ЮЛИ 2023 щастие ще ни дари, бебчета сладки чакаме да се родят!

• 46 685
  • 710
  •   1
Отговори
# 615
Дневникът на мама и татко го раздават и като книжка в някои родилни.
С много информация е, но не точно по седмица, а месеци.

# 616
Питахте ли ги дали могат да Ви приемат? В такава ситуация (вече със зацапване и пролабирал мехур) бих питала за хоспитализация, да следят нещата как се развиват. Не съм лекар, опит в такава ситуация нямам, но ми се струва, че би трябвало да Ви приемат за наблюдение поне. Пожелавам Ви леко и скорошно раждане!

Иначе мога само да кажа, че и без термин да знаят пак задават хората такива въпроси.  Мен вече и в магазина като ида питат 'Ама ти не роди ли вече'.  Да ме виждат да съм родила? ....  Изнервящо е, но няма как. Аз вече и телефона не вдигам защото знам за какво ми звънят. 🫣

Охх минавам да се оплача, на термин съм и днес бях на преглед 2см разкритие, пролабирал мехур, бебето е вече ниско, шийка 1см, но все още назад, подпомогнаха я чрез вагинален преглед да мине напред и имам зацапване цял ден. Тоновете са добри, но ми казаха очаквайте, ама кога ама как?!?! Обстановката е доста нажежена, имам контракции с менструални болки и стягане, но са търпими и не на 5 мин. Да не ви казвам колко точно ме изнервят всички близки и роднини,които от 1 седмица насам не са се спряли да ми звънят с въпроса "Какво става? Още ли не си родила?"  еййй днес направо изпаднах в нервна криза. Съжалявам, че изобщо някога споменах кога ми е термина. Та да се върна на същественото, към мамите,които са раждали вече как се развиха при вас нещата предвид горе споменатите симптоми? Наистина да очаквам ли да настъпи раждане тази вечер или утре, че и аз вече се побърквам от това чакане.

# 617
За хоспитализация не е и ставало на въпрос, предупредиха ме да съм в очакване и ако зачестят контракциите да се явя в болницата. Утре отново съм на тонове, вероятно пак ще ме проверят. За сега имам нерегулярни контракции с менструални болки, но не са силни. Даже чистих до сега. Зацапването ме предупредиха , че ще го има заради "подпомагането" на шийката да мине в по-предна позиция. Но като че ли нямам усещане нещо да се случи точно тази вечер. 
Питахте ли ги дали могат да Ви приемат? В такава ситуация (вече със зацапване и пролабирал мехур) бих питала за хоспитализация, да следят нещата как се развиват. Не съм лекар, опит в такава ситуация нямам, но ми се струва, че би трябвало да Ви приемат за наблюдение поне. Пожелавам Ви леко и скорошно раждане!

Иначе мога само да кажа, че и без термин да знаят пак задават хората такива въпроси.  Мен вече и в магазина като ида питат 'Ама ти не роди ли вече'.  Да ме виждат да съм родила? ....  Изнервящо е, но няма как. Аз вече и телефона не вдигам защото знам за какво ми звънят. 🫣

Охх минавам да се оплача, на термин съм и днес бях на преглед 2см разкритие, пролабирал мехур, бебето е вече ниско, шийка 1см, но все още назад, подпомогнаха я чрез вагинален преглед да мине напред и имам зацапване цял ден. Тоновете са добри, но ми казаха очаквайте, ама кога ама как?!?! Обстановката е доста нажежена, имам контракции с менструални болки и стягане, но са търпими и не на 5 мин. Да не ви казвам колко точно ме изнервят всички близки и роднини,които от 1 седмица насам не са се спряли да ми звънят с въпроса "Какво става? Още ли не си родила?"  еййй днес направо изпаднах в нервна криза. Съжалявам, че изобщо някога споменах кога ми е термина. Та да се върна на същественото, към мамите,които са раждали вече как се развиха при вас нещата предвид горе споменатите симптоми? Наистина да очаквам ли да настъпи раждане тази вечер или утре, че и аз вече се побърквам от това чакане.

# 618
Леле това все едно аз съм го писала 😀😀😀
Днес ми е термина и точно имах същия приятен преглед… в момента си ме стяга и боли, обаче преди няколко дена пак правихме същия опит и всичко премина в рамките на вечерта, така и не доведе до раждане. На мен доктора ми каза същото за шийката назад, което така и не разбрах какво означава, вече два пъти се опитва да я центрира. Въпросите при мен валят през час… аз вече не им отговарям, много почнах да се дразня. В началото ми бяха казали термин 3ти юли, който се оказа грешен и са ме подхванали с въпросите още от край време.. та да знаеш това от прегледа може и да отмине и нищо да не стане 😀

# 619
Dr.G.Ilieva 😁 Аз в четвъртък пак бях на вагинален преглед и тогава нямах разкритие, вероятно след него са се получили тези 2см. А шийката я центрират за да предизвикат скорошно раждане както сме ние на термин, когато е назад означава, че не се подготвя и отнема повече време ако я чакат. Така разбрах аз поне аг като обясняваше. Честно казано май разчитам повече на пролабиралия мехур, да вземат да ми изтекат водите и шоуто да започне, вече ми е доста напрегнато, а и всички приятели,роднини и познати допълнително напрягат както споменах по-горе. Спрях и аз да вдигам и да пиша, любопитството им ми идва в повече, да не говорим и че повечето от тях имат деца, дет се вика минали са по този път, а аз бях толкова съобразителна и деликатна да не ги притеснявам с тъпи въпроси в такъв момент. Ноо има хора и хора 🙄

# 620
От миналата бременност и през ден такова побутване да тръгне в продължение на две седмици... Шанса е 49-51, като по-скоро клони към не. Иначе и 1 път не съм имала зацапване от тези прегледи, а някои ги усещах до следващия. 😬 Седях с 2см цели 2 седмици и накрая като падна тапата (без грам контракция от какъвто и да е тип) ме вкараха за индукция. Иначе според мен всяко зацапване е притеснително, но не съм лекар все пак. Дано всичко мине бързо и леко и при двете!

Аз съм на някакви нередовни контракции мешани с бракстън хикс, болка в гърба и lightning crotch. 😬 Сега тъкмо чета за контракциите и тнт (на кой му трябва сън 😅🫣😬) и за дишането и как от паника и емоционално състояние може да се забави самото раждане.  Явно колкото повече го мисли човек и се притеснява тоооолова по-бавно стават нещата.

# 621
Да, аз също винаги съм доста съобразителна с такива деликатни теми 😀
Мен също докторът ме предупреди, че може да има зацапване след този преглед.
Ние ще чакаме до 11ти да тръгне само раждането и ако не стане… индуциране на 12ти
При мен и честно казано бебето стои височко.. ии просто усещам как ще си стигнем до индуциране.

Dr.G.Ilieva 😁 Аз в четвъртък пак бях на вагинален преглед и тогава нямах разкритие, вероятно след него са се получили тези 2см. А шийката я центрират за да предизвикат скорошно раждане както сме ние на термин, когато е назад означава, че не се подготвя и отнема повече време ако я чакат. Така разбрах аз поне аг като обясняваше. Честно казано май разчитам повече на пролабиралия мехур, да вземат да ми изтекат водите и шоуто да започне, вече ми е доста напрегнато, а и всички приятели,роднини и познати допълнително напрягат както споменах по-горе. Спрях и аз да вдигам и да пиша, любопитството им ми идва в повече, да не говорим и че повечето от тях имат деца, дет се вика минали са по този път, а аз бях толкова съобразителна и деликатна да не ги притеснявам с тъпи въпроси в такъв момент. Ноо има хора и хора 🙄

# 622
  • Варна
Моето пък от 21ва седмица слушам колко е ниско и как да не взема да родя. Вече като сядам коремът ми опира в краката или в стола ако съм разкрачена, обаче контракции йок. Мен ме боли опашката, ама мислех, че е още от падането ми. Като се замисля то беше по-предната неделя и трябва да ми е минало вече. Т. Е може и от бебе да ме боли. Имам две седмици да го накарам да тръгне само, обаче нещо вярата ми, че ще стане я няма. Една приятелка, която ражда в Ирландия ми разправяше, че ѝ правили някаква процедура като poke-ване не мехура. Нещо тип просто го докосват и до няколко дни тръгвало. Правиха ѝ го понеже преносваше, а те по принцип си чакат там, никой не те напира.

# 623
На много места четох за това, че ще облекат бебето преди изписването и по това и аз да се оринтирам как да я обличам. Денят на изписването беше един от най-поносимите като градуси последно време и въпреки това мръсна жега.. Е, искам да ти кажа, че беше с боди с къс ръкав, камизолка, ританки и шапчица и беше направо претоплена миличката след това. Така че само по къс за навън може и да е прекалено, но и 2 пласта дрехи са много.
Сигурно се е коментирало поне няколко пъти вече, но тъй като все още избирам, та да Ви питам. Вече са жеги големи, другата седмица го дават до 40 градуса, та наистина ли трябва с дълги ръкави и крачоли да са облечени бебчетата на изписването? Момичета, които вече минахте по този път какво ви посъветваха от болницата, а на които ни предстои правите ли промени "в движение". 100 пъти сменях концепцията си и вече не зная какво да купя и подготвя. Харесах във Вис Виталис едно боди-рокля с къс ръкав + чорапки и тънка пелена си ги представям нещата за сега предвид жегите. Чудя се обаче дали да не добавя и една жилетка и едни ританки (тази рокля я има и в сет за изписване, но е с много неща и ще си ги сглобя допълнително).
Ще раждам в Майчин дом София ако има значение.

# 624
  • Варна
Някой друг да го наболява тазът и да има усещането, че като седне седи направо върху бебето? И в същото време нали все още никакви контракции...

# 625
Аз все като сядам си мисля,че му сядам върху главата. 😬🫣  Днес направо все едно не съм бременна се държа. Цялата къща обърнах от скука. 😅  Малката като никога реши да спи следобед и викам сега е момента 😀 Даже бях сигурна, че ще си докарам поне падане на тапата или нещо... само lightning crotch си докарах.

# 626
От 4 седмици насам и аз обръщам къщата, прахосмукачки, парцали, кофи даже днес чистих основно и банята, онзи ден всички стаи и въпреки това започнах да преносвам, а слушах цяла бременност как ще родя по-рано. Признаци и днес няма, надявам се утре като отида на тонове и преглед за разкритие да е повече от 2 см, пак ще е напредък, или просто момчето да реши тази нощ, че е време да излиза 😁

# 627
О аз имам една последна задача вторник сутринта и почвам с опитите целенасочено вече. Eviction notice 😅 . Даже днес от първото растение хабанеро вкъщи отскъснах чушле, първото чушле, и само чякам и тази задача за отметна и почвам. Люти чушки  с 10 ананаса, сок от праскова с рицин, и стълби х2 на 1 път странично. 4 етажа надолу, 4 нагоре... И да излиза, четази бременност много странна към края се оказа... 2 седмици никакъв апетит и сега, буквално СЕГА в 22.30 като ми се дояде бебешка каша и бекон. 🫠🫣 Добре,че има запас от малката каши останали, много ги ядеше по едно време. Не са много в срок, но нямат мляко вътре поне и поне имаше вкъщи запечатани опаковки иначе щях да карам ММ да ходи до магазина 🤣  Бекона ще го размина, обаче туй от нищото посреднощ ми дойде за първи път от цели 2 бременности.

# 628

Не се притеснявайте, аз родих и все още по пътя хората ме питат кога ще раждам,защото имам все още голям корем след секциото😁

# 629
И моят преглед мина днес. Всичко е ок, бебка се наместила добре и не й се излиза.  С главата надолу е,но все още високо горе. А на мен така да ми се ражда вече 😊😂😊. Като дата си бях харесала  този четвъртък , но доктора ми каза че едва ли ще се роди толкова скоро. Еми продължаваме да чакаме...

Общи условия

Активация на акаунт