ЮЛИ 2023 щастие ще ни дари, бебчета сладки чакаме да се родят!

• 46 679
  • 710
  •   1
Отговори
# 630
Аз напоследък сънувам кошмари, че раждам. Кошмари са защото агто ми е отпуска и честно казано ме е страх да не тръгне да излиза докато я няма…
Някой в подобна ситуация и как се справяте с нея

# 631
Аз имам кошмари от началото на бременността, PTSD от края на август миналата година.  Тези вечери вече сънувам, че съм родила (само това помня, че съм родила) и като стана за 1746286372 път до тоалетната и имам корем и се чудя сънувам ли.... Кое от двете е реалността и тнт....

Днес не мога да ходя. Буквално усещам, че ще се разглобя и сякаш имам нещо между краката, което на теория е така, обаче още е вътре и не излиза. Като някакво напрежение го усещам и както си бях навила,че тази сряда ще излиза може да си откарам и до термин, че и след това.  Цяла бременност го мисля, че ще излезе по-рано. Бях готова май месец да излиза. После юни... сега по-скоро съм на 'я да си седи вътре, че на 35С както го дават не ми се ражда без климатик в отделението'. 😅😬 Приятелка ражда почти година преди мен предния път, юни е било, и на същото място и каза сауна,че било защото нямало климатик. Март като раждах имаше откачено силно парно по цял ден и нито грам топло вечерта и през нощта. Сега не знам как е, обаче на 35С не ми се ражда. Да си избере хладен ден през юли 😅 или началото на Август.  Пак съм навита, само да не е топло, че отгоре на жегата от контракциите не ми трябва и слънцето да се бута да ме готви.

# 632
Ох мен утре ме вкарват в болницата и в сряда сутринта започваме предизвикване 😀
Е ако не тръгне нещо дотогава де…
Докторът каза да не се притеснявам от индуцирането на раждането, имала съм 2см разкритие, бебето по слязло надолу, но не можем да рискуваме да чакаме повече. Първо ще започнем с хапче, а след това система. Надявам се да не е някаква инквизиция това нещо 😀

# 633
Аз също сънувам кошмари от няколко дни - предимно някаква огромна змия у дома.

Днес бях на преглед почнало е да се подготвя за раждане поизгладила се е шийката, но все още няма разкритие - утре влизам в 38г.с. И докторката малко ме "подпомогна" - центрира ми шийката или нещо подобно ми обясни.
Надявам се да има ефект от това подпомагане пък да видим Simple Smile

# 634
Здравейте, и аз тъкмо излизам от преглед. Шийката е изгладена, разкритието 2 см. Утре АГ ме вика в болницата с багажа и според разкритието ще преценяваме как да се действа. Хич не ми се иска индуциране честно казано, надявам се все пак да си тръгне естествено раждането. Каза обаче че и седенето с разкритие не е ок според педиатрите, защото е предпоставка за инфекции.
Искам друго да ви попитам. Докторката каза да отида утре в болницата и там да ме прегледа. Ако тя прецени ще ме остави на специализант за клизма и т.н. Мен чуденето ми е това ще ли да се води "избор на екип". Като цяло никога не сме говорили, не сме правили уговорки и т.н и като цяло все си мислех че ще си чакам естествено да тръгне раждането, отивам, раждам и на никой нищо не дължа. Но в тази ситуация да не са ми грешни сметките и изведнъж да се наложи да плащаме избор на екип?!

# 635
  • Wonderland
Аз вече съм в болницата. Супер притеснено ми е, умирам от жега и нямам търпение за утре…

# 636
Избор на екип, поне при мен предния път протече така: приеха ме в болницата,  питаха ме кой ще ме изражда. Посочих името на доцента. После вече целия процес по раждането (системи, пукане на околоплодни води, всички които идваха да ме проверяват на система като бях и на тоновете) беше поет от екипа му.  Доцента идваше да ме проверява на няколко часа, да ме пита как съм и да провери за разкритие. Поглеждаше тоновете, как върви системата с окситоцина и тнт. На другия ден той пукна мехура. Сестри, акушерки от екипа му нон стоп край мен. Все някой, НО аз бях говорила преди това с доцента тъй като се следях на друго място и тамошната АГ не израждаше вече.  Всички в отделението знаеха, че съм пациент негов и вече след раждането си дойдоха с документите за подпис за избор на екип.

Ако тя ще е в родилното и тя ще води раждането, най-вероятно ще се праща и избор на екип. Принципно не е задължително да имате избор на екип, но в тази ситуация изглежда като,че ли се оформя и този разход.

Тапата Ви паднала ли е? Защото и аз бях по миналия петък с 2см, но още имам тапа и знам, за инфекциите, че вече като падне тапата става опасно и се повишава риска от инфекция.

Съвет от мен - хапнете си тази вечер, защото ако утре се стигне до индуциране вода и храна чак след като се роди бебето.  Ще Ви трябват сили. Леко раждане!

Здравейте, и аз тъкмо излизам от преглед. Шийката е изгладена, разкритието 2 см. Утре АГ ме вика в болницата с багажа и според разкритието ще преценяваме как да се действа. Хич не ми се иска индуциране честно казано, надявам се все пак да си тръгне естествено раждането. Каза обаче че и седенето с разкритие не е ок според педиатрите, защото е предпоставка за инфекции.
Искам друго да ви попитам. Докторката каза да отида утре в болницата и там да ме прегледа. Ако тя прецени ще ме остави на специализант за клизма и т.н. Мен чуденето ми е това ще ли да се води "избор на екип". Като цяло никога не сме говорили, не сме правили уговорки и т.н и като цяло все си мислех че ще си чакам естествено да тръгне раждането, отивам, раждам и на никой нищо не дължа. Но в тази ситуация да не са ми грешни сметките и изведнъж да се наложи да плащаме избор на екип?!

Леко раждане пожелавам!

Тук всички в темата или вече родиха или са на часове от раждането,  а аз си седя още в безизвестност 😅 Само аз ли останах? 🫣

Аз вече съм в болницата. Супер притеснено ми е, умирам от жега и нямам търпение за утре…

# 637
Не си сама, аз все още не знам как ще раждам, а бебка е готова да излиза доста преди термин 🤣

# 638
  • Варна
Мне, и аз съм така. Даже днес пак имаше промяна в плана. Следящата АГ се понацупи, че нямало да раждам при нея и изведнъж рязко смени концепцията с изтънелия цикатрикс и сега уж при нея ще съм. Даде ми още два дни след термин, та изместихме потенциалното секцио на 22ри. Прегледа ме днес, нямам никакво разкритие, шийката е назад и така се ядосах, че вървях 7км от болницата до нас. Тъкмо се прибирам и ми звъни АГ, с което имах уговорка да раждам и ме пита какво става. Толкова неудобно ми стана, а той пък е такъв пич, грам не показа някакво раздразнение или нещо, напротив пожела ми всичко да мине добре, вика ти си супер надъхана, ще успееш. На фона на неговото държание, моята само се цупи и си позволява и някакви непрофесионални изказвания по адрес на този лекар. Не знам дали не сбърках като промених плана, ама свърши вече... Каква съм такава, става ми неудобно и не мога да им казвам нещата направо. Все едно им дължа нещо. Та да, поне печеля още 2 дни да тръгне сам тоя човек.

# 639
Слънчей влезеш ли в 37г.с. и да тръгне да излиза go for it. Да, всеки ден вътре е още по-добре за бебето, но те си имат техен график и никога не закъсняват за него. Поне така съм чувала хахах

Аз всеки път като ходя до тоалетната с надежда чакам тапа. Няма. Имаше нещо миниатюрно, направо микроскопично розово на салфетката и до там. Не се повтори. АГ като го слушам до термин ще си ме изкара, тотално е забравил за гестационния диабет 😅 Не го виня, при него е лудница от всякъде.  Пак, края на бременността обаче вече ме е запомнил поне. 😅

Didi_Bidi от Варна ли беше ти? Това ми звучи като реакция на доц. Славчев хахах Той е такъв спокоен и разбран.

Иначе следящата АГ ми звучи много кас да кажа, като дете дето му отказват сладолед едва ли не. Поведение едва ли не вина да ти вмени 🫣 Ти си решаваш при кой ще раждаш. Понякога дори не ги избираме тези неща според мен. Ако тръгне раждане и се наложи с линейка да те транспортират и те закарат на друго място? Пак ли ще се цупи?... Мисля, че и да смениш плана обратно на оригиналния специално за АГ, с който си се била разбрала няма да е голяма драма. Най-важното нещо е да имаш доверие на човека поемащ тази отговорност. Все пак не 1, а 2 живота ще зависят от него.

# 640
Ще стискам докато се върне от отпуск 😂 някак си 9 месеца ме следи и не съм си представяла да раждам при друг. Ноо по закона на Мърфи очаквам неочакваното 😂
Слънчей влезеш ли в 37г.с. и да тръгне да излиза go for it. Да, всеки ден вътре е още по-добре за бебето, но те си имат техен график и никога не закъсняват за него. Поне така съм чувала хахах

Аз всеки път като ходя до тоалетната с надежда чакам тапа. Няма. Имаше нещо миниатюрно, направо микроскопично розово на салфетката и до там. Не се повтори. АГ като го слушам до термин ще си ме изкара, тотално е забравил за гестационния диабет 😅 Не го виня, при него е лудница от всякъде.  Пак, края на бременността обаче вече ме е запомнил поне. 😅

Didi_Bidi от Варна ли беше ти? Това ми звучи като реакция на доц. Славчев хахах Той е такъв спокоен и разбран.

Иначе следящата АГ ми звучи много кас да кажа, като дете дето му отказват сладолед едва ли не. Поведение едва ли не вина да ти вмени 🫣 Ти си решаваш при кой ще раждаш. Понякога дори не ги избираме тези неща според мен. Ако тръгне раждане и се наложи с линейка да те транспортират и те закарат на друго място? Пак ли ще се цупи?... Мисля, че и да смениш плана обратно на оригиналния специално за АГ, с който си се била разбрала няма да е голяма драма. Най-важното нещо е да имаш доверие на човека поемащ тази отговорност. Все пак не 1, а 2 живота ще зависят от него.

# 641
А и аз така. Макар, че моя май няма да излиза отпуска юли. Юни вече 1 път го нямаше,надявам се да е там като раждам. Иначе единствено плюс в такъв случай май ще спестя парите от избора на екип 😬🫣 Което хем плюс хем минус защото на кой ли ще попадна...

# 642
При мен още в четвъртък падна нещо като сопол, гъсто и белезникаво на цвят. От тогава  до сега постоянно тече слуз, която е доста по-водниста от първото, което падна. Просто не си спира 😀 изобщо не очаквах, че може толкова време да тече това нещо, но според мен тъй като не тръгва раждане и има разкритие 2см, то се образува наново и просто изтича.. по едно време бях решила, че са води, но нищо подобно.

# 643
  • Варна
Mohito, не, за Цонев става въпрос. А цупнежа е Атанасова.

# 644
С тях не съм имала вземане даване, но тази Атанасова ще имам 1 на ум ако стигна до там. Не е положително поведение това нейното.

Казват, че ставал по-воднист секрета към края на бременността.  Може от това да е. Иначе тапата била 4-5 см. По спомен моята цял ден падаше тогава, чак се бях стресирала. После вече не помня секрета какъв беше. Нямах време да го отчета, но сега АГ каза падне ли тапата от 3ч до 3 дни и раждането почва. Предполагам е някаква теория от учебник, до сега само чета как като падне тапата може седмици да минат преди да почне нещо. Та или АГ бърка или гугъл много "знае".

Общи условия

Активация на акаунт