ЮЛИ 2023 щастие ще ни дари, бебчета сладки чакаме да се родят!

• 46 793
  • 710
  •   1
Отговори
# 480
Според мен разкъсванията зависят от мн неща, но не и от окситоцина. Това е лично мое мнение.
На първо място разбира се големината на главата на бебето. Колко е еластична отдолу майката. Напъва ли правилно или не. Колко е опитна акушерката. Може да се направи епизиотомия, която си е контролиран разрез, който лекарите зашиват много лесно и се избягва ситуацията да "цъфне" като роза и после да се чудят как да я съберат. Може да се получат много разкъсвания и без системи с окситоцин. Може да не се получи никакво разкъсване, дори да сте на система.

Моя съвет е да не четете истории на разни жени в интернет, а да си слушате лекарите (стига да им имате доверие). Наблюденията са ми, че често се изказват хора, които хал хабер си нямат и ръсят глупости, които нямат нищо общо с истината. При първата ми бременност аз направих тази грешка и ме беше страх от какво ли не. Този път ако нещо ме притеснява си питам лекаря и това е.

Успех на всички мами!

По-позитивно бебета ще излязат въпреки нашия страх.

Разбирам ви напълно неизвестността е много страшна. Но жените сме жилави същества ще се справим.

Последна редакция: сб, 01 юли 2023, 23:03 от presiana78

# 481
  • Wonderland
Учудващо е дори, че не е насрочено планово секцио в този случай, а ще чакат. Доколкото знам, ако бебчето е навлязло в таза така седалищно, после и секциото е по-сложно.

Имам насрочено Simple Smile въпросът беше ако тръгне по-рано

# 482
Момичета, на свой ред да попитам приемате ли рибено масло и ако да, то какво? Моето свърши, но е доста скъпо и се чудя какво друго мога да купя.
Какви витамини ще приемате след раждането по време на кърмене?

# 483
На последния ми преглед следящия ми АГ (ще раждам при друг) ми каза ако изтекат водите или имам други признаци на започващо раждане “веднага” да тръгвам за болницата, защото е седалищно и няма как да родя естествено. Не съм сигурна какво имаше предвид?! То е ясно, че ще отида в болница, но наистина ли трябва да е толкова бързо?
Първо раждане ще ми е, не би ли следвало дори да изтекат води да разполагам с някакво време? 😃 Притеснявам се дали ще съм вкъщи, дали багажа ще е с мен, искам да мога поне да се изкъпя, ако опрем до спешно секцио.

И нашият юнак е седалищно, зададох същият въпрос какво да правя, ако изтекът водите по-рано Grinning АГ ми обясни, че щом е първо раждане нещата стават по-бавно и имам време да се подготвя и да тръгна спокойно. Единствено ми каза да й се обадя веднага, за да може да реагира, защото ще раждам при нея.

Все пак попитай и лекарят при когото ще раждаш, за всеки е индивидуално Blush

# 484
  • Варна
Ето едно изследване относно приемът на магнезий до края на бременността и ефекта върху раждането. Тъй че спокойно, не се шашкайте, ако не сте го спрели.
"Conclusion: Continuing oral magnesium supplementation until delivery does not significantly prolong labor or increase the oxytocin requirement, but it significantly impairs breastfeeding competence."
Скрит текст:
Относно окситоцина, в книгата на Олга Дукат пишеше, че може да бъде причина за по-висок процент епизотомии. Въпреки това не е задължително. Имам приятелка, която два пъти ражда с окситоцин и упойка, и двата пъти няма никакви шевове. Зависи си наистина от структура на майката, позиция на бебето, килограми и т.н

# 485
Моето предизвикване беше с 1 епизиотомия  и 1 вътрешен шев само от които в момента спомен няма там долу. Същия АГ, който сега ме следи ме изражда тогава и прави шевовете и епизиотомията. Вика сигурна ли си, че е имало такова нещо. 😅

# 486
Момичета, на свой ред да попитам приемате ли рибено масло и ако да, то какво? Моето свърши, но е доста скъпо и се чудя какво друго мога да купя.
Четох, че след раждането най- важните витамини са магнезии, желязо и фолиева.

# 487

Аз съм харесала ето тези този път. Тези на pregnacare повръщах от тях предния път. Направо в аптеката като вляза няма витамин купен от там, който добре да ми се е отразил.

Отделно пак от същото място ще си взема и рибено масло, желязо, В-витамини, магнезий и тнт. Предишния път жестоко ми изтощи организма кърменето. На втория месец пиех билкова кръв и отделно желязо защото припадах. Общо взето нивата на всичко  в организма ми беше ударило дъното....

# 488
По темата с окситоцина - според мен ако се прилага с мярка няма да имате проблем. За разкъсванията има много фактори наистина, но специално в моя случай раждането вървеше доста бързо, все пак ме приеха с регулярни контракции на 3 Мин и въпреки това ми сложиха окситоцин и след 30 Мин като казах, че искам да напъвам имаше “Оо ама как така, то е рано, шийката не ти е изгладена, не си готова”. Иначе не мисля че има разлика в болката при контракциите със и без окситоцин. Така че има си случаи дето окситоцина прецаква нещата, но не е нищо крайно фатално. Епизиотомията не съм я усетила въобще (бях без упойка) и въобще самото раждане болеше търпимо така че не се притеснявайте от болката. Но после си имах доста шевове вътрешни и външни, сега си имам белег от епизиотомията. Обаче при предизвикано раждане нещата може да са други - все пак там могат много по-точно да дозират окситоцина и да няма такива проблеми. Все пак да кажа - много разкъсвания и шевове не са края на света - бях си на крак два часа след раждането. Понаболяваха ме месец след раждането, но възстановяването ми беше много бързо, така че не се притеснявайте. И наистина - доверете се на лекарите и акушерките, те знаят какво правят.

# 489
  • София
По темата с окситоцина, първия път не ми включиха , направих си разкритие с обиколки в Шейново, родих с епизотомия и бая бая вътрешни шевове, след второто раждане разбрах че доооста време (поне 20минути, което си е много според мен) са ме оставили с напъни права да се оправям и може би и заради това имах толкова разкъсвания. Този път ме включиха на окситоцин в 13ч, в 14:15 ми спукаха водите и в 14:44 родих. Казах че усещам напъни и веднага провериха дали съм готова, на третия напън излезе бебенцето. Вярно че второ, но когато е контролирано си е друго. Имайте им повече доверие на докторите и акушерките, казвам го не за първи път . Успех на всички.
Да не се заричам ама аз повече деца не искам, но се радвам че травмата от първото ми раждане изчезна и видях че може да не е толкова страшно 💕

# 490
До колко са нормали ПМС крампи в 9м? Днес едно такова ме държа почти час и нещо, чак бедрата ми усетиха, че нещо става.  Точно сякаш ще ми дойде цикъла е усещането. Отпусна и пак, и пак.... не засичам интервали защото наистина много дълго държи като времетраене. Но на няколко часа и по час и нещо и все до тоалетната ми се ходи тогава.

Тапа няма паднала още, само тези контракции явно (не изчезват при смяна на позицията,  но  но шпа им действа положително). Още седмица поне ми се иска, да вляза в 38г.с. или почти да съм влязла...

# 491
И аз бях със същите преди няколко дни. Продължиха около час. От тогава не съм имала такива. Чак ме втрисаше от болка, мислех , че ще раждам, чудех се да будя ли мъжа ми, но преминаха. Аз съм 36 седмица.

# 492
  • Wonderland
Аз май ви казах оня ден, абсолютно същото ми се случи! Един час плътно ме държа, силна болка в кръста и корема, без стягане. Не се е повтаряло от вторник.

# 493
На мен вече втори ден, като вчера беше по-слабо и на рядко. Днес плюс крампите на краката, които се върнаха заради спрения магнезий, тези като че ли се засилиха. Даже до магазина като ходих, хем не бях натоварена, хем имах чувството, че съм взела малката в онбухимото на гръб и си мъкна 15кг насам натам. Само,че втвърдяване нямам на корема при ПМС подобните. Отделно от тях по друго време усещам втвърдяване на корема, но няма болка тоест бракстън хикс. Направо се побърках да ровя в нета на тази тема днес и горе долу нищо. Може да има почнал процес за разкритие до 4-6см, ама може и нщо да няма.

И ананас ми се дояде днес и сега не смея да го пипна, да не тръгне нещо 😅 Хем бързо да излиза, хем имам неща дето само аз мога да ги свърша и ми трябват още няколко дни 🫣  и микробиологията да излезе и тя, да съм спокойна, че ще може нормално да си излезе.

# 494
Според моето АГ леки менструални болки от време на време са нормални. Само дето вече не са леки, щом се събуждам от тях Grin

Общи условия

Активация на акаунт