. Бум на хормоните през бременността. Каза, че не може да ми даде антихистамини, затова ми изписа Джинджира алба спрей. За първи път го чувах, но се използвало и при бебета, с цинк е. Освен това на Uriage има едни спрейчета, които се казват SOS, действат мигновено за успокояване на сърбежа. Предупредиха ме, че сърбежът може да отшуми чак след раждането, като се понаместят хормоните, но ако имам късмет може и до седмица, както се случи при мен. Обаче четох много за холестаза и пуснах всички чернодробни изследвания, които видях, че са в нормите и се успокоих. Така че, ако тези изследвания са ок, не се притеснявайте. Съжалявам за дългия пост, но се надявам да съм била полезна.

# 521
Официално съм болна, с температура, хрема, кашлица и астмата ми на пълна сила. Белия ми дроб сдаде багажа. 🫣  ММ печели награда за 'разболях жената баш когато въобще не трябва да е болна дори леко'. 😬 Отделно от бракстън хикс имам и някакви леко режещи болки долу от където ще излиза бебето, които се появяват чат пат с ПМС болката.  Не съм спала като хората от стяганията и излишно е да казвам, че нямам време да съм болна точно сега и да се влачат 10 дена с хомеопатията докато се оправя.

Освен биозин мама, целия арсенал на  боарон хомеопатичния  и парацетамол какво друго мога да пия? Нещо с по-бързо действие, защото ако стане нещо и тръгне същинското раждане направо могат за ме отпишат за нормално такова. Сили нямам да гледам, камо ли са напъвам. Да не говорим, че не знам дали не съм алергична към упойката защото до сега и дума не е ставало какво ще се прави ако стигнем до секцио. А знам, че с анестезиолог се говори седмици по-рано и тнт.

Всеки съвет и помощ е добре дошъл. Гледам да не се паникьосвам. Това че всеки ден в 9м шанса за раждане става по-висок и че е второ раждане не значи, че ще тръгне преди термин, но се притеснявам доста.

# 522
  • Варна
Stambuli, благодаря за инфото. Явно доста бременни преминават през това. На Uriage ми дадоха вчера някакво мазило против сърбежи и взех да го смесвам с чаено дърво и мента за охлаждане. Снощи пак ставах долу горе на 2 часа да се мажа. Тоя псило балм го ползвам в краен случай само за ходилата, че да мога да вървя нормално. Засега няма намерение да ме напуска тая пущина, днес една дерматоложка се съгласи да ме види без час, ама да видим какво ще ми помогне изобщо.
Мохито, съжалявам че и при теб има драми на финала. Аз и небременна се лекувам със сок от целина, морков и лимон, чай от джинджифил или направо дъвча джинджифил и капсули пчелно млечице 2000мг. За Варна имаме един доктор Чамурлийски, дето изписва правени лекарства супер ефективни и евтини, но не знам от кой град си.

# 523
Мохито, съжалявам че и при теб има драми на финала. Аз и небременна се лекувам със сок от целина, морков и лимон, чай от джинджифил или направо дъвча джинджифил и капсули пчелно млечице 2000мг. За Варна имаме един доктор Чамурлийски, дето изписва правени лекарства супер ефективни и евтини, но не знам от кой град си.

То без драми май не може да мине 😅🫣

Аз принципно с рейши на прах и всякакви супер храни + джинджифилов шот с лимон се лекувам. Само че в момента така са ме нападнали вкъщи, че ми иде в банята да се затворя и там да си седя цял ден. Фервекс ми иде ядрена опция когато всичко останало се е издънило.  Това обаче ми дойде от нищото. Дето се вика цяла бременност се пазиш и накрая гаф.

Ще потърся в гугъл този лекар,  във Варна съм и аз. Ще чакам ММ да си дойде от работа и да поеме малката, която тати като е болен не го закача, аз като съм зле и задължително трябва да играем, тя да откача и тнт. Ясно е кой и е любимец май 😅

С 300 зора минахме аптека и ми дадоха HUMER спрей, осцилококцинум и общо взето това. Купон голям да си болна и бременна едновременно 😬

# 524
Остават 10тина дни до термин, но днес от сутринта имам неспирни болки ниско в кръста. Не мога да си намеря място. Дали се случва нещо? 🤔😀

Общи условия

Активация на акаунт