ЮЛИ 2023 щастие ще ни дари, бебчета сладки чакаме да се родят!

• 46 754
  • 710
  •   1
Отговори
# 540
Касис, да на парчета е. Не винаги има части, но сякаш в повечето случаи остава нещо по хартията. Понякога е с кафеникав цвят (както ме предупреди АГ, че може да има като зацапване), понякога си е съвсем светличко, почти бяло. Да си пада, не ме притеснява, докато няма регулярни контракции. Гледам да спазвам добра хигиена, защото нали уж тапата пази от инфекции и сега без нея да не стане беля.
Последните дни станах и доста по-редовна в тоалетната, предполагам защото зачестиха контракциите.

Мохито, мери си по-честичко кръвното и виж какви стойности поддържаш. Моето кръвно от 60/90 нормално последните два месеца се покачи на 80/110. Според АГ е идеално, предишното било твърде ниско. Сега от стрес може да ти се качва малко кръвното, както и захарта, така че опитай се да мислиш позитивно и да запазиш спокойствие. 3 кг бебе според мен не е голям плод, а и до колкото си спомням твоя ГД малко беше на границата, в смисъл резултатите ти от всекидневното мерене с глюкомер не бяха никак лоши.

Иначе кръвните ми изследвания са добре, желязото почти е влязло в норма (но все пак е изследвано без да спирам добавката, т.е ако я спра ще падне пак поднормено). Та продължавам да си го пия. Кръвната ми захар е също в норма, а тия дни бая съм се разхайтила с храненето и малко треперех какъв резултат ще излезе.

# 541
  • Варна
Тъй, мина ми прегледът. Човечето се е наместило и ми дават шанс за естествено до 21ви. Ако до 21ви не тръгне, имам назначена дата за секцио на 22ри. Лекарят каза на 20ти да пия един литър сок от праскови с една с.л рициново масло 😀
Пуснах сега и едни чернодробни за всеки случай заради обривите.

# 542
Тъй, мина ми прегледът. Човечето се е наместило и ми дават шанс за естествено до 21ви. Ако до 21ви не тръгне, имам назначена дата за секцио на 22ри. Лекарят каза на 20ти да пия един литър сок от праскови с една с.л рициново масло 😀
Пуснах сега и едни чернодробни за всеки случай заради обривите.

Този сок ще спомогне раждането да започне естествено ши?

# 543
  • Варна
Така каза, действало като естествена индукция, че нямам право на друга. Явно разхлабва яко и уж предизвиква контракции

# 544
За сок от праскови не бях чувала. Ще си го сложа в списъка, че 10 ананаса цели не мога да изям в 1 ден ако ще да се пръсна 😅 А лютото не ми действа 😬

Последна редакция: ср, 05 юли 2023, 17:30 от MintyMohito

# 545
  • Варна
То разковничето е по-скоро рициновото масло в сока 😀.

# 546
На мен извън бременността само на лунна диета сок от круши 1 литър и 2 литра вода смесено ми действа. Нито рициново масло, нито Сена, нито нищо...  🤷🏻‍♀️😅😬 А така не ми се иска този пък 2 дена на система да вися пак, направо не знам какво да почна 😅 Тези няколко дена хич не се щадя от към движение и чистене и вдигане на торпедото вкъщи 😅 Хем съм болна и натискам още повече и до сега нищо.  Само не съм пробвала на корема да говоря 'Излизай от там вече ИЗЛИЗААААЙ' ... Че и Каролина Рийпър ядох вчера и само устата ми пламна,  другаде не я усетих 😬

То разковничето е по-скоро рициновото масло в сока 😀.

# 547
  • Варна
Аз в пети месец имах повече контракции от сега... Но днес такъв преглед за разкритие ми направи, че още ме боли.

# 548
От цялата бременност и раждане най- неприятни са ми точно тези прегледи... Сериозно, как може да са такива неудобни и неприятни?! Чак по спомен усещането, главата на бебето как излизаше беше по-добре че и шевовете не ми пречеха толкова като ги правеха 😬

# 549
Здравейте,следя всички теми,но чак сега се включвам 😊
Вчера родих в 38+1 момиче Изабела 3750кг.
Бях твърдо за естествено раждане с епидурална упойка, но въпреки това стана секцио със спинална😃
Пиша,за успокоение на тези,които се притесняват от секцио,а им предстои.Няма нищо страшно,всичко минава и заминава и при мен в сравнение с предишното ми естествено раждане,този път си спестих много стрес и болка😘Пожелавам на всички леко раждане,по какъвто и да е начин🍀💐👶

# 550
И аз в пети месец имах повече контракции 😀 днес нито една!
Мале и моя преглед вчера беше болезнен.. той освен да провери разкритието и нещо друго прави, което направо ми взе дъха на магарето.. после цяла вечер ми беше супер неприятно, но на сутринта нищо, а очаквах това да подбутне нещата 😀
Добре аз да попитам, това че бебето стои високо и не е навлязло в таза около термина, голяма предпоставка за секцио ли е? Който чуя да е бил така общо взето завършва със секцио планирано или спешно след неуспешно вагинално раждане

Аз в пети месец имах повече контракции от сега... Но днес такъв преглед за разкритие ми направи, че още ме боли.

# 551
До колкото знам, ако не е слязло не могат да предизвикат раждането защото е опасно. И вече ако има някаква предпоставка да не се чака термина, или вече е преносване се стига до секцио.

Последна редакция: ср, 05 юли 2023, 19:38 от MintyMohito

# 552
Мили мами, на 03.07. се роди Ивайла чрез планирано секцио в последния момент.. 😀 така и не се обърна миличката. Желая кураж и леко възстановяване на всички 🍀

# 553
Честито бебче, да бъде живо и здраво!
При мен май започва екшъна, от вчера ми пада тапата. Тази сутрин беше баяяя голямо количество 😀 но е с цвят на сопол, леко белезникаво, няма кървави нишки в нея.

# 554
Изкарвам си акъла, че май водите са тръгнали. Преди малко ми стана леко мокро долу и викам дай до тоалетната да ида. И като си бърсах направо все едно си напишках ръката при бърсането, и имаше някакъв секрет по-воднист голям. Жълто зеленикав леко без розово, без нишки. Хич не прилича на това, което миналата бременност помня като тапа. А този секрет - аз цяла бременност си имам такива, но все беше по-гъст. Сега беше нещо рядко. И имам леки болки в корема като преди цикъл, но може и от пробиотика вчера дето пих да е движение в стомашно-чревния тракт. Та сега или откачам или нещо става. Най-вероятно откачам защото съм ден 4 болна + температура и хрема и се вглеждам във абсолютно всичко повече от колкото трябва и се притеснявам как със хрема и температура и като парцал ще раждам.  Поне утре съм на АГ, ако има нещо ще се разбере така или иначе.

Стискайте палци да забави малко при мен, поне да се оправя малко и да закрепя. От всички сценарии да раждам болна не го бях мислила като вариант...

Общи условия

Активация на акаунт