С какво ви дразнят майките (не майките ви).

• 66 813
  • 1 813
  •   1
Отговори
# 45
Хора, чудя се как живеете със себе си. Съседите ви дразнят, майките (собствените и не) ви дразнят, мъжете също, децата - по подразбиране.

Всъщност има ли някой или нещо, което не ви дразнят?

И за да съм по темата, с нищо не ме дразнят майките обобщаващо. Има хора, които не харесвам, и като го установя, прекратявам или ограничавам контакта си с тях до необходимото. Не съм от хората, които говорят само за децата си, но имам такива приятелки. Нека си говорят, аз се усмихвам мило. По детски площадки не ходя, не ми е културата и интересите.

# 46
Като почнат да говорят все едно само те знаят всичко, и всичко това защото те били майки. Доскоро гледах едно момченце по 2-3ч на площадката. Имаше проблем с крачетата и обувките ги обуваше наобратно. Та, като се почне със забележка, че детето е с обратни обувки, до имена на доктори и лечения. Ами, повтарям им, че аз само гледам детето и нямам общо с него, те пак продължават да натрапват мнение.

# 47
Не знам дали „дразнят“ е точната дума, а и не става въпрос само за майки. Но родители, чиито деца проявяват насилие, а майката и бащата го оправдават, неглижират, преиначават ситуацията, за мен са непоносими.

# 48
Аз съм изключително контактна и както с майките от градинката, така и в работната си сфера нямам никакъв проблем за комуникация.
Никой не ме натоварва, винаги слушам и с каквото мога помагам, но никога не говоря постоянно за моите деца ,семейство и т.н.
Изключително зле звучи да надуваш главата на бездетна колежка, с своите гарджета, или семейни проблеми. Ама хората, повечето нямат никакъв усет.

# 49
Да. “Еее ма той моя без причина няма да удари друго дете.”Т.е иска да каже, че моето примерно си го е просило. Да де, ама не сте вие хората дето го решавате.
Обаче ако нещо се случи с тяхното е рев, спиртове, лепенки… едва ли не другите са чудовища.
Или като в примера на Мая. Дете с проблем или дефицит, но родителя напълно го отрича, пилейки  нервите не само на учители, но и на самото дете. Защото тя е решила, че проблем няма.
Друго забелязвам. Става проблем между деца. Ако чуждото е виновно, веднага се прави забележка и се чака с гневен поглед и майка му да му се скара. Ама ако е тяхното виновно: “Нищо дйее, деца са” 😄
Зла съм днес, съжалявам

# 50
Аз бях написала един дълъг пост за агресията на деца в градинска възраст и тоталното безхаберие и безочие на родителите им. Ама го изтрих. Общо взето и моите наблюдения са такива - родителя омаловажава случилото се, оправдава се "ама те са деца, играят си само" и тн. Да, ок, играят, ама моето си го вземам нахапано, надрано, веднъж беше и със сцепено ухо. Ами аз знам, че няма смисъл да говоря нито с учителките /знам, че сама жена с 30 деца няма как да ги следи нон стоп/, нито с родителите, защото те винаги ще си защитят тяхното. И какво направихме ние - ами научихме детето си да се защитава като го нападат. Преди това му бяхме говорили само как не е хубаво да се удря, че него никой не го удря и затова и той не трябва и тн. Ама като тръгна на градина се наложи да си променим стратегията и стана "не удряй първи, но ударят ли те, бий се". Таа налага се да си учим децата да са зверове, защото живеят със зверове. Това е. Джунгла. Силния оцелява.

# 51
  • София
Децата са просто умалена версия на възрастните. Невъзпитаните ще станат невъзпитани възрастни, агресивните ще станат агресивни и по- опасни възрастни, а грозничките няма да се превърнат в тотално различни хора визуално.
Колкото и да не им харесва на някои хора този факт, аз хич не се умилявам от "детски" боеве, обиди и отвратително поведение, щото нали... дечица.

П.П. Много тъжен е горният пост, но напълно логичен... Агресивните деца на някого са се метнали и такова им е възпитанието - безнаказани. Ако отидеш при родител, той ще ти се изсмее, защото е същият като детето си.

Имам подобен случай, едно време нямаше чак толкова агресия, слава Богу. Една дебелана ме удари и някакви други неща, едвам не ме сгромоляса, майка ми поиска да поговори с нейната майка, която се изсмя и тресна вратата. И тогава моята ми каза точно това - другия път я размажи. Е, размазах я. И майка ѝ дойде.

Последна редакция: сб, 10 юни 2023, 20:48 от The Catcher in the Rye

# 52
С хвалбите по адрес на бездарните си или грозновати деца.
Има една порода, дето все се хвали

Как с лекота наричаш чуждите деца грозни и бездарни... нямам думи.

# 53
  • София
Еми има такива, не са всички гении и красиви, колкото и да не им изнася на майките им.
Всеки е бездарен в нещо. Важно е да не живеем в илюзия. А моделките и актрисите на по 20, които с лекота и "разрешение" се плюят, също преди 6-7г. са били деца. Wink

# 54
За детската агресия може много да бъде изписано.... И докато родителите защитават златото, то положението ще се влошава.
В класа на моя до 4 клас имаше един такъв убавец - мамино злато, агресивен, груб, простак и защитаван от майка си с нокти и зъби. Беше и едър и удряше децата, после майка му обясняваше как бил провокиран от другите (ти да видиш).
Принципно децата са си деца, но все пак има граници, които не трябва да се преминават.

# 55
Еми има такива, не са всички гении и красиви, колкото и да не им изнася на майките им.
Всеки е бездарен в нещо. Важно е да не живеем в илюзия. А моделките и актрисите на по 20, които с лекота и "разрешение" се плюят, също преди 6-7г. са били деца. Wink

Това е така, но в очите на майката нейното е най-хубаво и най-умничко. Нали знаеш историята за гърбавичкото. Аз не съдя майките, които хвалят децата си. Това е до някъде нормално. Знаеш ли какво ме дразни, познавам някой майки, които си позволяват да коментират колко грозни са нечии новородени, а техните видиш ли какви са се родили хубавички. Намачкано, зачервено, сбръчкано товето си е най-най-най-хубавото. И никой няма право да се подиграва. Но съм съгласна, че има дами, които прекаляват с хвалбите и приемат децата си за разширение на егото си.

# 56
Най-големият ми ужас е да чуя/видя как някой възрастен да коментира за деца, кой е грозен и кой хубав. На възраст тийнове го разбирам до някъде, когато става дума между други тийнове.

Хубаво е човек да си обича детето и да го хвали, но да бъде за него смислено като някое постижение в училище/спорт и т.н. Защото някои наистина прекаляват.

# 57
  • София
Естествено, че има право да го мисли.
Дали ще го кажеш на някого в лицето вече е въпрос на възпитание и първите 7, а не на майки или не.

# 58
Е, то има нещо, наречено тактичност. И аз смятам някои деца за не толкова големи гении, хубавци или супер спортисти, колкото си мислят майките им, но никога не бих го казала на глас.

# 59
Винаги ги критикувам повече, отколкото ги хваля. Ми, обективна съм. Може и да е грешка. Няма как да възхвалявам мързел и неизантересованост в училище и да ги поощрявам . Виждам реално, колко могат и как се справят.

Общи условия

Активация на акаунт