ЮЛИ 2023 щастие ще ни дари, бебчета сладки чакаме да се родят!

• 46 728
  • 710
  •   1
Отговори
# 570
А с какъв диоптър е допустимо нормално раждане?

# 571
То не е до диоптъра, а дали има проблем с ретината. Примерно изтъняване е противопоказание за напъването по време на раждането. Колкото по-голям е диоптъра(късогледство), толкова по-разтеглена е ретината и е възможно да има проблем.

# 572
Момичета, а колко време след секцио може да влизаш в морето? Grinning Дали имам шансове за септемврийски плаж пресмятам..
Като спре кървенето.

# 573
А при вас как пада тапата? Еднократно или си тече общо взето постоянно, при мен от снощи не спира да тече 😀 изобщо не очаквах, че може да е толкова много. Докторът изобщо не ѝ обърна внимание, каза само добре чакаме раждане 😀

# 574
  • Варна
Ами при мен първо започна едно много бледо розово зацапване на хартията. Няколко часа след това падна тапата или част от нея в тоалетната. На следващия ден пак имах същото бледо розово зацапване на хартията, като при някое от пишканията предполагам,  че е паднала още някаква част в тоалетната, но не я видях. Днес вече нямам никакви розови нишки при избърсване и си мисля, че явно вече всичко е паднало. Но раждане все още не е започнало.

# 575
  • Варна
Покрай вас няколко вечери подред само тапи сънувам 😀 особено след вчерашната проверка за разкритие, от която още ме наболява..

# 576
  • Варна
Хахаха Grinning При мен вече няма помен от тапа, ама и контракции няма... 😄 Твоята след този преглед как не е тръгнала да пада още, направо не знам.

# 577
Момичета, снощи родих в 23,10 часа. И моите контракции се губеха, после пак се появяваха. Приеха ме в родилното към 20 часа с контракции на 3-5 мин и като влязох в стаята всичко утихна Joy АГ-то вика ще те наблюдаваме вечерта и утре индуцираме. Да, ама не - пораздвижих се малко, дойдоха някакви контракции, бърка след час - 8 см разкритие. И така бързичко си излезе малката без упойки, без окситоцин и без почти никакви разкъсвания. Пожелавам успех и кураж на всички, на които им предстои, не е толкова страшно!

# 578
Честито щастие! Бъдете здрави 🥰

# 579
  • Варна
Ех че хубави новини! Само такива да чуваме ☺️ бързо и възстановяване!

# 580
zuhta, честито бебче и бързо възстановяване на мама! И бързо изписване 😁

Дали е възможно да падне тапата на 1 път без да има после розово/кървава следа по салфетката? Нещо направи цоп тази сутрин та сега седя и се чудя това ли беше не беше ли. Не можах да видя нищо... Иначе определено не са били водите вчера. След няколко часа съм на АГ,  ще видя какво ще каже и той по въпроса с тапата. Сигурно се вижда там ли е не е ли там... В интернет не намирам много информация може ли без следа да падне или не? Предния път не помня да съм бърсала розово, само помня че цял ден пада това 'сополиво' чудо.

# 581
Аз нямам нищо розово, беше първо белезникаво на цвят и гъсто, а сега стана направо безцветно малко по-воднисто като суров белтък. Няма следа от кръв, нишки или нещо подобно.

# 582
И аз имам някакъв воднист прозрачен полусопол, но не прилича на това от предния път и се чудя падна ли не падна ли... Наистина няма 2 еднакви бременностти 😅🥴 Все си мислех, че ще съм по-подготвена обаче ...  не.

# 583
  • София
Изобщо не съм забелязала ни с първото ни с второто тапа и т.н.
Аз да се оплача - така както ми течакшха гърдите денонощно, изведнъж онзи ден следобед спихнаха и вечер направо няма нищо. Много странна работа, с каката не съм имала момент в който да не е нахранена, а снощи малкото от 21 до 1ч едвам се нахрани и тая вечер съм приготвила една кутия с адаптирано мляко, никога не съм разтваряла ама ще трябва явно да се науча ...

# 584
  • Варна
Може просто да се е регулирала, не бързай да се отчайваш. Имай предвид, че помпа и на ръка не можеш да изкараш както бебето суче. Направи един консулт с консултант по кърмене, защото почне ли се с АМ нещата може да се закучат

Общи условия

Активация на акаунт