С какво ви дразнят майките (не майките ви).

• 66 818
  • 1 813
  •   1
Отговори
# 60
Винаги ги критикувам повече, отколкото ги хваля. Ми, обективна съм. Може и да е грешка. Няма как да възхвалявам мързел и неизантересованост в училище и да ги поощрявам . Виждам реално, колко могат и как се справят.

Ахахах, все едно за моя говориш. Той обаче ми казва, че не го мотивирам....хахахха. Викам му, че едно време на мотивацията ѝ викаха задвратник.

# 61
Хм, тази тема ми идва тъкмо.
Имам една приятелка-майка на тодлър, която ме дразни с това, че по някаква причина не оставя тодлъра на баща му, когато излиза с мен, ама никога. Още не мога да преценя дали губи битката с breadwinner-а, или я мързи изобщо да я започне и е по-лесно на мен да ми захленчи ама да ходим в някой парк, ама да е онази градинка по-близичко до тях, ама ако завали се прибираме, ама то е лошо времето и да отложим. Почва да ми омръзва да ходя до детска площадка на другия край на града, само защото тя очевидно не може да се разбере с мъжа си.

# 62
Винаги ги критикувам повече, отколкото ги хваля. Ми, обективна съм. Може и да е грешка. Няма как да възхвалявам мързел и неизантересованост в училище и да ги поощрявам . Виждам реално, колко могат и как се справят.
Когато и двете неща са в баланс са най-добре.

Имала съм близки, които са били много повече критикувани, а за показност пред други хвалени. Ами, не им се отрази добре.

# 63
Хм, тази тема ми идва тъкмо.
Имам една приятелка-майка на тодлър, която ме дразни с това, че по някаква причина не оставя тодлъра на баща му, когато излиза с мен, ама никога. Още не мога да преценя дали губи битката с breadwinner-а, или я мързи изобщо да я започне и е по-лесно на мен да ми захленчи ама да ходим в някой парк, ама да е онази градинка по-близичко до тях, ама ако завали се прибираме, ама то е лошо времето и да отложим. Почва да ми омръзва да ходя до детска площадка на другия край на града, само защото тя очевидно не може да се разбере с мъжа си.
Следващия път постави ти условията, времето и мястото и виж дали ще се получи. Била съм в тази ситуация. Някои хора нямат чувство за такт и емпатия и слагат своите нужди над всичко, замаскирани под предлог, ме имат деца. Ако се виждам с приятелка, която няма деца, излизам без децата.

# 64
Аз не разбирам, как хората не се съобразяват, че децата си имат място и време за излизане.
Не се водят на колегиални събирания, не се водят с приятелки без деца. Всмисъл, как хората нямат грам съобразителност ( не говорим в случая, в който хептем, няма на кой да ги оставиш) и пак ,по- скоро бих отменила среща, отколкото да ги влача с мен.

# 65
Чак пък не съобразителност... Аз примерно ходих с бебето на козметик онзи ден, то спа през цялото време и козметичката ми нямаше нищо против. След това пих кафе с приятелки. Мъжът ми постоянно го няма, кога остава след работа или е в командировка. Не мога да го чакам, за да му оставя детето. Нека не сме толкова крайни. Да на вечерни излизания съм сама, естествено, но през деня съм винаги с него. Никога никой не е имал против да се видим, като знаят, че ще съм с него.

# 66
Едно е да се иде на кафе и неудобствата, че си с детето да са си главно за теб, а второ и трето е да определяш мястото за излизане спрямо детето, а приятелката ти да лапа мухи през това време.

# 67
Аз пък винаги каъо излизам с приятелки уреждам или мъжа ми или майка ми да гледат детето,за да изляза сама. То цялата идея е да изляза БЕЗ детето. Това е смисълът на излизането,да си почина аз Joy
Имам една приятелка, без деца, дето все ме питаше "ама защо все без детето излизаш, защо не го вземеш някой път, не мога да го видя така"... Еммм веднъж го взех Stuck Out Tongue Winking Eye повече не ме е питала защо излизам сама ...

# 68
Едно е да се иде на кафе и неудобствата, че си с детето да са си главно за теб, а второ и трето е да определяш мястото за излизане спрямо детето, а приятелката ти да лапа мухи през това време.

Ами много често съм ходила с приятелка в заведение, където има аниматор, за да си кажем 2 приказки, а детето да се забавлява. Това защо да ми е проблем? Приемам го за нормално. На 8март едното момиче дойде с дъщеря си. Иначе нямаше да празнува. Редувахме се да й обръщаме внимание и какво от това. Пак си изкарахме добре

# 69
Ами несъобразителност е. И това, че някой е бил достатъчно деликатен да не го каже, не означава, че не го мисли. Аз какво съм виновна, че те двамата не могат да се разберат? Става дума за макс три часа на три седмици и поради това, че те не могат да се разберат, няма аз да излизам като жена с приятелката си по магазините, ами трябва да сме в градинка на слънчице или поне място, достъпно с колички. Второто се оказа адски трудно за майка с количка, която идва с метро от краен квартал, трябва и с това да се съобразя и аз да ходя из кварталите.

# 70
  • Варна
Е, и да имат, възпитано няма да си кажат.
Салон за красота, аз на масаж, а хлапето на клиентката в козметиката тича като обезумяло и надава индиански боен вик - очарователно. Помолих, при възможност, следващият ми час да не съвпада с този на въпросната дама, оказа се, че и други клиентки са отправяли такава молба, та не беше лесно да се уреди.
Разбирам майката, не й се дразня, просто ценя собствените си моменти.

# 71
Ако установя, че на някой му е много неудобно да съм с децата си, просто няма да излизам с него. Служебни  сбирки, вечерни барове не могат да се сравнят с излизане с приятелки. Харесва ми да прекарвам време с децата на приятелките ми, те мисля също с моите. Нямам идея как точно пречат. Аз и те сме си същите без, с малки и порастнали деца / коите вече и да иска някой, не ходят по паркове и пясъчници/. Може жената да и е приятно с детето, а не да има проблеми със съпруга си.  Отделно 90% от случаите излизаме семейно и си бърборим по женски, мъжки и тм и прехвърляме децата, за да може всеки да си почине и поговори. Явно трябва да оставя и мъжа, и децата някъде Simple Smile

# 72
Абсолютно съм за излизанията по женски без децата. И аз душа нося, недейте така.
А да влача някой с мен с мен, за да ми прави компания го намирам за неуважително към него. Представям си разговор течащ в движение и някой догонвайки ме да ми каже нещо. Абсурдно е принципно.

# 73
Ами несъобразителност е. И това, че някой е бил достатъчно деликатен да не го каже, не означава, че не го мисли. Аз какво съм виновна, че те двамата не могат да се разберат? Става дума за макс три часа на три седмици и поради това, че те не могат да се разберат, няма аз да излизам като жена с приятелката си по магазините, ами трябва да сме в градинка на слънчице или поне място, достъпно с колички. Второто се оказа адски трудно за майка с количка, която идва с метро от краен квартал, трябва и с това да се съобразя и аз да ходя из кварталите.

Като знаеш, че ще създаде такава ситуация, просто не излизаш с нея. Толкова е просто.

# 74
Аз не казвам, че не е ок излизане по женски. Супер си е, и практикувам, с 3 деца съм. 
Но уж приятелка да страда, че ходи далеч, и да и' пречи детето ми, аз уж се обичаме и сме близки, и да ме коментира във форум- е това не ми е ок, никак.
Просто да не идва, надали е последната радост в живота на майката с детето.

Общи условия

Активация на акаунт