ЮЛИ 2023 щастие ще ни дари, бебчета сладки чакаме да се родят!

• 46 741
  • 710
  •   1
Отговори
# 555
Сигурно се е коментирало поне няколко пъти вече, но тъй като все още избирам, та да Ви питам. Вече са жеги големи, другата седмица го дават до 40 градуса, та наистина ли трябва с дълги ръкави и крачоли да са облечени бебчетата на изписването? Момичета, които вече минахте по този път какво ви посъветваха от болницата, а на които ни предстои правите ли промени "в движение". 100 пъти сменях концепцията си и вече не зная какво да купя и подготвя. Харесах във Вис Виталис едно боди-рокля с къс ръкав + чорапки и тънка пелена си ги представям нещата за сега предвид жегите. Чудя се обаче дали да не добавя и една жилетка и едни ританки (тази рокля я има и в сет за изписване, но е с много неща и ще си ги сглобя допълнително).
Ще раждам в Майчин дом София ако има значение.

# 556
Не знам за другите мами, но аз определено само с къс ръкав бодита ще взема.  То наистина, че иде температурна разлика от корема и навън, обаче с тези 40С, които чета че ни чакат тази седмица... Аз едва по къс ръкав ще издържа да не говорим бебето с дълъг. Ще имам някой друг комплект за АГ по-дълг ръкав и ританки, но до там. Претоплянето е още по-опасно.

# 557
При мен се почна процеса, от през нощта имам контракции. Бяха регулярни през 8 минути обаче сутринта като станах умирах от глад и закусих, посвърших някои неща вкъщи и се разредиха през час. Ще видим до кога така, няма да бързам за болницата все още.

Аз съм приготвила късо боди, чорапки, една жилетка за всеки случай. Ританки не съм взела ама ако се падне някакъв шантав хладен ден ще поръчам ММ да донесе. Планирала съм да е само по боди, но пак казвам ще следя какъв е конкретният ден. Иначе то на практика “студеното” е само от болницата до колата и от колата до вкъщи, за което не си струва навличането. В колата ще е жега със сигурност, дори и навън да е по-хладно, не мисля че е подходящо да се включва климатика на толкова малко бебе.

# 558
  • Варна
Mohito, това с жълто зеленото не знам дали е добре. Може да питаш АГ.
За дрехите, че аз вече няколко пъти казах че съм приготвила късо боди, късо гащеризонче, чорапи и муселинова пелена, по-голяма за да може при нужда да е на няколко ката.

# 559
MintyMohito не трябва ли да ти направят тест за да видят дали не са водите? На мен ми казаха ако се съмнявам за изтичане, да слагам една превръзка и да ходя в болницата да ме тестват.

# 560
Жълто или зелено беше кофти, не че искам да те плаша, но моя съвет е веднага да те видят! Или поне се чуй с доктора си и го коментирайте!  Моите води които текоха половин ден бяха бистри, такива трябва да са, консистенция на вода, но не точно. За изписването бях приготвила само един ромпър с дълъг ръкав, но в болницата е страшна жега и я обличам само с боди с късо ръкавче, даже и с тип потник става. За изписването като гледам какъв пек е, а те ще ни пуснат по обяд, май ще търся боди с къс ръкав....

# 561
Микробиологията излезе перфектна, тъй че не е проблем секрета с такъв цвят. Питах даже на няколко пъти през бременността и все всичко чисто. Иначе от този 'инцидент' сутринта насам нищо, то си беше бистро. Сложила съм превръзка, в движение съм постоянно. Не ми е мокро, превръзката е суха и все едно нищо не се е докосвало до нея. Спомням си с първото раждане в АГ като ми пукнаха водите при сядане и ставане имаше текване. Единственото от толкова въртене и сукане дето направих по дупе да видя ще текне ли или не, е че някакъв мускул разпънах и сега ме боли. Нищо не тече, бебето е активно. Даже ПМС напъните дето направиха леко завръщане след 2 дни пауза и те си биха шута пак. Може да е бил по-воднист секрет и най-вероятно е това. Било нормално да стане такъв като наближава термина.  ММ е с повишено внимание на работа, ако нещо тръгне или втори път усетя нещо като сутринта веднага има място за реакция.

Съвсем спокойно може и да съм се изпуснала и да не съм усетила... Няма да е за първи път 😅😬🫣🫣🫣

# 562
На мен от болницата ми казаха боди с дълъг ръкав, ританки и пелена.
Аз добавих една мини рокличка, тип сукманче, шапчица и ръкавички.
Също бях в голяма чуденка и имах подготвено и боди с къс ръкав, и чорапки, но след като от болницата казаха дълъг ръкав и дълги крачоли ги послушах.
За наш късмет пък на изписването валеше проливен дъжд и изведнъж стана доста студено.

Сигурно се е коментирало поне няколко пъти вече, но тъй като все още избирам, та да Ви питам. Вече са жеги големи, другата седмица го дават до 40 градуса, та наистина ли трябва с дълги ръкави и крачоли да са облечени бебчетата на изписването? Момичета, които вече минахте по този път какво ви посъветваха от болницата, а на които ни предстои правите ли промени "в движение". 100 пъти сменях концепцията си и вече не зная какво да купя и подготвя. Харесах във Вис Виталис едно боди-рокля с къс ръкав + чорапки и тънка пелена си ги представям нещата за сега предвид жегите. Чудя се обаче дали да не добавя и една жилетка и едни ританки (тази рокля я има и в сет за изписване, но е с много неща и ще си ги сглобя допълнително).
Ще раждам в Майчин дом София ако има значение.

# 563
  • Варна
И аз имах болезнени контракции през нощта. Може би няколко за час. И тъкмо си помислих, че се започна вече наистина и всичко пак утихна... Както е тръгнало, госпожицата може да ме държи на полусъединител и до термина. Sweat Smile

Zuhta, и аз съм доста редовна в тоалетната. Вчера засичах, че 4 пъти влизах, но днес засега веднъж. Колебая се дали е от подготовката за раждане, или защото хапвам доста плодове в тия жеги.

# 564
Момичетаа, пиша с едно въпросче! Имаме на вилата басейн и така ми се иска да се топна в него. Според вас подходящо ли е предвид препаратите, които слагаме. Звънях на гинеколожката ми, но не вдига.

# 565
  • Wonderland
Аз със сигурност не бих. Simple Smile

# 566
И аз бих пропуснала.  Едно на ръка химикалите, другото че за бременни вани, басейни и тнт са в категория 'избягвай' по препоръки. Не си струва риска за едното топване.

# 567
  • Wonderland
Момичета, а колко време след секцио може да влизаш в морето? Grinning Дали имам шансове за септемврийски плаж пресмятам..

# 568
Здравейте. Преди естествено раждане, пращали ли са ви на консултация с кардиолог и офталмолог ? Благодаря ви Simple Smile

# 569
На офталмолог ме пратиха в 36 седмица за да каже, дали мога да раждам естествено. Притесняваха се заради диоптъра ми.

Общи условия

Активация на акаунт