ЮЛИ 2023 щастие ще ни дари, бебчета сладки чакаме да се родят!

• 46 808
  • 710
  •   1
Отговори
# 450
То и това с термина и преносването е много относително, все пак зависи колко е бил редовен цикъла, кога е заченато бебето и тн. Не съм лекар ама според мен ако всичко си е наред с водите и плацентата защо да се бърза не знам.

Като почнахте с филмовите сценарий да ви кажа днес АГ-то ми разправя, че всъщност по-често се случва водите да ги спукат в родилното отколкото да изтекат преди това. Аз бях останала с впечатлението, че си изтичат и тогава почва раждането, ама това не бил общия случай.

# 451
И на мен предния път никой не ми каза да спра магнезия..... и един от лекарите, който ми разчиташе тоновете (на които ходех всеки ден понеже преносвах вече) случайно ме пита за магнезия - и като чу че пия и веече преносвам му стана лошо...

Този път го спрях в 32 седмица.

# 452
Досега от филмите само вреди - нито отношенията са като там, нито връзките, а сега вече и с раждането... за съжаление щетата по-често я отнасяме жените, мъжете явно са по-неподатливи 😄
То и това с термина и преносването е много относително, все пак зависи колко е бил редовен цикъла, кога е заченато бебето и тн. Не съм лекар ама според мен ако всичко си е наред с водите и плацентата защо да се бърза не знам.

Като почнахте с филмовите сценарий да ви кажа днес АГ-то ми разправя, че всъщност по-често се случва водите да ги спукат в родилното отколкото да изтекат преди това. Аз бях останала с впечатлението, че си изтичат и тогава почва раждането, ама това не бил общия случай.

# 453
Здравейте! И аз вече съм сред майките след като в 37 седмица нашия син реши, че му се излиза. Нормално раждане, всичко мина бързо и вече се гледаме вкъщи.

# 454
Честито! Бъдете здрави и щастливи!
Здравейте! И аз вече съм сред майките след като в 37 седмица нашия син реши, че му се излиза. Нормално раждане, всичко мина бързо и вече се гледаме вкъщи.

# 455
Честито на всички родили камъчета, бързо възстановяване.
Аз съм от чакащите, но имам време до термин 20 юли, а и след толкова трудна и различна втора бременност се радвам, че вече е юли и когато и да се покаже момата ще съм щастлива.

# 456
  • София
Честито на всички новопоявили се ! Ние също сме вкъщи от вчера, разбира се каката се събуди с температура, а бебенцето киха ... Кърмя я успешно, много е лакома!

# 457
Момичета вие как спряхте магнерота и в коя седмица.

# 458
36г.с. 2дни, тоест от днес. Рязко спиране. Предполагам за няколко дни ще се изчерпа каквото се е натрупало до сега, ако има резерв изобщо и вече ще вървят нещата към раждане 😅

# 459
36г.с. 2дни, тоест от днес. Рязко спиране. Предполагам за няколко дни ще се изчерпа каквото се е натрупало до сега, ако има резерв изобщо и вече ще вървят нещата към раждане 😅

На мен ми казаха постепенно в 37 седмица съм. Аз тази сутрин пих и мисля вече повече да не пия.

# 460
Ако са Ви казали постепенно в 37 г.с. сигурно има причина. Може да зависи от развитието на бременността,  коя бременност е и тнт, нещо да пропускаме. Аз бих слушала инструкцията на АГ.

Мисля, че при мен без инструкции за постепенно намаляване казаха да спирам ида пия но шпа (за изглаждане на шийката) при нужда защото съм втора бременност с контракции от 5м и гестационен диабет. Бебето е вече 3кг и сигурно се надяват само да тръгне до 38г.с. или защото предния път преносих и това също да има отношение.

А може и всеки лекар със свой акъл и разбирания. 🫣 

На мен ми казаха постепенно в 37 седмица съм. Аз тази сутрин пих и мисля вече повече да не пия.

# 461
Не знам за Вас, но на мен ми е много странно това с магнерота, как едва ли не чак ще спре раждане?! Реално магнезия в него е толкова мижав, че не знам колко хапчета трябва да изпиеш че да се стигне до там. По-скоро ще се натровиш от боклуците в него, отколкото да спре раждане.
Иначе аз още си чакам.....бебата не иска да излиза и това е. Confused На Вас колко време Ви казаха, че може да чакате след термин?

# 462
Според мен магнерота е някакъв гаден микс дето грам магнезий няма вътре. За 1 месец го пих и се запекох жестоко, а магнезий съм пила точно за разхлабване. Като смених пак на моя от viridian вече е друго нещо. Нито запек, нито крампи... всичко нормално.

Може би има общо, че магнезий се дава за отпускане на мускулите, а ако са отпуснати няма как да контрахират и да тръгне самото раждане.

За преносването знам, че е макс 42 седмици бременността и тогава вече ако не е излязло със сигурност или предизвикват или секцио. Макар, че като гледам в БГ болници минеш ли термин и веднага те вкарват да го вадят. Даже преди термин бързат, само те си знаят за къде и от какво такъв зор ако няма нещо спешно.

# 463
Мен ме чакаха 5 дни след термин предната бременност и ме взеха в болницата за предизвикване.

Относно магнерота - аз го спрях в 32 г.с. и на мен също ми беше предизвикал ужасен запек. След като го спрях след около 1-2 седмици (явно като се поизчисти организмът) потръгнаха нещата Grinning така да кажа

# 464
Направо като чета как всички масово се запичат от магнерота се чудя за какво го изписва АГ масово. И без това перисталтиката отива на кино от бавното усвояване на храната и си става запек, ами и това допълнително.  🫣

Общи условия

Активация на акаунт