С какво ви дразнят майките (не майките ви).

• 66 830
  • 1 813
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Редувахме се да й обръщаме внимание и какво от това. Пак си изкарахме добре
Ами ето това.
Приеми, че има хора, на които не им е приятно да бавят чужди деца и да ги забавляват. Или някой да ти бута телефона в лицето виж виж колко е сладкоооооо. И ти кимаш кимаш. Или ако не кажеш нещо, някой отстрани ти придиря много е сладкуууууу, нали?!

Много.

# 76
Ако установя, че на някой му е много неудобно да съм с децата си, просто няма да излизам с него. Служебни  сбирки, вечерни барове не могат да се сравнят с излизане с приятелки. Харесва ми да прекарвам време с децата на приятелките ми, те мисля също с моите. Нямам идея как точно пречат. Аз и те сме си същите без, с малки и порастнали деца / коите вече и да иска някой, не ходят по паркове и пясъчници/. Може жената да и е приятно с детето, а не да има проблеми със съпруга си.  Отделно 90% от случаите излизаме семейно и си бърборим по женски, мъжки и тм и прехвърляме децата, за да може всеки да си почине и поговори. Явно трябва да оставя и мъжа, и децата някъде Simple Smile

Ми не знам вашите, ама моето тригодишно няма как да стои седнало на заведение и да мълчи докато аз си приказвам с приятелките. Варианта е да принудя другите да сме на заведение с детски кът/площадка, ама пак трябва да го наблюдавам и да го ходя след него да не се претрепе някъде. И аз какво ше разбера от тва кафе?!? Ми пе то по-добре да си го заведа на площадката да си играем ако ще е така... Идеят на излизанеъоус приятелки е да се видиш с тези приятелки, а не да търчиш след тригодишното като луд без да може да седнеш да си изпиеш въпросното кафе пък какво останало да си кажеш две приказки между "мамооо искам сок, мамоооо елааааа, мамоооо има муха, мамоооо" и тн. Затова никога не вземам детето като излизам с приятелки, то иначе няма смисъл да излизам...

# 77
Редувахме се да й обръщаме внимание и какво от това. Пак си изкарахме добре
Ами ето това.
Приеми, че има хора, на които не им е приятно да бавят чужди деца и да ги забавляват. Или някой да ти бута телефона в лицето виж виж колко е сладкоооооо. И ти кимаш кимаш. Или ако не кажеш нещо, някой отстрани ти придиря много е сладкуууууу, нали?!

Много.

Аз го приемам, то си е до човек. Като не ти е приятно, не комуникирай. За нас не беше проблем. Тя ни е приятелка, като няма на кого да остави малката идва с нея. Или трябваше да я отрежем,щото е мега важно да сме без децата. Все едно други вечери по женски няма да имаме.....

# 78
Говоря за приятелки Simple Smile гледаме се като сме болни, тъжни, бавим си децата, оплакваме се/ хвалим за работа, ходим по безсмислен шопинг. За децата, да търчат и моите, като изоглавени. С познати, служебно и тн спазвам друг протокол.
Съвсем честно не разбирам, как бих обсъждала моя близка пред непознати или да я съдя, че е с детето си, и да я притискам, да се разбирала с мъжа си.
Ако не може да го остави, не може. Ако има проблем с мъжа си може да сподели,  може не. Дългогодишните приятелства продължават и след порастване на децата. Голям проблем, голямо неудобство.
Ами не ходете, явно не е приятно изживяване, кое му е трудното.
По темата ..никой не ме дразни, явно съм перде.

# 79
Приятелката ми ми е казала, че мъжът ù не иска да гледа детето, докато тя е по кефове, независимо аз влизам ли в кефа, или не. Така че това не е обект на дискусия. Изрично писах, че с нея такива моменти по женски нямаме поради споменатото, значи и това не е обект на дискусия.
Манипулирането на изрично уточненото недорабиране с партньора и обявяването му за непонасяне на детето, е съвсем различен вид липса на капацитет и пасивна агресия.

# 80
Едно е да се иде на кафе и неудобствата, че си с детето да са си главно за теб, а второ и трето е да определяш мястото за излизане спрямо детето, а приятелката ти да лапа мухи през това време.

Ами много често съм ходила с приятелка в заведение, където има аниматор, за да си кажем 2 приказки, а детето да се забавлява. Това защо да ми е проблем? Приемам го за нормално. На 8март едното момиче дойде с дъщеря си. Иначе нямаше да празнува. Редувахме се да й обръщаме внимание и какво от това. Пак си изкарахме добре
В заведение с детски кът. На 8 март. Но не сте се качвали по пързалки с пластмасово кафе в ръка, защото на момичето с детето там му е удобно. Има разлика.

# 81
Аз две неща не разбрах.
Първо какъв е проблемът татковците да идват на площадките, когато децата си играят?! Бащите нямат ли право да прекарват време с децата си навън?! Пречат ли или какво??
Второ, какви са тези приятелки, които намират децата на приятелките си за неприятни?! Ако наистина няма на кого да остави детето? Ако е самотна майка например или мъжът ѝ често отсъства, няма баби/дядовци, да си стои само вкъщи ли?
Леле колко се радвам, че нямам такива мрънкачи със самочувствие до небето покрай мен.

# 82
Едно е да се иде на кафе и неудобствата, че си с детето да са си главно за теб, а второ и трето е да определяш мястото за излизане спрямо детето, а приятелката ти да лапа мухи през това време.

Ами много често съм ходила с приятелка в заведение, където има аниматор, за да си кажем 2 приказки, а детето да се забавлява. Това защо да ми е проблем? Приемам го за нормално. На 8март едното момиче дойде с дъщеря си. Иначе нямаше да празнува. Редувахме се да й обръщаме внимание и какво от това. Пак си изкарахме добре
В заведение с детски кът. На 8 март. Но не сте се качвали по пързалки с пластмасово кафе в ръка, защото на момичето с детето там му е удобно. Има разлика.
Два различни случая са ама карай. Ами не не съм се качвала, защото не съм искала. Кой ми е виновен, че съм се съгласила да отида някъде с някого? Като не искам не отивам и това е.

# 83
На някои мъжете им изкарват пари мама да хвърли децата по детски центрове с аниматори, докато е на масаж, маникюр или в мола по женски - прекрасно. Но не всички майки имат тази екстра и пак им се полага някакво време за себе си извън да идат до тоалетната и да си хвърлят бърз душ, преди детето или по-вероятно баща му да писне.

# 84
Аз против татковците не съм прочела някой да пише. Мен лично ме радват много повече от жените им, понеже приказката с тях е по-приятна. На мен също децата не ми пречат, но докато нямах деца се е случвало да излизам с приятелка с дете. Искаше да ходим по площадки. А там аз не мога да пия кафе, нито да си говоря с нея, нито цигара да запаля, никакъв кеф. Повечето време седях сама на пейката. Когато поставих условие, че не искам да излизам там по този начин, тя се обиди. Ок.

# 85
. Явно трябва да оставя и мъжа, и децата някъде
Това е абсолютно задължително поне 1- 2 пъти месечно, за да усетя и моят дзен.

# 86
Явно имаме различни разбирания за "приятелки". Аз "болна и тъжна" не се показвам пред никой извън семейството ми. Още малка като бях, баба ми така ми казваше " вкъщи може да ревеш от болка, ама навън - токчетата, усмивката, защото повечето не ги интересува, а останалите ще го използват срещу теб."

# 87
Приятелката ми ми е казала, че мъжът ù не иска да гледа детето, докато тя е по кефове, независимо аз влизам ли в кефа, или не. Така че това не е обект на дискусия. Изрично писах, че с нея такива моменти по женски нямаме поради споменатото, значи и това не е обект на дискусия.
Манипулирането на изрично уточненото недорабиране с партньора и обявяването му за непонасяне на детето, е съвсем различен вид липса на капацитет и пасивна агресия.
Ами подкрепи я, явно не е в блястяща връзка, съдейки по изказванията на мъжа / за мен такова отношение е брутално, и говори много лошо за отношенията им/.
Не я притискай, може да е самотна и да минава през нещо.
Тя ти казва как той се държи безобразно с нея, ти държиш да се разбере с него- явно има доста за разбиране и тя грам не е win-win. Не ми се е случвало да трябва да навивам мъжа си, или да се моля да изляза, унизително ми звучи /нямаше да се навия за 3 определено с тея реплики Simple Smile / . Без баби сме, т.е. доста се случва, да ги гледа той, за да изляза аз.
Просто казвам, че може да има нужда от приятел в момента жената- малко дете, зъбене от мъж, не звучи цветя и рози. Но да не изкривявам темата.

# 88
Аз две неща не разбрах.
Първо какъв е проблемът татковците да идват на площадките, когато децата си играят?! Бащите нямат ли право да прекарват време с децата си навън?! Пречат ли или какво??
Второ, какви са тези приятелки, които намират децата на приятелките си за неприятни?! Ако наистина няма на кого да остави детето? Ако е самотна майка например или мъжът ѝ често отсъства, няма баби/дядовци, да си стои само вкъщи ли?
Леле колко се радвам, че нямам такива мрънкачи със самочувствие до небето покрай мен.

Ами явно ние, дето няма на кого да си оставим децата сме прокажени. Дай сега да не отида на фризьор или козметик, защото съм с детето, а баща му работи. Или пък някой си няма да излиза с мен,защото искал без деца.Ми много му здраве на такова приятелство.

# 89
И аз като не ходя на фризьор и козметик, никога през живота си кво?!? И с деца и без, не съм ходила, НИКОГА. Подстригвам се сама, правя си маски и тн. Сама. То пък голямото належащо спешно нещо, че чак да заведеш две-три годишно с теб да овършее салона... Ами малко съобразителност не е излишна. Нищо няма да ви стане ако не отидете, или ако отидете, когато има кой да гледа детето. Мен пък е такива как ме дразнят. Другите не са длъжни да търпят истерии на изнервено подрастващо. А и да не говорим комко е вредно да седи два часа там да диша тия препарати и бои.

Общи условия

Активация на акаунт