ЮЛИ 2023 щастие ще ни дари, бебчета сладки чакаме да се родят!

• 46 797
  • 710
  •   1
Отговори
# 465
Явно печелят пари от цялата схема, аз друга полза на виждам.
Presiana78, как предизвикаха раждане при Вас?

# 466
Беше преди 8г. Ходех всеки ден на тонове. На 5тия ден казаха, че няма какво да чакат повече и ме настаниха на 5тия етаж в Майчин дом (София) около 4 следобед, което е рискова бременност. Уж само за да съм под наблюдение и да следят по-честичко тоновете. В 10 вечерта ме свалиха в родилна зала - отново уж за да съм под наблюдение, че там имало дежурни лекари. Но в 7 сутринта започнаха да ми вливат окситоцин. В 19:30 вечерта родих.

# 467
При мен днес се разбрахме - чакаме до 4 юли и ако не излезе по собствена воля, на 5-ти пускат системите и веселбата започва. Въпреки че като цяло ме е страх, малко яснота ми дойде добре. Сега поне няма да се будя всяка сутрин с разочарование, че не е започнало.

# 468
Според мен това преносване е комбинация от много фактори. На първо място, че в пиех магнезии когато вече преносвах 🤯🤯🤯 На второ място че ме беше ужасно страх, което води до отделяне на хормон на стреса, който абсолютно пречи. Просто не исках да започва и ме беше страх ..

# 469
Моето май се готви да излиза. Усетих липсата на магнезий тази сутрин и преди малко като четох из темата за предизвикването ми загряха двете мозъчни клетки, че тази болка дето усещам я имах първия ден на система окситоцин.... когато ме бяха бутнали за изглаждане на шийката защото упорито отказваше. 😬 И сега пак ме хвана леко паниката и почнах да допълвам багажа и да ровя какво съм приготвила. 😀

presiana78 и аз бях в подобно положение.  Направо не исках да излиза. Най-много мразя неизвестното и колкото и да бях чела не помогна. Даже от четеното така ме беше хванало шубето от епизиотомията, че като я направиха беше все едно за пореден път съм си срязала пръста в кухнята. А аз имам гаден навик всяка седмица поне по 1 път да го правя... Та се оказа, че не боли толкова, обаче пак паника. Даже като тръгнаха с онова шило да ми пукат околоплодните, доктора вика стой мирно,  а аз на магарето назад назад се движа 😅 Щото ме беше страх да му направят нещо на главата на бебето и бях чела колко е неприятно за плода и странични ефекти и бла бла....

Krem4o2206 стискам палци само да тръгне! Пробвай с ананас и люто и стълби. Да го побутнеш ти лекичко, може да реши да излиза. 🙂

# 470
И аз се. бях наплашила ужасно много от епизиотомия, а точно нея накрая дори не я усетих кога ми я направиха.

# 471
Ами ще чакам и утре и ако не тръгне сама, в понеделник ще ходя до болницата. Смятам че съм подготвена...поне психически, ясно е че няма как да остане вътре, но може би нещата се случват и на подсъзнателно ниво. Така не ми се иска да ме наблъскат с разни гадости, хич не си падам по тези неща, стискайте палци да станат нещата естествено!

# 472
И при мен все още нищо 😀
Аз си имам час за преглед на 4ти (терминът ми е на 3ти), ако разбира се дотогава не тръгне 😀 и тогава ще го мислим с доктора. Освен сладки ритници друго не усещам 😀
Някоя от вас в жегите получава ли малки мехурчета по пръстите и дланите на ръцете? Преди съм забелязвала по 1-2, но от вчера нещо стана и ми излязоха бая и е малко дразнещо и ме е страх да се мажа с каквото и да било…

# 473
  • Варна
Магнерота и за мен е някъв боклук и въпреки, че пише, че е с 500мг магнезий, реално усвояемостта е много ниска, някъде бях чела, че се равнява на 60мг бионаличен магнезий. Аз повръщах от него с предната бременност и влизах в спешното на деган. С втората ми неуспешна бременност, която завърши в 18г.с пак пиех конски доза магнезий и но шпа, но това не предотврати раждането. Сега продължавам да си пия по мъничко един аналог на Диаспорал, защото иначе имам крампи на краката посред нощ като се протегна, а също и не спя добре.
Иначе аз вече официално се диагностицирах с обрив, днес имам сърбящи пъпки на много места. Казвало се ПУПП и било по-типично за носещи момченца. Уж не е опасно, ама е бруталия на 30 градуса с огромен корем и адски сърбежи.

# 474
Didi_Bidi, алоето не помага ли? Нали се мажеш с листо, в смисъл не е с някакви кремове в които пише че има алое, а всъщност е 0.001 процент?

# 475
Диди, минах го това, при мен обаче се оказа не ПУПП както мислех, а същото на вид, причинено от приема на желязо. Като го спрях, до 5-6дни се изчистих.

# 476
  • Варна
Didi_Bidi, алоето не помага ли? Нали се мажеш с листо, в смисъл не е с някакви кремове в които пише че има алое, а всъщност е 0.001 процент?
99% алое е. Нямам листо. А и преди като имах растение, съм си мазала лицето и там, където имах някоя пъпка, ми щипеше. Сега както съм възпалена си представям...
SunLight, аз желязо рядко се сещам да вземам. Как сте вие?

# 477
  • Wonderland
На последния ми преглед следящия ми АГ (ще раждам при друг) ми каза ако изтекат водите или имам други признаци на започващо раждане “веднага” да тръгвам за болницата, защото е седалищно и няма как да родя естествено. Не съм сигурна какво имаше предвид?! То е ясно, че ще отида в болница, но наистина ли трябва да е толкова бързо?
Първо раждане ще ми е, не би ли следвало дори да изтекат води да разполагам с някакво време? 😃 Притеснявам се дали ще съм вкъщи, дали багажа ще е с мен, искам да мога поне да се изкъпя, ако опрем до спешно секцио.

# 478
  • Варна
Учудващо е дори, че не е насрочено планово секцио в този случай, а ще чакат. Доколкото знам, ако бебчето е навлязло в таза така седалищно, после и секциото е по-сложно.

# 479
Охх аз имам горе долу 7-10дни до термин, тоновете са ок, нямам контракции поне докато ми ги правят, а иначе стягания си имам още от 4-ти месец, но без болка, нямам и болка в кръста. Магнерота съм спряла отдавна, пия си само витамините. Бях на преглед "бръкнаха" и се установи, че шийката въобще не се подготвя за скорошно раждане. Евентуално би тръгнало тези дни само ако ми изтекат водите, даже аг каза, че с тази шийка туко виж съм и преносила,което направо ме отчая. 😁 Май не ми се иска много да ми го предизвикват с окситоцин, четох някъде, че именно той е виновен за разкъсванията и многото шевове. Така ли е, нямам идея,първо раждане ще ми е, може мамите,които вече са раждали с окситоцин да споделят. 🤔 Таа много се надявам тези дни бебо да реши, че е време. Хич не се пазя, чистя нон стоп, пера, гладя, шофирам, вървя доста пеша, мъкна торби с покупки и преливам от енергия, общо взето не ми се лежи и почива. 😁

Общи условия

Активация на акаунт