ЮЛИ 2023 щастие ще ни дари, бебчета сладки чакаме да се родят!

• 46 793
  • 710
  •   1
Отговори
# 495
  • Варна
Аз миналата седмица като паднах ми се появи такава менструална болка, ама 5-10мин и отмина.

# 496
Диди как е обрива ?
Аз спрях да се чудя кога ще започне раждането.  Гледам да се наслаждавам , успокоявам се че ще разбера като стане време, няма нужда от гадаене това ме изнервя и не ми помага. Вече съм 36 и 5 затова се успокоих вече и да се случи всичко ще е наред.

# 497
  • Варна
Ужас е... Днес ходих до МД до спешното. Погледна ме Костов, каза че не било от опасните обриви и ми каза да си взема нещо тип Алергозан, но да не взимам орално антихистамини. Взех си Псило - балсам и Фени Натурал да ги редувам. Обаче откачам. А пък снощи какво беше... В 3:30 направо ми идваше да крещя от сърбеж. С един памук и с вода се обтривах, мазах се с какво ли не... Спах общо 4-5 часа и то разпокъсано. И хора, те са три различни вида пъпки, направо не е истина... Едното е като огромни стрии на корема, другото е ситен обрив пак на корема, третото е по ръце и крака едни пъпчици без връх, адски сърбящи. Включително и по ходилата имам... Сещате се.. И естествено никой не може да ми каже със сигурност какво е това подяволите...

# 498
Диди, съчувствам ти! Като карах една много гадна болест от малкия с обрив (херпангина) имах такива ужасни сърбежи и чак не можех да спя. Много ми помагаше охлаждане на кожата - слагах си бутилки в камерата и после ги държах с крака и ръце където беше най-нетърпимо. Може да пробваш някакво такова охлаждане, даже със спрей студена вода също става, само внимавай с корема да не е от камерата баш, че нямам идея дали е позволено. Ако охлаждането помага сещам се за едни подложки за кучета и котки със студен гел вътре, има ги в пепко, може да си вземеш една и да си я слагаш на корема.

Аз също от време на време имам менструални болки, но по-скоро са спорадични и нищо нетърпимо. Повече ме тормози подуването на ръцете и краката като ми е топло. Надявам се и тази седмица поне до петък, а идеално до края, да си поседи в корема бебока, че и аз имам задачки пък и да си почина малко като за последно.

# 499
Диди, понеже аз имам доста опит с обривите по време на бременност, мога да ти препоръчам за успокояване на сърбежа да се мажеш (поливах се аз направо на моменти) с ментолов спирт. На мен ми бяха изписали и фенистил гел.

# 500
  • Варна
Не пресушава ли кожата ментоловият спирт?

# 501
Аз един ден направо откачих от обрив, мехурчета по дланите и стъпалата - болезнени и сърбящи и дребни пъпчици по корема и други части на тялото. Вечерта просто не издържах и се намазах ето с този крем чудо - Dexem repair, който няма кортикостероиди и хормони, само чист екстракт от алое и на сутринта вече нямаше и помен от този ужас. Мазах си само ръцете и станалата, корема не съм. Самите мехурчета просто изсъхнаха веднага от него. Повече път даже нямаше и нужда да се мажа.
За секунди и аз получавам много леки менструални болки без стягане на корема, минават и отминават без нищо да се случва 🙂

# 502
За жалост , да , но поне пооблекчава сърбежът. Дерматологът прецени , че понеже съм бременна може само ментолов спирт и фенистил + на два пъти пих Ериус.

Не пресушава ли кожата ментоловият спирт?

# 503
Ново 20 вкъщи.... ММ вчера ми вика гърлото го боли, цял ден се тръшна да спи. Само кашля и киха (естествено ръка на устата забрави) и тази сутрин и мен нещо се опитва да ме тръшне.  🫣 Пуснал климатиците на 26С в цялата къща да духат ТОПЛО  и сега имам хрема и жестоко пресъхнало гърло, чак боли. Е сега ако тръгне раждане не знам за къде съм вече...  Много ме изнерви ММ с това си поведение и то винаги като е болен пръска бацили. Даже първата вечер като го питах ок ли е и той вика да бе, и спа при нас с бебка. И го чувам как киха и тнт... и помощ. Направо... мъже 🫣🫣🫣

# 504
На последния ми преглед следящия ми АГ (ще раждам при друг) ми каза ако изтекат водите или имам други признаци на започващо раждане “веднага” да тръгвам за болницата, защото е седалищно и няма как да родя естествено. Не съм сигурна какво имаше предвид?! То е ясно, че ще отида в болница, но наистина ли трябва да е толкова бързо?
Първо раждане ще ми е, не би ли следвало дори да изтекат води да разполагам с някакво време? 😃 Притеснявам се дали ще съм вкъщи, дали багажа ще е с мен, искам да мога поне да се изкъпя, ако опрем до спешно секцио.
На мен ми изтекоха водите в 36гс но ме държаха на системи за задържане още 3 дни и след това ми направиха секциото. И на мен ми е първо ,не се притеснявай бъди спокойна Simple Smile

# 505
  • Варна
Ще го видя тоя Dexem repair. Направо умирам вече. Разпространява се на всички места, на които лежа като спя - бедра, гръб, а също имам и по ходила и пръсти. Сутрин ходилата ми са подути там, където са пъпките. За капак днес съм само на тонове, няма да минавам през лекарката. Вчера в спешното не ме гледаха на видеозон, а пък то ако е тая холестаза ли как се казва, трябва да се видят водите и да се пуснат чернодробни.

# 506
Здравейте, явно ще се преносва - някой знае ли как се случват нещата с удължаване на 45-дневния болничен?

# 507
Издава се от болницата, когато родиш доколкото знам.
И аз явно ще пренасям 😅 стана 3ти и нищооо

Здравейте, явно ще се преносва - някой знае ли как се случват нещата с удължаване на 45-дневния болничен?

# 508
Този ден просто не трябва да се определя за термин! 😂 Моя приятелка миналата година също не роди тогава, не е дата за раждане явно 🤣
Издава се от болницата, когато родиш доколкото знам.
И аз явно ще пренасям 😅 стана 3ти и нищооо

Последна редакция: пн, 03 юли 2023, 11:30 от Krem4o2206

# 509

Като се роди от болницата издават от датата на раждането болничен,  а за дните от термин до раждането от следящ АГ се взима тогава вече. Поне 2021 така беше, сега не знам дали няма промяна.

Общи условия

Активация на акаунт